Programok szombatra

Mintha az eső örökké esne! Sebaj, vár a koncert este! A mozis bejelentkezés után nem viccel a hétvége, a számtalan zenei program közül válogattunk pár számosat.

BIDF 2023 - 9th Budapest International Documentary Festival

Budapest, Országos, január 21-29.

Január 21. és 29. között, közel 60 filmmel és 200 vetítéssel érkezik a 9. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál 2023-ban nemcsak Budapesten, a Cinema City Mammut mozitermeiben, hanem országszerte, 10 nagyvárosban nézhetitek meg a filmeket.

SANDBOX ☀️ FLASHNIGHT – Tattoo & Dance!

Gödör, január 21., 17:00

A Sandbox egy olyan új bulisorozat, ami nem egy zenei stílusra koncentrál, hanem a változatosságra, meglepő kombinációkra épít. Ráadásul nem csak elektronikus zenében, hanem az ezzel ritkán kombinált művészeti ágakkal, kollaborációkkal operál.

Asztal két főre

Marc és Raquel egy éve foglaltak asztalt a világ egyik legfelkapottabb éttermébe, a spanyol tengerpartra. Kiderül, hogy a foglalásuk napja egyben az étterem működésének utolsó napja is lesz egyben, így hát még fontosabb, hogy ott legyenek, mint eddig. Mindössze annyi a bökkenő, hogy ők ketten már elváltak... De egyikük sem szeretne lemondani a különleges kulináris élmény lehetőségéről. Annak ellenére, hogy már egy éve nem találkoztak, együtt vesznek részt a vacsorán, amely Mar, az étterem séfje számára a búcsút jelenti mindattól, amit eddig felépített, hogy valami újba kezdhessen. Ezen a különleges estén csupa érdekes vendég gyűlik össze az étteremben: Mar japán befektetői, egy órásmester, egy grófnő a halott férje hamvait tartalmazó urnával, majd meglepetésszerűen betoppan Raquel munkatársa is, a könyvkiadással foglalkozó Daniel, akivel Marc még sosem találkozott.

A Beat Dis zenekar 20. születésnapját ünnepli. Ennek apropóján a csapatban megszületett a gondolat, hogy újra felveszik a lantot és méltóképpen megünneplik a jubileumot. A tervezésből cselekvés lett és 8 év után kidobják legújabb albumukat, amely a Beaten by the Rain címet viseli.

Újra DELTA nagykoncert a BARBA NEGRÁBAN! Vendég: Böröczroli, Meglepetés: JOSH és BETTI

Mozes & Kaltenecker: Futurized – BMC Records lemezbemutató

BMC - Opus Jazz Club, január 21., 20:00

Mózes Tamara és Kaltenecker Zsolt 2017-ben dolgozott először együtt egy elektronikus zenei projektben, ahol közösen írtak néhány dalt. Három évvel később duóként mutatkoztak be az Opus Jazz Club színpadán – hatalmas sikerrel. Műsorukban a jazz, a pop és az improvizáció találkozik az elektronikus hangzásokkal és progresszív zenei elemekkel, ami sajátos, leginkább a kamarazenei artpop kifejezéssel leírható műfajt eredményez.

Magyar Atom

Újra megnyilt a Müpa virtuális hangversenyterme: Müpa Home sorozat keretében folytatódnak az ingyenes online közvetítésk, melyek között az élő webcastok mellett műsorra kerülnek a Müpa meghatározó előadásainak korábban rögzített felvételeit is. Élje át újra a legizgalmasabb produkciókat otthona kényelmében!

A jól ismert zenekar Studio11 Evenings címmel indított nagy sikerű sorozatot a BJC-ben. A kéthavi koncertek alkalmával egy-egy kimagasló énekes vagy hangszeres szólista csatlakozik a formációhoz. Ezen az estén a rendkívül sokoldalú Malek Andrea lesz a zenekar vendége, akivel a műsor első felében XX. századi magyar könnyűzenei kompozíciókból hangolnak jazz-re néhány érdekességet, majd kedvenc jazz standerd-jeikből válogatnak.

Trash Mihály

Lumen kávézó, január 21., 20:30

"Trash Mihály immár már másfél évtizede töretlen sikerességgel, rendre telt ház előtt, 13 ezer ember jelenlétében rendezi újévi koncertjét, amely mára Európa egyik legnagyobb újévi koncertje lett. Az elmúlt 15 évben több mint 200 ezer nézőt köszönthettek az Arénában, és a PBS amerikai televíziótársaság és a Duna televízió révén összességében több mint száz millióan láthattak szerte a világban. Az elmúlt években nagynevű, Grammy-díjas világsztárok, Magyarország legkiemelkedőbb, Kossuth-díjas művészei léptek színpadra."

Free BJC Jam Session: Szendőfi Péter Fusion Jam

Budapest Jazz Klub, január 21., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.