Nem lesz Star Wars tévésorozat, pedig 11 éve várjuk

Lucas éveken át megtorpedózta az ötletet, most meg a Disney nem akar közösködni az ABC-vel.

Rick McCallumról valószínűleg csak a legfanatikusabb Star Wars-rajongók tudják, hogy kicsoda. Pedig elég nagy ember, és 1985 óta Lucas egyik legnagyobb cimborája. Producerként ő hozta tető alá többek között Az ifjú Indiana Jones kalandjai tévésorozatot, a régi trilógia 1997-es felújított változatát és az előzménytrilógiát. Emellett 2005 óta szeretne egy élőszereplős Csillagok háborúja krimisorozatot, 50 perces epizódokkal - ez futott a Lucasfilm eladásáig Star Wars: Underworld munakcímen.

mv5bmtdjytbiywytody4nc00zwm2lthlzgmtndy4yjk2yji1ndkzxkeyxkfqcgdeqxvynji2nde0mjq_v1.jpg

Amíg Lucasé volt a Lucasfilm, évtizedeken át számolatlanul szórta a pénzt a színvonalban igencsak hullámzó Indiana Jones tévésorozatra, Star Wars tévésorozatról azonban (valószínűleg a gyalázatos The Star Wars Holiday Special rossz fogadtatása miatt) hallani sem akart, és a projekt lelövését azzal indokolta, hogy túl drága az egy epizódra jutó forgatási költségek. Animációs sorozatok viszont folyamatosan készültek Lucas főnöksége idején is, és készülnek most is (lásd: Lázadók, legófigurás animációk).

Nemrég az ABC Entertainment elnöke, Channing Dungey beszélt arról, hogy a Disney cégbirodalomba tartozó tévécsatorna nagyon szívesen beszállna egy élőszereplős sorozat elkészítésébe, a labda tehát a Disney és a Lucasfilm térfelén pattog. Állítólag a sorozat forgatókönyve már készen van, a Disney igazgatója, Alan Horn és a Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy nem akarnak neki zöld utat adni. A pletykák szerint ez azért van, mert a nézőknek évenként levetített, új Star Wars-filmek mellé már nem akarnak egy újabb nagyszabású produkciót, így ha lesz is tévésorozat, az leghamarabb csak az utolsó, 2020-as mozifilm után debütálhat.

Meg nem erősített pletykák szerint viszont már a Stranger Things című, retró sci-fi sorozat sikerén felbuzduló Netflix is három Star Wars tévésorozaton gondolkodik.