Kispénteki kínálat

Húsvét előtt a csütörtök sem telik izgalmak nélkül, számos aktív programot gyűjtöttünk össze nektek a kikapcsolódáshoz.

Babaróka

Budapest Bábszínház, április 14., 10:30 

Főhősük, Babaróka a történet kezdetén hároméves, és éppen óvodába (vagy ahogy Rókáéknál mondani szokás: kölyökőrzőbe) készül. Milyen lesz egész nap a kölyökőrzőben lenni Mamaróka nélkül? Lesznek Babarókának barátai? Egyáltalán hogyan kell barátkozni? A bájos és humoros történetek mind egy-egy ismerős konfliktus és annak feloldása köré szerveződnek: szorongás az új társaságban, játék a nagyobbakkal, hiszti a boltban, családi súrlódások, költözés, kistestvér születése.

Madách program | Az ítélet: halál!

Magyar Nemzeti Múzeum, április 14., 16:00

Egyedülálló programsorozattal mutatkoznak be a Madách Színház művészei a Magyar Nemzeti Múzeumban. A szabadságharc eseményeiről szóló „A tizenötödik” című musical színészei márciustól júniusig számtalan alkalommal tartanak rendhagyó tárlatvezetést, melyhez a hátteret a múzeum szakemberei adják. 

Rómeó és Júlia

Papp László Budapest Sportaréna, április 14., 19:00

A 2019. szeptemberi dupla előadás sikerét és a korlátozások miatt háromszor is elhalasztott előadást követően a tervek szerint utolsó alkalommal lesz látható az Arénában a világirodalom legszebb szerelmes története. A rajongók végtelen türelmét a szervezők és az alkotók a korábbiakat is túlszárnyaló világszínvonalú látvánnyal; és az eredeti, Párizsban bemutatott darabban Rómeó és Juliát megszemélyesítő világsztárok meghívásával hálálják meg. A darab végén Damien Sargau és Cecilia Cara tolmácsolásában felcsendül majd egy-egy dal és egy közös duett is.

Új Dalok – Friderika koncert

RAM Színház by Freelusion, április 14., 19:00

"Ki az a Friderika?" Bayer Friderika 1994-ben, az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselte Magyarországot a „Kinek mondjam el vétkeimet” című dallal. A mai napig ez a legjobb helyezés, amit magyar induló elért ezen a nemzetközi versenyen, amiért (nem mellesleg) kétszer is megkapta az EMERTON díjat.

Lövések a Broadwayn

Thália Színház, április 14., 19:00

A valaha ünnepelt színésznő a nagy visszatérésre készül. Következő bemutatójának ifjú szerzője rendkívül ígéretes mint férfi, de a színdarabján lenne mit javítani. A bölcs producer nagyvonalú szponzort talált a maffiafőnök személyében, aki a sztriptíztáncos barátnőjéből akar sztárt csinálni. A próbák megkezdődnek, csakhogy mindenki érzi: az elsöprő sikerhez valami hiányzik.

Korngold Ensemble

MTA Zenetudományi Intézet - Zenetörténeti Múzeum, április 14., 19:00

Műsoron - Korngold: Zongoratrio, op. 1; Korngold: Marietta's Lied; Brahms: f-moll zongoraötös, op. 34. Az Osztrák Kulturális Fórum koncertsorozata.

Party

Pesti Színház, április 14., 19:00

Egy elegáns londoni házban kis baráti társaság gyűlik össze, hogy ünnepeljen: Janetet, a háziasszonyt pár órája választották meg a brit árnyékkormány egészségügyi miniszterévé. Az összejövetel azonban balul sül el: szép lassan kiderül, hogy minden jelenlévőnek van valami szenzációs bejelentenivalója vagy éppen titka, amit szívesen magában tartana, de ezen az estén minden napvilágra kerül. 

Hocico, Amduscia

Turbina Kulturális Központ, április 14., 19:00

A Fekete Zaj Fesztivál bemutatja: HOCICO, SYSTEM NOIRE.

Össz-Hangban Esterházy Péterrel

Óbudai Társaskör, április 14., 19:00

Közreműködnek: Parti Nagy Lajos – író, Závada Pál - író, Dés László – szaxofon, Barcza Horváth József – nagybőgő, Fenyvesi Márton – gitár.

