Morgan Freeman felfedte Clint Eastwood nagy titkát

Biztos nem haragudott meg érte.

A két nagy színészóriás, Clint Eastwood és Morgan Freeman három filmben is dolgoztak együtt: először 1992-ben a Nincs bocsánat című westernben, aztán 2004-ben a Millió dolláros bébiben és utoljára egy kevésbé ismert életrajzi drámában, a 2009-es Invictus - A legyőzhetetlenben. Freeman pályája egyik legjobb szakaszaként tartja számon ezt az időszakot, és imádott Eastwooddal dolgozni, de ez nem akadályozta meg abban, hogy ne áruljon el egy kulisszatitkot.

Eastwoodnak mindig is markáns jelenléte volt a vásznon, aminek persze tudjuk, hogy a nagy része színészkedés – de azt nem biztos, hogy gondoltuk volna, hogy még a jellegzetes hanghordozás sem a sajátja.

Ez nem az ő hangja. – mondta Freeman – Az a hang, amit színészkedés közben hallunk, nem ugyanaz, mint amit magánemberként használ. Ez a Névtelen férfi miatt van így: ezt a hangot akkor alakította ki, mikor Sergio Leone-val spagettiwesterneket forgatott, (a Dollár-trilógia - a szerk.) és azóta is ezt használja. Akik utánozzák őt, azok is ezt használják, mert nem ismernek más hangot tőle. De ez csak akkor jön ki, mikor a kamerák előtt van, máskor nem.
(A „Névtelen férfi” Eastwood karaktertípusa a Dollár-trilógiában.)

Állítólag Eastwood sokkal halkabban beszél a kamerán kívül, de akkor is dallamosan.

 

(via FarOut)