Mickey Mouse Club

A szerelmes hangjegyek akkorát szólt, mint egy ágyú, először az amerikai, majd az egész világ tinijei őrültek meg Troy Bolton (Zac Efron) és Gabriella Montez (Vanessa Anne Hudges) dalba csomagolt szerelméért. Most végre (?!) a mozivásznat is betöltik az amerikai sikerszerzők slágerei, komolyan sértve a 16 (vagy inkább 14... vagy még inkább 12) éven felüli európaiak fülét és érzéseit.

Az összes részt története tulajdonképpen egy és ugyanaz, adott ez a két kis pacsirta, nagyon szeretik egymást, de valami mindig boldogságuk útjába gördül. Adott egy középiskolai musical a főszerepben hőseinkkel - na, de itt is van valami - azaz valaki, Sharpay Evans (Ashley Tisdale) személyében -, ami beárnyékolja a biztos sikert. Na, de persze a végére minden jóra fordul, hogy aztán mindannyian egy nagy közös dalban forrjunk össze.

Hogy ez nagyon klassz? Persze ultracool, de egy bizonyos életkor után már szemet szúrnak a hibák. A színészek mintha a Mickey Mouse Club (gy. k. Britney, Christina és Jason is itt kezdte pályafutását) kevésbé tehetséges szereplőknek fenntartott verziójából ugrottak volna ki. Bár Zac hihetetlenül dacosan tud nézni, azért ennél több kell a valódi férfiassághoz, Vanessa hangja pedig - bár a mostanság megjelent szólólemeze már biztosan platina - igazi tizenkettő egy tucat. A többiek sem meggyőzőbbek - pont olyanok, mint egy középiskolai musicalben? Elgondolkodtam, hogy vajon az amatőrizmus az, ami miatt vonzó ez az egész? Így könnyebb vele azonosulni? Lehet.

A dalok. Na, ez nagyon fáj. Van az a bizonyos nagy sláger, csöpög a giccstől, de legalább kerek. Na, de a többi. Igazán fájdalmas. Ami viszont tényleg pöpec, Zac és a Chadet alakító Corbin Blue nagy táncbetéte. Szuper a koreográfia és a srácok igazán professzionálisan nyomják. Nem mondható el ez minden hasonló jelentről - hogy minek kell minden részben nagyestélyiben ugráltatni a lányokat? Hát senki se szólt, hogy totál előnytelen? Különösen Vanessát öltöztetik állandóan habcsóknak, mikor pedig farmerben dögös csak igazán. És a legviccesebb. Vannak azok a vígjátéksorozatok, ahol bevágják a nézők nevetését, a csókjelenetnél pedig hangosan húzik a tömeg - na, ezt csinálták a sajtó igen tisztelt képviselői is a sajtóvetítésen a film második harmadában elcsattant smár után - két felvilágosult tizennyolc éves, akik 3 éve járnak, és semmi szex?!