Dominógyilkosság

Játékszín, április 14., 19:00

A helyszín egy katamarán, ahol a külügyminisztérium nyolc fontos embere készül egy könnyed hétvégét eltölteni. Victoria, aki alig öt napja foglalta el a külügyminiszteri székét, örömmel fogadja a meghívást a miniszterhelyettese, Barrynek a hajójára, remélve, hogy így jobban megismerheti munkatársait. Egészen kellemesen indul az este, mígnem elő nem kerül egy levél.

Fran Palermo Spec / A Nyughatatlan / Teddy Queen

Gödör, április 14., 19:00

A Fran Palermo, a Nyughatatlan és a Teddy Queen közös koncertje Budapesten a Gödör Klubban. 19:00 kapunyitás; 19:30 Teddy Queen; 20:30 A Nyughatatlan; 21:30 Fran Palermo. Fran Palermo kvartett: a Fran Palermo speciális műsora, ami a nagyzenekaros felállás helyett a zenekar négy zenészével operál.

LIAison

Centrál Színház, április 14., 19:30

Semmiképpen nem ajánlják Pokorny Lia zenés estjét azoknak, akiket még nem talált el Ámor nyila. Azoknak viszont, akik már átestek azon a bizonyos veszedelmes kóron, vagy éppen jelenleg is elszenvedői, egyenesen kötelező! Lia partnere az érzelmi és dalkavalkádban a fantasztikus harmonikaművész, Kéméndi Tamás, aki harmonikájából hangok és hangulatok millióit képes előcsalogatni...

Kelemen Barnabás (hegedű) és a Zeneakadémia Vonószenekara

Zeneakadémia, április 14., 19:30

Műsoron - Mozart: D-dúr divertimento, K. 136; Bartók: Divertimento, BB 118; Mendelssohn: d-moll hegedűverseny; Weiner: 1. divertimento, op. 20. A divertimento olaszul mulatságot, szórakozást jelent. Zeneművészeti szakszóként a 17-18. század fordulóján kezdték el használni korabeli szórakoztatózenei gyűjtemények címeként. A rendszerint nagyobb kamaraegyüttesre vagy kiszenekarra írt művek tételeinek száma és formája nem volt szigorú szabályokhoz kötve. 

David Fray (zongora) és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), április 14., 19:30

A francia zongoraművész, David Fray az idei koncertszezonban mások mellett Cecilia Bartolival és Peter Mattei svéd baritonnal lép fel, illetve olyan együttesek társaságában ad koncertet, mint a Suisse Romande Zenekar vagy a Toulouse-i Nemzeti Zenekar. Több CD-t készített, Bach-felvételeivel számos díjat is nyert, de figyelemreméltóak Mozart- és Schubert-lemezei is.

Lenni vagy nem

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, április 14., 20:00

O. Horváth Sári Lenni vagy nem című drámája a gyermekvállalással kapcsolatban felmerülő problémák sokféleségével foglalkozik. Helyszín: a mai Magyarország. A szereplők társadalmi háttere, élethelyzete és életkora nagyon különböző. Van közöttük középkorú házaspár, gyermekvállalást fontolgató leszbikus pár, méhnyakrákkal küzdő, de gyermekre vágyó fiatal lány, és szexuális erőszak áldozatul esett nő. A különböző sorsú embereket a gyermekvállalás kérdése kapcsolja össze.

Graupe - Cadotsch - Downes (DE/CH/UK)

BMC - Opus Jazz Club, április 14., 20:00

Lucia Cadotsch és Ronny Graupe ének-gitár duója a karanténba zárt Berlinben döntött úgy, hogy az időtlen örökzöldek világában keresi a kiutat. A feldolgozások során Ronny hű maradt az eredeti melódiákhoz, de a harmóniát és ritmust illetően már teljesen sajátjává alakította a dalok matériáját, hogy Lucia fátyolosságában is csillogó énekhangja minél szabadabban szállhasson.

Alerant Jazz Est: Budapest Bossanova

Budapest Jazz Club, április 14., 20:00

A zenekar – nevéhez hűen – elsősorban bossa novát játszik, célja az 1950-es évek végén Brazíliából elindult, s „világzeneként” Európa nyugatibb felén rendkívül népszerűvé vált zenei stílus autentikus bemutatása, hazai népszerűsítése. A repertoáron szereplő bossa novák és szambák eredeti hangvétellel, portugálul szólalnak meg.