Kiszivárgott az Alien: Covenant nyitójelenete?

Egy spoileres pletyka szerint a Weyland iparvállalat atyja újra fontos szerephez jut.

VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!!!

A fanatikus Alien-rajongók által szerkesztett, így eléggé megbízhatónak számító AVP Galaxy a napokban robbantotta a hírt: kiszivárgott, hogyan fog kezdődni a jövőre mozikba kerülő Prometheus-folytatás, az Alien: Covenant!

Eszerint tehát a Prometheus folytatása, ami egyben a Nyolcadik utas: a Halál előzménye lesz, az elmaszkírozott Guy Pearce-szel fog kezdődni, aki az idős Peter Weylandként beszélget a David 8 nevű, szintetikus organizmussal (Michael Fassbender), még a Prometheus eseményei előtt, egy nagy, fehér teremben, háttérben az óceánnal.

A Weyland vállalat elnöke különféle kérdésekkel teszteli az androidot, a háttérben Wagner operarészlet megy, egészen pontosan az istenek belépője a  Valhallába - ennek az apropóján terelődik Istenre a beszélgetés fonala. Davidet az érdekli, hogy Isten vajon magára hagyta-e a teremtményeit, és ha igen, azért tette-e ezt, mert elégedetlen volt a művével? Szó szót követ, szóba kerül a teremtés és az emberek halandósága, ami szemlátomást igencsak érdekli az örök élet után vágyakozó, istenként mesterséges intelligenciát alkotó Weylandet.

0db8b29f8ad151be53e14dd043e6edc6.jpg

Ennyi a pletyka, ami viszont már biztos a filmmel kapcsoltaban: az Alien: Covenant 2017. augusztus 4-én kerül a mozikba. Michael Fassbender biztosan visszatér benne, mint a Prometheus androidja, és a pletykák szerint az első rész eseményeit túlélt Noomi Rapace-nak is lesz egy cameója, mivel a színésznőt néhány éles szemű rajongó kiszúrta a forgatáson.

Az új női főszereplő viszont Ripley anyja, Daniels (Katherine Waterston) lesz, aki a Covenant nevű kolonizációs hajóval indul útnak a galaxis túlfelére, egy új Paradicsomnak hitt bolygóra, ami valójában a már jól ismert, péniszfejű szörnyetegek fészke. A legénység további tagjai: Demian Bichir, Danny McBride és Billy Crudup. Arról viszont, hogy Neill Blomkamp és Sigourney Weaver Alien 5-je mikorra fog elkészülni, sajnos egyelőre nincs semmi hír, mivel a 20th Century Fox a Ridley Scott-féle változatot előrébb sorolta a nagy franchise-okat folytató blockbusterek listáján.