Netflixes filmen fog dolgozni a dán királynő

II. Margit lesz Bille August új fantasyjének díszlettervezője.

Dánia királynője, a dán védelmi erők parancsnoka, II. Margit hamarosan munkába áll a Netflixnél. Az Oscar- és Arany Pálma-díjas Bille August (Hódító Pelle, Legjobb szándékok) kérte fel rá, hogy legyen új filmje, az Ehrengard díszlettervezője. A Karen Blixen regényéből adaptált romantikus fantasy a Babenhausen nevű mesebeli királyságban játszódik, és főszereplője egy önjelölt „szerelemguru”, akinek az a feladata, hogy megtanítsa a koronahercegnek a csábítás művészetét, biztosítva ezzel, hogy ne maradjon utód nélkül a királyi család. A tervbe azonban hiba csúszik, mert az uralkodónak születik egy házasságon kívüli gyereke.

Ole Jensen - Corbis/Corbis via Getty Images

A dán királynőnek nem ez az első hasonló megbízása. II. Margit képzett festő és illusztrátor, korábban Ingahild Grathmer néven jelentek meg a rajzai, többek közt A gyűrűk ura dán kiadásában. Emellett filmeknek, sorozatoknak és a Dán Nemzeti Balettnek is tervezett kosztümöket, illetve díszleteket.

„A királynő fantasztikus decoupage-okat tervezett, amelyek nagyon fontos részét képezik majd a film távlati kifejezésmódjának,

mondta el a rendező, hozzátéve, hogy humorral és eleganciával kívánnak egy burleszkszerű, mesés, semmivel sem összetéveszthető atmoszférát teremteni.  

A film 2023-ban kerülhet a nézők elé.

via: THR