Rajongók dobták össze a pénzt a kaszkadőr agyműtétére

Dayna Grant, aki Charlize Theron és Lucy Lawless állandó dublőre, az új A Gyűrűk Ura sorozat forgatásán sérült meg életveszélyesen.

Eddig több mint 90 ezer dollárt gyűjtöttek össze közösségi finanszírozással a rajongók Dayna Grant agyműtétjére. Az új-zélandi kaszkadőr A Gyűrűk Ura-sorozat forgatásán sérült meg olyan súlyosan, hogy egy 8 mm-es aneurizma keletkezett az agyában, és a nyakcsigolyája is megsérült. Az orvosok szerették volna azonnal megműteni, de Grant egészségbiztosítója nem tudta állni a költségeket. A közösségi finanszírozás célja 60 ezer dollár összegyűjtése volt, ezt már sikerült bőven túlszárnyalni, hála a több mint 1200 adományozónak.

Grant nagy névnek számít a kaszkadőrvilágban, ő volt Charlize Theron dublőre a Mad Max - A harag útjában, és ő Lucy Lawless helyettese is a Xenában, a Spartacusban és az Ash vs. Evil Deadban. Szerepelt továbbá a Wonder Woman 1984-ben, a Meg - Az őscápában, a Mulanban és a Hófehér és a vadászban. A háromgyerekes édesanya szülőhazájában, Új-Zélandon egy kaszkadőriskolát is működtet, ahol kifejezetten a legfiatalabb korosztályt avatják be a mesterség rejtelmeibe.

Többek közt Lucy Lawlessnek köszönhető, hogy rekordidő alatt összejött a műtét költsége, mert a közösségi médiában adakozásra kérte a követőit, és felajánlotta, hogy minden Xena vagy Ash vs. Evil-rajongótól érkező adományt megdupláz a saját pénzéből.

Nem találom a szavakat. Köszönöm mindenkinek a hihetetlen mennyiségű szeretetet és támogatást”

– reagált Grant a hírre, hogy összegyűlt a pénz a műtétre.

via: IndieWire