Kedves John!

Soha nem volt ennyire termékeny és változatos a háborús filmgyártás, mint az utóbbi években. A Kedves John! című film egy a sok közül, ami egy Irakban szolgáló katonát mutat be.

A trailer megnézése után egy kissé lapos filmre számíthatunk és valóban nem egy túl akciódús filmről van szó, ahol az alapot a színészi játék adja. A két főszereplő Channing Tatum és Amanda Seyfried az esetek többségében jó alakítást nyújt, de emellett Amandának van egy-két irtózatosan gyenge szereplése is.

A forgatókönyvet Nicholas Sparks regénye alapján Jamie Linden írta, ami egy jó alapnak bizonyul, de amikor a filmet úgy kezdik, hogy John haldoklik a mozinézőben hirtelen egy világ omlik össze, hogy már az első percben lelövik a poént. Miután folyamatosan visszaköszönnek a trailerben látott legjobb jeleneteket, már csak a film elején megjelent képsorokat várjuk. Mire ez is elérkezik már azt gondolnánk vége a filmnek, amikor a mozirajongók időérzéke közbe szól: ez nem lehetett 105 perc. Nem is! Ugyanis folytatódik a történet...

A film egyik nagy problémája, hogy olyan dolgokra helyezi a hangsúlyt, amit 1-2 percben el lehetne mesélni, de a lényegi rész felett elsiklik. Például fél órával a film után már nem is emlékeztem egyből, hogy a csaj és a srác végül összejött-e vagy sem.

A Kedves John! megpróbálja hihetően bemutatni két egymásnak teremtett fiatal történetét, akiket se a háború se az idő nem választhat el egymástól.

4/10 pont