Minden, amit a Knight Riderről tudni szerettél volna

A kultikus autós sorozat trükkjei még kézműves technikával készültek, Hasselhoff pedig szerződésben kötötte ki, hogy női partnerei milyen magasak lehetnek.

  • A sorozat ötlete, ha lehet hinni az NBC programigazgatójának, Brandon Tartikoffnak, egy viccből eredeztethető. A tévé vezetői sokat panaszkodtak a 80-as években arra, hogy nehezen tudnak jóképű főszereplőket találni a sorozatokba, mert akik külsőleg alkalmasak lennének, azok általában pocsék színészek. Tartikoff és az asszisztense ezért poénból pitchelt egy olyan sorozatot, amelyben a főszereplő epizódonként csak hat alkalommal szólal meg, helyette a kocsija beszél. Az NBC fejesei komolyan vették az ötletet, így kezdődhetett el a Knight Rider fejlesztése.
  • A sorozat kreátora, Glen A. Larson viszont azt állítja, hogy az ihletet az Ein Käfer geht aufs Ganze című NSZK komédia adta, amelynek egy intelligens és különleges kütyükkel felszerelt bogárhátú a négykerekű főszereplője.
  • Eredetileg inkább a felnőtt(ebb) közönséget akarták megcélozni az alkotók, de a második évadra fokozatosan finomítottak ezen a koncepción, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a fiatal nézők körében egyre népszerűbb a sorozat.

  • A David Hasselhoff által alakított Michael Knightról annyit tudni csak a sorozat elején, hogy vietnami veterán és a rendőrségnél dolgozott, és a négy évad alatt sem derül ki ennél több, se a szüleit, se a testvéreit nem említik.
  • Az első évad után kirúgták a Bonnie-t alakító Patricia McPhersont, állítólag azért, mert nem volt elég dögös. A helyére Rebecca Holden érkezett, de a nézőknek és Hasselhoffnak se tetszett a csere. Hála a színész lobbijának, McPhersont visszahozták a harmadik évadban.
  • Az eredeti változatban William Daniels kölcsönzi a hangját KITT-nek, de a stáblistán egyszer sem tűnik fel. A szinkronszínész Hasselhoffal sem találkozott, egészen az első évad zárását követő karácsonyi partyig. Daniels ennek ellenére szerepel is a szériában: a pilot epizódban látható egy pillanatra névtelen autótolvajként.
  • Larson showrunner először még egy Tatt (Trans Am Two Thousand) autóban gondolkodott, amelynek női hangja lett volna, de mivel Michael a karaktere szerint minden nővel flörtöl, így inkább férfi hangot adtak az autónak.

  • Larson egy korábbi sorozatából, a Csillagközi rombolóból vette kölcsön a KITT motorháztetője alatt világító „szkenner” ötletét, a sci-fi sorozatban a cylon nevű intelligens robotoknak van ilyen szemük. Kitt szenzorának érzékelőjének „surrogása” is a Battlestar Galacticából ered, a Cylonok által kibocsátott hangot Larson felgyorsította és visszafelé játszotta le.
  • KITT, vagyis a Knight Industries Two Thousand modell egy 1982-es Pontiac Firebird Trans Am átalakított verziója. Az a Michael Scheffe dizájnolta meg, aki a Vissza a jövőbe Deloreanját is tervezte.
  • A tévé fejesei azt szerették volna, hogy a második évadra KITT legyen képes repülni is. A sorozat alkotói elvetették az ötletet, egyszerűen baromságnak tartották, és közölték, hogy ez a lépés szembe menne azzal, amit a Knight Rider jelent.
  • A Universal Studiosnak összesen 23 KITT-autója volt, de mára csak 5 eredeti maradt belőle az egész világon.  A többit nem lehetett forgalomba hozni, ezért a zúzdában végezték.

