Programétkezde hétkezdre

Ahogy lazul a karanténszíj, úgy vékonyodik az online-jelenlét az élethorizonton, és jól van ez így. Már csak azért is, mert megkapunk mindent, ami eddig koncentráltan adódott. Tudomány gyerekeknek, irodalom felnőtteknek, és a többféle zeneiség is komolytól a mosolygóig. És reméljük, hogy így is marad, nem baj, ha van szellemi támogatás, mikor az ember az oxigénmérgezéstől támolyogva visszabotorkál a szobába.

Csopa Ovi- és Sulikaland

május 25. 11:00

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

Sorsfordító történetek: Balázsy Panna és Csonka András beszélget

május 25. 16:00

Mi lett volna, ha...? avagy Sorsfordító történetekről beszélget Balázsy Panna és Csonka András. Ki lehet nőni a Disney meséket? Ki írta át már a kedvenc történeteit a saját fantáziája szerint? És vajon kik kerültek be a Sorsfordító történetek novellapályázat legjobbjai közé? Az is kiderül ezen a rendhagyó eredményhirdetésen 2020. május 25-én 16 órakor a Líra Könyv Facebook oldalán!

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 25. 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

 

Held Online! - Hungarian Folk Singing Class (held in English)

május 25. 18:00

Bozzay Zina továbbra is folytatja angol nyelvű népdalkörét online videó formájában. Angol nyelvű magyar népdalkurzus, hétfőnként 18-20 óra között.

 

Karanténestek 42. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 25., 19:45

Induljon a hetünk kamrazenével! Ismét online koncert a Budapesti Fesztiválzenekar próbaterméből, Rachmninov, Arie van Hoek, Beethoven és Dvořák műveivel.

 

Monday Concerts live on Staatsoper.TV

május 25. 20:15

A hétfői koncertek programja vokális és kamarazenei művekből valamint balettek részleteiből áll össze. A Bayerisches Staatsorchester zenészei, a Bayerisches Staatsballett táncosai és a Staatsoperben fellépő művészek produkcióit láthatjuk.

 

Dubioza Kolektiv Quarantine Show

május 25. 20:30

A 2003-ban Szarajevóban alakult Dubioza Kolektiv messzeföldön híres arról, hogy ahol megjelennek, ott ember lába nem marad mozdulatlan. A bosnyák zenekar a balkáni népzenét vegyíti a legkülönfélébb stílusokkal a hip-hoptól kezdve a punkon át egészen a reggae-ig, mindezt elektronikus zenei elemekkel bolondítva.