Superman fia, Superman biszexuális

Clark Kent szögre akasztotta köpenyét, helyét a fia vette át, aki saját sorozata legújabb füzetében coming outolt.

A DC Comicsnál egy ideje már nem Clark Kent Superman, hanem fia, Jon Kent, akinek saját sorozata is van, a Superman: Son of Kal-El. (Kal-El Superman eredeti kriptoni neve.)

Jonathan Samuel Kent 2015 júliusában tűnt fel a képregények lapjain, és miután túlélt egy nagy multiverzális eseményt, helyrehozta az állandó javításra szoruló DC univerzumot. A fiú Superboy-ként kezdte, majd a szuperhősök világában szinte példátlan dolog történt vele: idősebb lett, és hamarosan megörökölte apja, Clark Kent/Kal-El köpenyét, ezáltal ő lett Superman. Az ifjú szuperhős coming outol: ugyanis biszexuális.

Forrás: DC Comics

 

"Az ebben az iparágban eltöltött évek során valószínűleg nem meglepő, ha azt hallod, hogy queer karaktereket és történetszálakat utasítottak el. Úgy éreztem, hogy minden alkalommal, amikor ez történt, cserbenhagyom azokat, akiket szerettem" - mondta Tom Taylor író az IGN-nek. "De ma már egészen más és sokkal szívélyesebb világban élünk, mint tíz, vagy akár öt évvel ezelőtt. Amikor megkérdezték tőlem, hogy akarok-e írni egy új Supermant egy új #1-es számmal, tudtam, hogy Clarkot egy másik hetero fehér megmentővel helyettesíteni igazi elszalasztott lehetőség lenne. Mindig is azt mondtam, hogy mindenkinek szüksége van hősökre, és mindenki megérdemli, hogy saját magát lássa a hőseiben. Ma Superman, a bolygó legerősebb szuperhőse coming outol."

(Forrás: Uproxx)