Sean Penn is bevetette magát Ukrajnában

A hollywoodi sztár Kijevben dokumentálja az orosz inváziót.

Alaposan meglepődtek az ukrán újságírók, amikor Volodimir Zelenszkij kormányának csütörtöki sajtótájékoztatóján az ismert színész is feltűnt. Mint kiderült, az Oscar-díjas Penn a Vice megbízásából forgat dokumentumfilmet az orosz invázióról. Már tavaly novemberben is járt az országban, hogy előkészítse a filmet, meglátogatta az ukrán haderőt, amiről akkor fotók is készültek.

A Newsweek értesülései szerint Penn még a hét elején érkezett az országba, és azóta találkozott Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettessel, helyi újságírókkal és a hadsereg tagjaival. Zelenszkij hivatala közleményben tudatta, hogy a színész azért érkezett Ukrajnába, hogy elmondja a világnak az igazságot az orosz invázióról.

Sean Penn egyike azoknak Ukrajnában, akik Ukrajnát támogatják. Országunk hálás a bátorságáért és őszinteségéért” -

írták, hozzátéve, hogy Penn olyan bátorságról tesz tanúbizonyságot, amely sokakból hiányzik, beleértve bizonyos nyugati politikusokat.

Minél több hozzá hasonló ember támogatja a szabadságért folytatott küzdelmet, annál hamarabb tudjuk megakadályozni ezt a szörnyű orosz inváziót.”

A humanitárius aktivistaként is tevékenykedő 61 éves színész nem először tűnik fel egy krízis közepén, 2010-ben a földrengések sújtotta Haitin vetette be Community Organized Relief Effort nevű segélyszervezetét, amely később a koronavírus-tesztelés és oltás megszervezésében is segédkezett. Ebből született meg 2020-ban a Citizen Penn című dokumentumfilmje a Discovery Plus gyártásában.

Nagy port kavart az a 2016-os eset is, amikor a színész egy titkos misszió keretében meglátogatta a a hírhedt mexikói drogbárót, a Sinaloa Cartel szökésben lévő vezetőjét, Joaquín “El Chapo” Guzmánt és interjút készített vele a Rolling Stones számára. A bűnöző újabb letartóztatásához állítólag ez az interjú is hozzájárult.

Via: The Guardian