  • A sorozat alkotói megjósolták a jövőt, KITT ugyanis olyan technikai trükkökre volt képes, amelyek mára jórészt valósággá váltak. Ilyen többek közt az önvezető funkció vagy az éjjellátó segédberendezések, vagyis a hő- és infrakamerák, amelyek pásztázzák az utat, és segítenek a sofőrnek a rossz látási viszonyok mellett. KITT arra is képes volt, nyomon kövesse Michael életjeleit, és több autógyár is megpróbálkozott hasonló rendszerek kifejlesztésével, de maga az okosóra is egy olyan eszköz, amire láttunk példát a Knight Riderben. És ha KITT-hez hasonlóan szellemes MI-k nem is működnek még az autókban, sok járműben elérhető valamilyen hangvezérelt, hanggal válaszoló digitális asszisztens, mint amilyen a Google Assistant és a Siri. 
  • Az önvezető funkciót a forgatáson pofonegyszerűen oldották meg: egy kaszkadőr elrejtőzött a vezetőülésben. Az első évad 2. részében látható is egy pillanatra a sofőr karja. Az utolsó évadban már egy jobbkormányos autót használtak, így Hasselhoff anélkül is el tudott indulni az autóval, hogy vágásra lett volna szükség.

  • KITT a Turbo üzemmód segítségével képes a levegőbe repülni, akár 12 méter magasra is. A forgatáson ezekhez a jelenetekhez egy üres, üvegszál Trans-Amet használtak. Ilyenkor a legtöbb esetben a földre érés pontos pillanatát nem mutatják, a kaszkadőr autók orra ugyanis általában tropára ment a becsapódáskor.
  • KARR, vagyis a Knight Automata Robogó Robot a gonosz Garth Knight autója volt, és eredetileg fehér színűnek képzelték el, hogy teljesen inverze legyen KITT-nek, de úgy érezték a producerek, hogy nem lenne szerencsés, hogy a fehér szín jelképezze a gonoszt. Ráadásul olcsóbb is volt ez a megoldás, így nem kellett a Trans Ameket fehérre festeni, elég volt csak kicserélni a szkenner színskáláját.
  • A második évadtól az olyan bonyolult mutatványokat, mint amikor KITT vonatokon és helikoptereken ugrat át vagy „vízen jár” és belerepül Goliath-ba, miniatűrök segítségével oldották meg. KITT-ből 1/8 arányú miniatűröket készítettek kereskedelmi forgalomban elérhető 1982-es Camaro Z-28-as modellek módosításával.
  • A producerek szerették volna, ha Garth Knight és Goliath többször is feltűnik a szériában, de Hasselhoff ellenezte az ötletet, arra hivatkozva, hogy megterhelő kettős szerepet játszania.

  • A 193 centis Hasselhoff kényelmetlenül érezte magát, amikor a színésznő partnerei fölé tornyosult, ezért beleíratta a szerződésébe, hogy Michael csak bizonyos magasság feletti nőkkel jöhet össze a sorozatba.
  • A viszonylag alacsony költségvetés miatt gyakran ugyanazok a színészek játszottak különböző szerepeket. Pamela Susan Shoop az első és a negyedik évad nyitóepizódjaiban játszotta Maggie, illetve Martha szerepét, Ann Turkel pedig a második évadban Adrianne Mergaux, a harmadikban Bianca Morgan szerepét alakítja.
  • Az ikonikus főszereplő és az ikonikus autó mellett a sorozat főcímzenéje is ikonikus lett a szintiszólamokkal. Hasselhoff annyira imádta, hogy sokáig ezt játszotta a hangpostája is. A nyolcvanas évekre jellemző hangzás miatt nem gondoltuk volna, hogy a dallamot klasszikus zene, mégpedig egy 19. századi francia balett ihlette. A Knight Rider zenéjét később rapszámokban is felhasználták, például Busta Rymes Turn it Up című számában. Igazi utóvirágzását a mobiltelefonok megjelenésével csengőhangként élte. A zeneszerző, Stu Phillips 2005-ben díjat kapott a legtöbbet letöltött csengőhang szerzőjeként az akkor már több mint húszéves számért.

  • David Hasselhoff a kilencvenes években Magyarországra is ellátogatott, szerepelt Friderikusz Sándor show-jában, amelybe maga KITT is beleszólt Versényi László hangján, Dévényi Tibor Három kívánság című műsorában pedig a legendás fekete Pontiac Firebird Trans Ams helyett egy Trabantot vezetett.