Kit Harington elnézést kért: hazudott Jon Snow haláláról

Vigyázat, spoilerveszély!!!

Akik még nem látták a Trónok harca 6. évadának 2. részét, azonnal hagyják abba az olvasást! Ebben az epizódban ugyanis a fehérmájű tűzpapnő, Melissandre feltámasztotta a rajongók kedvencének számító Havas Jont, akit ugye az előző évad fináléjában szurkáltak halálra saját rendtársai, a Falon fagyoskodó Éjjeli Őrség tagjai.

Aki viszont kicsit is ismeri az HBO producerek észjárását, azt biztosan nem lepte meg ez a fordulat, pláne hogy Jon az eredeti regényfolyam írójának, George R.R. Martinnak is az egyik kiskedvence - Daenerysszel és Aryával együtt, akiknek valószínűleg nagyon fontos szerepe lesz A tűz és jég dalának végjátékában. Persze az HBO producerek sem hülyék, ezért tavaly óta folyamatosan azt sulykolták mindenhol a tévénézők fejébe, hogy Havas Jon tényleg meghalt, véglegesen és visszafordíthatatlanul, amit Kit Harington is nagyon sajnál, mert imádta alakítani ezt a karaktert.

Csakhogy az éles szemű rajongók már hónapokkal ezelőtt kiszúrták, hogy hiába lett vége az 5. évadnak, Harington nem változtatta meg a civil életben sem a büngyürke fattyúfrizuráját, és a borotválkozást is hanyagolja - mivel állítólag szerződés kötelezi rá, hogy így kell kinéznie, amíg az HBO legnépszerűbb sorozatát forgatja. A még élesebb szemű Westeros-fanok pedig a forgatáson is kiszúrták a sztárt, aki ezután már ködösíthetett ahogy akart, mindenki tudta, hogy Havas Jon vissza fog térni az új évadban. Az előző hétvégéig tartó, furcsa kettős beszéd Haringtont is zavarhatta, mert egy nemrég megjelent Entertainment Weekly-interjúban ünnepélyesen bocsánatot kért a rajongóitól a korábbi hazudozásokért.

"Bocsánat! Szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni! Örömteli dolog, hogy ilyen sok ember ennyire mérges lett attól, hogy Jon meghalt. A legnagyobb félelmem ugyanis pont az volt, hogy az embereket nem fogja érdekelni a halála, vagy csak elintézik annyival a dolgot, hogy oké, most már Havas Jon is halott, De úgy látszik, a nézőket ez a jelenet legalább annyira sokkolta, és szomorúsággal töltötte el, mint a korábban a Vörös Nász. Ez pedig azt jelenti, hogy az HBO és én valamit nagyon jól csinálunk."