Már Keanu Reeves is tévézik

Bár sokáig minden hasonló ajánlatot visszautasított, ma már Keanu Reeves is saját tévésorozatban fog szerepelni, mint magányos bérgyilkos, aki szereti a jazzt és a whiskyt, és aki áldozatai halálát balesetnek szokta álcázni. A Rain című sorozat Barry Eisler regényfolyamát dolgozza fel.

John Rain, a japán apától és amerikai anyától született magányos bérgyilkos, vietnámi veterán és egykori CIA ügynök hét rendkívül sikeres regény főszereplője volt, sőt, Gary Oldman és Kippei Shîna főszereplésével 2009-ben Rain Fall címmel egészestés film is készült kalandjaiból, a kínai, hawaii, ír és portugál gyökerekkel rendelkező Reeves pedig megfelelő fizikai adottságokkal rendelkezik eljátszásához.

A tévés szerepektől eddig idegenkedő színész azonban nem csak a főszerepre bólintott rá, hanem az idén februárban létrejött Slingshot Global Media által gyártott és forgalmazandó sorozat egyik executive producere is lesz egyben. Bár Rain hidegvérű gyilkos, megvannak a maga elvei – például nőt sosem öl -, és mivel Keanu Reeves alakítja, előbb-utóbb nyílván kiderül róla, hogy aranyból van a szíve. Reeves legközelebb a John Wick című krimiben tűnik majd fel – szintén bérgyilkosként.