Lemaradt a Golden Globe jelölésről a Fehér Isten

A magyar film kicsit olyan, mint a magyar foci, valahogy nem jönnek össze a nagy eredmények és a nemzetközi elismerés, pedig az akarat megvan! Sajnos Mundruczó Kornél Fehér istene nem jutott az öt jelölt közé.

Büszke lehet magára a hazai moziforgalmazás, hiszen az idei Golden Globe jelöltek közül majdnem mindet láthatta már a magyar közönség, például versenyben van még a Lavina és az Ida is, de Mundruczó Kornél filmje lemaradt a listáról. Svéd, izraeli, lengyel, orosz és észt filmek szerepelnek a Golden Globe-ra jelölt legjobb idegen nyelvű filmek listáján, és a hazai közönség mindet láthatta is, ha nem moziforgalmazásban,hát az észt filmnapok keretében. A Fehér Isten sajnos nincs közöttük. Bár esélyes volt, Mundruczó Kornél filmje mégsem került be a Golden Globe-ra jelölt öt legjobb idegen nyelvű film közé. Ebben a kategóriában a következő filmek kapták meg az esélyt, hogy győzzenek, és mint mondani szokás, bejussanak az Oscar előszobájába.: Lavina (svéd), Gett - válólevél (izraeli), Ida (lengyel-dán),  Leviatán (orosz), Mandarinok (észt)

A legjobb filmek drámai kategóriájában található a Sráckor, a Foxcatcher, a Kódjátszma, a Selma és A mindenség elmélete, a legjobb vígjátékok között pedig a Birdman, avagy a mellőzés meglepő ereje, a Grand Budapest Hotel, a Vadregény, a Büszkeség és bányászélet és a St. Vincent, és természetesen az egyetlen Selma kivételével ezek is mind voltak vagy lesznek a hazai mozikban. Az eredményre egészen január 11.-ig kell várni, akkor hírdetik majd ki a Beverly Hilton Hotelben.