Öt ok, amiért a Jóban Rosszban spinoffja csak gengszterfeleséges szitkom lehetne

Mi volna, ha törölnék a TV2 szappanoperáját, és helyette gyártanának egy jó kis vígjátéksorozatot a csillagkúti alvilág nőiről? Nézzük, milyen érvek szólnak emellett!

1.    A „csillagkúti maffia” irtó vicces 
Van, aki képes röhögés nélkül kimondani a fenti jelzős szerkezetet? Bár a szervezet feje, Fehér Roland saját ikertestvérével ölette meg apját, és a sorozat Coppola-lenyúlásokkal is próbálkozott, a mérleg végül a komikum oldalára billent. Nehéz megijedni a három épkézláb emberrel rendelkező főgengsztertől, akit negyvenhatszor kell elárulni ahhoz, hogy végre gyilkolni kezdjen. Megboldogult Kiskovalcsik legalább ennyiszer fogott fegyvert gazdájára, mielőtt kiiktatták, a vezér nője, Pongrácz Barbara pedig megúszta, hogy húgával le akarta buktatni a társaságot. (Visszatérő poén lehetne ezért a „Drágám, már megint be vagy drótozva?” kérdés.)
A megbocsátó rosszfiúk csapatát erősíti az Amerikában elgazfickósodott Vidovszky Nándor is, aki többnyire szintén úgy veszi tudomásul a ballépéseket, hogy utána senkit sem puffantanak le egy csónakban. 
Na, de mi a helyzet a hatósággal? Ők bizony semmit sem sejtenek! Illetve azt igen, hogy van egy rejtélyes főnök a csillagkúti maffia (kacc) élén, de hogy ki lehet… 
2.    A pasik unalmasak
Valljuk be, hogy Fehér „Egy Pillanatra Michael Corleonénak Képzeltem Magam, De Már Jobban Vagyok” Roland és Vidovszky „Tómérgező Megélhetési Politikusbűnöző” Nándor kettőse kevés izgalmat tartogat. Az egész bandából csak az ex-katonaorvos Fehér Konrádban van élet, de neki sem jött rosszul az új kolléga és jegyes, Aliz, akit úgy felvillanyoz az akció, mint átlagnetezőt egy friss cicás videó. Ő lehetne sorozatunk bajkeverője, aki hamarabb lő, mint kérdez, de nem lehet rá haragudni, mert mindig van egy mókás beszólása. 
Ellentéte a nyugalomra vágyó Barbara, aki itt kevesebbet szenvedne, de több szórakoztató börtönsztorit mesélne. (Betty, emlékszel, amikor véletlenül Mázsa Mari pizsamáját vetted fel?) A Pongrácz-lány divatcégének igazgatásából is adódhatnának bonyodalmak. Tesója, Betty kakukktojásnak számít abból a szempontból, hogy jelenleg egy nehézfiúval sem jár, ő maga viszont szívesen válna a szervezet teljes jogú tagjává. Ráadásul van egy saját újságja, ahol bértollnokokkal bábozhat naphosszat. 
Vidovszkyék oldalán Bartos Kata képviseli a női nemet, akiben az a legmulatságosabb, hogy ex-újságíró létére teljesen bedől szerelmének. Leginkább e naivitásból lehetne gegeket gyártani.

3.    A csajok tudnak játszani…
Réti Adrienn szerethetővé varázsolta Alizt, Nagy Adri ügyesen kirángatta Betty karakterét Szabó Zsófi árnyékából, Legerszki Krisztina kihozza a maximumot a gondterhelt Barbarából, Kakasy Dóra pedig eléri, hogy megbocsássuk Kata sötét oldalra sodródását. Ők négyen képesek lennének szerepeik kifigurázására is. 
4.    …és még jól is néznek ki
Hát nem? Na ugye!
5.    Fergeteges dialógusok a láthatáron
- Te beszélsz, aki hozzámentél a téged felrobbantó fickóhoz?  
- Jó, de legalább nem jártam olyan börtöntöltelékkel, aki annak a halott papnak az arcát műtette magára, akibe őrülten szerelmes voltam. 
Ilyen, és ehhez hasonló társalgási témákkal Dunát lehetne rekeszteni az említett hölgyek köreiben, ezért szitkomunk legalább tíz évre el lenne látva munícióval.