"Sorra dőlnek ki mellőlem a lányok"

  • - sam - / PORT.hu

Szerelmes-romantikus filmet készíteni hálás feladat. A vászon minden hatalmasabb, szebb és csillogóbb, míg a hétköznapok, az elbénázott csókok, a feszengő első randik ettől valahol messze, távol, egy másik galaxisban tanyáznak. Azonban igazán jó szerelmes filmet nem könnyű csinálni.

A romantika nyomában

Szerelmes-romantikus filmet készíteni hálás feladat, már csak azért is, mert ki ne vágyna arra, hogy átélhesse a csodás nagy érzelmeket egy olyan világban, ahol a szerelmen kívül más probléma fenn sem áll. Beleképzelni magát a szereplők helyébe és boldogan átadni magát a végkifejletnek, hiszen ez a film varázsának a lényege, hogy olyan élményeket, érzéseket nyújt át tálcán, színes masnival átkötve, melyek az életünkből hiányoznak. Vagy legalábbis úgy véljük, hogy hiányoznak. És ez némiképp igaz is, a vászon minden hatalmasabb, szebb és csillogóbb, míg a hétköznapok, az elbénázott csókok, a feszengő első randik ettől valahol messze, távol, egy másik galaxisban tanyáznak. Azonban igazán jó szerelmes filmet nem könnyű csinálni.

Csak 10 nap

Adott egy sikeres és jóképű aranyifjú, aki számára az élet csak jó dolgokat tartogat. Izgalmas partikat, csodás filmbemutatókat, sikeres könyvdedikálásokat és csinosabbnál csinosabb nőket. Ő pedig ki is használja a kínálkozó lehetőségeket, aztán ahogy a filmekben lenni szokott, egy nap elég, hogy élete a feje tetejére álljon, hogy mindent kezdhessen elölről. Se pénz, se nő, se siker. Nem marad más, mint a gyermekkori cimbora, aki befogad és a kiadó, aki megmogyoróz. 10 nap alatt kell megírnia egy könyvet, ami már önmagában lehetetlenségnek tűnik, főleg, hogy a főhőst azonnal a mélyvízbe hajítják. Nőket kell megismernie - könyve alanyaiként -, de nem a szokásos formulákat használva, hanem a női lélek rejtelmeiben kutakodva. Megkapja kiadójától a rettegett kérdéseket, miért magányosak a nők, és mit kell tenni a szívük elnyeréséhez. Debreceni Dávid számára ez maga a Mount Everest.

Használati utasítás

Dávidnak 10 napja van, az alkotóknak 100 perce arra, hogy feltárja a női lelket. Ehhez persze emblematikus nőtípusokat választ, hogy a lehető legesszenciálisabban mutassa be "működésüket". Nem vállalkozik világmegváltásra, vagy hogy használati utasítást adjon a szebbik nemhez, de arra igen, hogy szórakoztasson és kizökkentsen a rutinokkal terhelt hétköznapokból. A randialanyul szolgáló nők izgalmasak és szépek, Fenyő Iván sármos és hihető, és valljuk be azért a nyugvópont sem meglepő. Nem is kell ennél több egy szerelmes-romantikus filmhez.