Pünkösdi kultúrkirályság

Eljött a nyár is, legalábbis naptárilag, hozott aztán pünkösdöt és gyereknapot egyaránt. Ezeknek a szellemében formálódik a programkavalkád hétfőre, csilingel a szabadban és szobában egyaránt, mi ez utóbbihoz kínálunk sokszínű ismertetést. Főleg a kis lurkók kapják elsősorban a jót, egész nap szól a zene, játszanak a színészek, hogy aztán estére komolyabbra forduljon a nap.

Gyermeknap Másként

június 1. 10:00

Online interaktív mesemondás, kézműves-foglalkozás, színes rajzok kavalkádja, koncert, tánc és sportolási lehetőségek várják a gyerekeket és szüleiket a gyermeknap alkalmából Sepsiszentgyörgyön. A programokat online lehet követni a Kónya Ádám Művelődési Ház hivatalos Facebook-oldalánCsatlakozz te is!

 

HalVirág Bábszínház: Diófácska

június 1. 11:00

Népmesét jelenít meg hagyományos paravánon a HalVirág Bábszínház, Hamupepelle avagy Hamupipőke történetét. Gonosz mostoha és mostohatestvér keseríti meg a lány életét, aki mindvégig szolgálatkész, segít mindenkinek. Bár feloldják a kijárási tilalmat, ő akkor sem mehet templomba, dolgoznia kell, válogatnia a lencsét. Barátai, a filibók kakas és a a szűkszavú malac is tehetetlen, oly lehetetlen a mostoha kérésének teljesítése. Elkeseredésében édesanyjára gondola, aki megjelenik, és segít a nehéz helyzetben. Ja, hogy miből, hogyan és mivé lesz a diófácska? A bábelőadásból kiderül.

 

Figura Stúdió Színház: Az élet fája

június 1. 12:00

Vigyáznunk kell, mit kívánunk. Te mit kívánnál egy varázsfa gyümölcsétől? Mit kívánna két kisgyerek? Peti és Panni egy teljesen hétköznapi családi kiránduláson találkozik Virgonccal és Huncuttal, a két mitugrásszal, kiket csak ők láthatnak. A bonyodalmak ott kezdődnek, amikor egy varázsfa gyümölcse teljesíti a két lurkó kívánságait. LINK  

 

Gyereknapi és pünkösdi cirkuszolás

június 1. 15:00

Az idén egy napra esik a gyereknap és a pünkösd.  A Kuttyomfitty Társulat úgy gondolta, hogy cirkuszoljon mindenki együtt ezen a kettős ünnepen. Tartsatok a társulat tagjaival, és szórakozzatok a Cirkusz Folklorikusz sztárjaival. Olyan világszámokat láthattok majd, mint a ripsz-ropsz csapásolást, helyben forgást irniksz-birniksz, lavírozást 5 üveggel, kunsztokat 3 bottal! De itt lesz Barnabás, a táncoló barnamedve, Rozi és Robi, az idomított kecskék, láthattok még erőfitogtatást, kötélen egyensúlyozást és nem utolsósorban akrobata csapatot is...

 

Csíki Játékszín: Három arany hajszál

június 1. 16:00

Mesejáték, Karel Jaromír Erben és a Grimm testvérek meséi alapján. Egyszer egy király vadászat közben eltévedt a sűrű erdőben, de jó emberek befogadták. Egy favágó kunyhójának padlásán tölthette az éjszakát. A favágónak azon az éjjelen kisfia született. A király nem bírt elaludni és arra lett figyelmes, hogy az alatta levő szobából a padló résein fény szűrődik át. Leskelődött. Három anyóka jelent meg a gyermek bölcsőjénél. Az előadást ezen a linken lehet majd követni.

 

Veronaki: Gőgös Gúnár Gedeon Gyereknapi Live Koncert

június 1. 17:00

Nagy gyermeknapi Veronaki koncert. Másként, online közvetítéssel. A koncertet a Kónya Ádám Művelődési Ház hivatalos Facebook-oldalán lehet majd követni.  Csatlakozz a művelődési ház oldalához és vegyél részt a friss Fonogram-díjas zenekar online koncertjén. A koncerten élőben szólalnak meg a kedvenc Veronaki dalok a teljes zenekar részvételével.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

június 1. 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

 

Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes: Pöttöm Palkó

június 1. 19:00

Igazi mese, nemcsak gyerekeknek, akik az előadás közben maguk is szereplőkké válhatnak. A gyerekeknek otthonos mondafüzérek, mondókák, kiszámolók, vagy akár bosszantó névcsúfolók teljes arzenálja átvonul az előadáson. A rengeteg erdő kellős közepén kibomló kalandok során, amint várható volt, a legkisebb testvér, Pöttöm Palkó hőssé érik, és a kezdeti megaláztatásait ünnepléssé alakítják tettei, testvérei vállukon hordozva ünneplik végül. Az előadást erre keressétek!

 

Első Magyar WebSzínház // Petrovics szájmaszkban

június 1. 19:00

Írói előszó: "A karantén s az azzal járó elzártság, kirekesztettség, a "normális kerékvágás" fájdalmas hiánya érdekes szituációkat szül. Emberek, családok élete változott meg egyik napról a másikra. Tegyük fel hát a kérdést magunknak: mi lett volna, ha a vírus nem napjainkban alakul ki? Változtatott volna bármin is? Itt tartana napjaink Európája, ha a vírus 2 évszázaddal hamarabb bukkan fel?" Itt lehet nézni!

 

Karanténestek 56. - Budapesti Fesztiválzenekar

június 1. 19:45

A pünkösdi Karanténesten Joplin, Weiner Leó, Artie Show, Kurtág és Telemann egy-egy művét hallhatjuk a Budapesti Fesztiválzenekar művészeitől

 

A Konserthuset Stockholm közvetítése

június 1. 20h

A Müpa Home mai koncertkörútjának állomása Stockholm. A koncertközvetítésen két ritkán hallható zongoranégyest hallunk majd, Andrée a-moll és Maier-Röntgen e-moll darabját. A koncertet a Müpa Facebook oldalán nézheted.

 

Monday Concerts live on Staatsoper.TV

június 1. 20:15

A hétfői koncertek programja vokális és kamarazenei művekből valamint balettek részleteiből áll össze. A Bayerisches Staatsorchester zenészei, a Bayerisches Staatsballett táncosai és a Staatsoperben fellépő művészek produkcióit láthatjuk.