Öt műsor a hétköznapokra

  • Bruti / PORT.hu

Öt fontos műsor és film a héten, ünneppel, Denzel Washingtonnal és Mark Wahlberggel, és sok történelmi témával a vikingektől a huszárokig.

Hétfő:

Mi mással is kezdhetnénk a hetet, mint egy kis nevetéssel. Az RTL Klub 21:4-től vetíti a Dumapárbaj című magyar vígjátékot. A történet szerint Kalmár Tamás az idősödő befutott stand-upos fellépéseivel haknizik országszerte, saját műsora van a tévében, szóval látszólag minden rendben az életével. De a szakmában feltűnik egy új kedvenc, a fiatal jóképű és kellően humoros Nagy Tóbiás, így főhősünk úgy dönt, mindenképpen fölébe kell kerekednie. De próbálkozásai sorra kudarcot vallanak és minden kezd összeomlani körülötte. A film főbb szerepeit igazi humoristák Hadházi László és Kiss Adám játsszák, míg a menedzser szerepében Eszenyi Enikőt láthatjuk.

Kedd:

Nemzeti ünnepünk alkalmából a Duna TV tűzi műsorra Sára Sándor 1978-as történelmi filmjét, a 80 huszárt. 1848-ban a magyar huszárezred állomáshelyén, egy lengyel kisvárosban szerez tudomást a forradalom híréről. Feltámad bennük a hazaszeretet és a honvágy, így nehézségek árán, de hazaindulnak. Az útjuk viszont korántsem a békés menetelés, mert a dezertőröket üldözőbe veszik és a természet erőivel is meg kell küzdeniük. A főbb szerepekben Cserhalmi Györgyöt, Juhász Jácintot, Madaras Józsefet és Tordy Gézát láthatjuk.

Szerda:

A mai napra könnyedebb szórakozást ajánlunk önöknek. A TV2-n 21:30-tól láthatjuk a 2 kaliber című amerikai akciófilmet Denzel Washington és Mark Wahlberg főszereplésével. Bobby a kábítószeres ügynök és Stig a tengerészgyalogság nyomozója beépülnek a maffiába. De mivel egymásnak is folyamatosan hazudnak, így csak nehezen derül ki, hogy tulajdonképpen egy oldalon harcolnak. Amikor aztán közösen kirabolják a maffia bankját, egy apró meglepetés éri őket. 3 millió helyett, 43 milliót találnak a széfben. Ok, de akkor most kié is a pénz?

Csütörtök:

Ezen a napon a sorozatrajongóknak kedvezünk, és a Viasat 6 este tíztől kezdődő Vikingek című sorozatát ajánljuk. A History Channel pár éve gondolt egy merészet, és elindította első saját gyártású drámasorozatát, és milyen jól tették! Az alkotók a viking hős Ragnar Lothbrok és társai történetét vitték képernyőre, mivel az ő életük bővelkedett a kalandokban. Megdöbbentő távolságokat tettek meg hajóikkal, és portyázták le az ismert nyugati világot.

Péntek:

A heti ajánlónkat egy nagypályás sci-fivel a Prometheusal zárjuk. Az Alien filmek előzményeit bemutató moziból megtudjuk, hogy kik voltak azok az óriási emberszerű, elefántfejű lények, akiket csak Space Jockey néven emlegetnek a Nyolcadik utas óta, illetve megismerhetjük az emberiség keletkezésének a körülményeit is, már amennyiben hihetünk az idős rendezőnek. Ridley Scott 2012-es filmjét a Super TV2-n láthatjuk 21 órától.