Kevin Smith iszonyúan berágott Weinsteinre, de a lehető legjobb módon adja ki a feszültséget

Kevin Smith a Weinsteinnel készített filmjeiből a jövőben befolyó pénzt jótékony célra ajánlja fel. Channing Tatum is a tettek mezejére lépett.

Kevin Smith és Channing Tatum agyáig is elért a Weinstein-ügy és ennek vonzatai. A két színész a lehető legjobban reagált a dologra: Kevin Smith a Weinsteinnel készített filmjeiből a jövőben befolyó pénzt jótékony célra ajánlja fel, méghozzá a Women in Film nevű alapítvány számára, mely a filmiparban a nők esélyegyenlőségéért küzd.


„Remélhetőleg ez olyan embereknek megy majd, akik csinálnak majd sok sz*rt, de anélkül, hogy ilyen rohadék állatokkal kelljen foglalkozniuk, akik azt mondják „tessék, itt a pénz!”

Kevin Smith azután tette a felajánlást, hogy rájött: élete végéig kötődni fog valamilyen módon Weinsteinhez, hiszen több filmje is a Weinstein Companynál és a Miramaxnál készült. Szegény Smith alaposan kiakadt, amit beszédének stílusa is bizonyít:

Ez egy k*rva bizarr hét volt. Én csak pár rohadt filmet akartam csinálni, ennyi. Ezért jöttem, ezért csináltam meg a Shop-stopot. És egyetlen rohadt film sem ér ennyit. Ahogy az egész karrieremet, b*ssza meg, vegye el. Ez egy kib*szottul borzalmas dologba fordult át."


Amikor a közönség soraiból egy ember megszólalt, biztatva Smith-t, hogy ez nem az ő hibája volt, így folytatta:


„Nem a kib*szott együttérzésért csinálom. Tudom, hogy nem az én hibám, de kib*szottul nem segítettem. Mert kiálltam, és úgy beszéltem erről az emberről, mintha egy hős lenne, mintha a barátom, vagy az apám lenne, aki megváltoztatta a sz*ros életemet. És úgy mutattam be embereknek, hogy »itt ez az ember, álmodhatsz akármit, ő létrehozza.« Ódákat zengtem egy olyan emberről, akit rohadtul nem ismertem. Nem ismertem azt az embert, akiről most a sajtó beszél. Persze, létezik, de ez az ember soha nem mutatta meg magát nekem. Minden fáj, nem velem történt, de fáj.”

Channing Tatum is elhatárolódik Harvey Weinsteintől és cégétől, és megszakít minden üzleti és egyéb kapcsolatot velük. Ezt szerdán jelentette be a színész egy Facebook-posztban, azzal együtt, hogy támogat minden nőt, aki előállt borzalmas történetével, miszerint szexuálisan zaklatta a producer.


„Azok a bátor nők, akiknek volt kurázsijuk kiállni, és elmondani az igazat Harvey Weinsteinről, ők a mi igazi hőseink.” írja Tatum Reid Carolinnal, producerpartnerével együtt. „Ők emelik meg azokat a nehéz téglákat, amikkel egy olyan igazságos világot építhetünk, amit megérdemlünk.

Tatum és Carolin azokat a projekteket is felszámolják, amik már folyamatban vannak a Weinstein-cégnél. Ez egyébként magában foglal egy olyan filmet, ami egy fiatal fiúról szól, akit szexuálisan zaklatnak.

via Entertainment Weekly