Nemcsak szingliknek!

Amikor közeleg a tavaszi bezsongás, a párválasztás meg a fészekrakás ideje, megérett a helyzet arra is, hogy párunkkal összebújva a sötétben, két óra könnyed szórakozásnak hódoljunk a moziban. Mi lehetne ehhez jobb választás, mint egy romantikus vígjáték, melynek szerelmespárja Jennifer Lopez és Ralph Fiennes?

Az Álmomban már láttalak (Maid is Mahattan) modern Hamupipőke sztori, amely jól illik a Római vakáció, a Dolgozó lány, és a Micsoda nő! című filmek sorába. Nem véletlen, hiszen a történet forgatókönyvírója az a Kevin Wade, akinek első forgatókönyve épp a Dolgozó lány című romantikus vígjáték volt, melyért Arany Glóbusz Díjra jelölték.

Marisa Ventura (Jennifer Lopez) az elegáns Beresford Hotel szobalánya, aki egyedül biztosít tisztes, ám szerény megélhetést fia Ty, és önmaga számára. Álmodni sem mer fényűző életről, míg egy napon kisfia össze nem haverkodik a szálloda egyik előkelő vendégével, a szenátorjelölt Christopherrel ( Ralph Fiennes). Egy könnyelmű ruhacsere folytán a sármos férfi azt hiszi, hogy Marisa is ötcsillagos vendég a szállodában, és megkezdődik a bujkálások, füllentések, trükközések sorozata. Marisa nem hazudik nyíltan, de az igazságot sem vallja be, mert félti eddigi kemény munkával felépített életét.

A film azonban nemcsak könnyű poénokból és egy valószínűtlen románcból áll. A történet érdességét az a folyamat adja, amelyben Marisa megtanul önmagában bízni, Christopher pedig önmagához hűnek lenni. A konfliktusok elsimítója pedig ki más is lehetne, mint egy igazi latin, villogószemű, bájos kisfiú?

Be kell látnunk, hogy a slágerlisták élén táncoló Jennifer Lopez hitelesen hozza a családi idillért egyedül küzdő nő szerepét, Ralph Fiennes viszont jó érzékkel maradt ki eddig a vígjátékokból, nem sok újat tud hozzátenni az elfoglalt, apja nyomdokaiba lépő politikus szerepéhez. Az Álmomban már láttalak két briliáns mellékszereplője Caroline, a beképzelt és felületes férfifaló (Natasha Richardson), és Lionel, a hotel kényes ízlésű főkomornyikja (Bob Hoskins).

Mindent összevetve a film kellemes kikapcsolódást nyújt a felnőttmesékre kiéhezett közönségnek, nemcsak a szappanopera rajongóknak és nemcsak szingliknek!