Prince zenészei, Prince zenéi

Prince legnagyobb slágereit játsszák egykori zenészei, a The New Power Generation az idei VeszprémFesten.

A The NPG 1990 és 2013 között volt Prince kísérő zenekara. A közösen eltöltött több mint két évtizeddel a hátuk mögött az együttes kétségkívül az egyik legsikeresebb kísérő bandává vált. Európai „Celebrating Prince” turnéjuk utolsó állomásán, a Veszprém Arénában nem hiányzik majd a Let's Go Crazy, Kiss, U Got the Look, Nothing Compares To You Diamonds & Pearls, Cream és a Purple Rain sem.

 

A fesztivál szabadtéri színpada idén - a Püspöki Palota rekonstrukciója miatt - a várból az egykori érseki pihenőhelyre, a História Kertbe költözik, ahol egy zöldebb, lazább környezetben két koncertet is láthatunk.


A fesztivál nyitónapján, július 12-én Richard Bona lép fel Mandekan Cubano formációjával, hogy bemutassák az afro-kubai projekt új, 2016-os albumát, a Heritage-t. Igazi „crossover” zenére számíthatunk, ahol Bona kameruni-afrikai zenei világa és a fiatal és kiváló kubai zenészek stílusa kapcsolódik össze.

Másnap, július 13-án Heather Small, az M People együttes énekese lép ugyanitt színpadra, első magyarországi fellépésén. Az M People együttes tagjaként olyan slágerek kapcsolódnak hozzá, mint a „Moving On Up”, „One Night In Heaven” vagy a „Search For The Hero”.

A fesztivál legnagyobb sztárja idén kétség kívül Tom Jones, akinek július 14-i, Aréna béli koncertjére már minden  jegy elkelt.

Bővebb információ és jegyvásárlás a fesztivál honlapján: http://veszpremfest.hu/