Mozgás és bundák

A Trónok harcának köszönhetően vált ismertté a Havas Jont alakító Kit Harington boldog, hogy a második évadban már nemcsak férfiakkal, hanem nőkkel is forgatott. A George R.R. Martin bestsellere alapján készült sorozat új évadját április 15-től szinkronizálva adja az HBO.

Húsz epizód forgatása után jobban kedveli a filmezést, mint a színházat?

Olyan nagyon más ez a két dolog… Igazából mindkettővel akarok foglalkozni, pedig a színház valaha jobban vonzott. A kamera előtt csak egyszer kell ügyesnek lennem, a színpad folyamatos odafigyelést kíván, a közönséggel állandó az interakció, ébren kell őket tartani. Csak remélni tudom, hogy mostantól filmezni is fogok.

[img id=352179 instance=1 align=left img]Némileg pesszimistának tűnik, akárcsak a sorozatbeli karaktere.

Az vagyok. Nem véletlen, hogy Havas Jonnal könnyű volt azonosulnom. Ahogy a tévében ő, úgy az életben én is mindig kevesebbet várok annál, amit kaphatok. Állítólag fújnak rám az interneten, hogy szinte egyszer sem mosolygok, de a szerepem szerint nincs is rá okom.

Végtére is egy fattyút alakít, aki hűséges az apjához, pedig sosem tudja meg tőle, hogy ki az anyja.

De Eddard Stark jó hozzá, ezért Jon szereti. Nem véletlen, hogy a lefejezését nagyon nehezen viseli. Jon egyébként az apjához hasonlítja magát, és próbál túllépni azon, hogy egy fattyú. Ő akar az Éjjeli Őrség legjobb tagjává válni, és talán azzá is fog. A második évadban jó néhányszor téved, de a vak is látja majd, hogy született vezető.

Volt már kard a kezében, vagy először a forgatás miatt vívott?

Nem volt, úgyhogy jártam edzeni rendszeresen, és most is szívesen megyek. A második évadot rettenetes fagyban, Izlandon forgattuk, és az időjárás miatt nehéz volt a munka. Rohadt hideg volt, meg sem tudom számolni, hány réteg ruha lógott rajtunk. Minden egyes napot gyakorlással kezdtem, hogy könnyednek tűnjenek a mozdulataim. Szerintem csak a mozgás és a bundák miatt éltem túl a forgatást, na meg a szakáll is melegít, bár az néha rám fagyott. Tövestül ki tudtam volna tépni.

Először forgatott green boxban?

Csak pár ilyen jelenetem volt, többek közt azok, amikor a fal tetején állok. Nem volt nehéz dolgom, de akkor is furcsa volt, hogy egy zöld felületet nézek, és később kerül oda valami havas tájkép. A rémfarkasok már izgalmasabbak, hiszen ott valamihez képest kellett mozognom, és csak én hibázhattam, ők nem. Eleinte nehéz volt.

Egy tisztességes szüzet játszik, erotikus jelenete egy sincs, miközben a Trónok harcában a legtöbb férfit körülzsongják a nők.

A második évadban már dolgozom nőkkel, de ennél többet most nem mondhatok, le vagyok tiltva. Egyébként örültem, hogy végre nemcsak férfiak, hanem nők is vannak a forgatáson. Ráadásul nem is kevés. Jobb így.