Szerdáridó a szobában

Ezen a szerdán egyszerűen minden is lesz! Tornászás, gyerekezés, gyerektudományozás, babrálás, színházazás minden szinten, beszélgetés az életről, a versekről, nézése a képeknek, hallgatása az erkélynek, és slam poetizálás, hogy a végén muzsikára beleüljünk egy sárga fotelbe.

Ébredj velünk! - Suhanj Fitness #maradjotthonchallenge!

április 29. 8:00

A szerdai home office-tesióra a Suhanj Fitness stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! Indítsátok velük a napot!

 

Mediawave Otthonka/Online különlét - Homestage/Online separation

április 29. 9:00

Márpedig a Mediawave-et megtartják! Maradjatok Otthonkában április 28 és május 2. között reggeltől estig! Lesz film, zene, borkóstolás, hastánc, történetmesélés. Az eseményekről értesítéseket fogtok kapni. A szeptemberi Együttlétig élvezzük a Különlétet! (A programjaink angolul is elérhetők lesznek.)

 

Hófehérke és a hét törpe online

április 29. 10:00, 18:00

Az előadás a Grimm testvérek klasszikus meséjének modern adaptációja, amelynek narratívája a mese elbeszélésvonalán halad, de Varga Ibolya dramatizálásában az idillikus mondanivaló kissé megtörik, árnyaltabbá válik. A mese mondanivalójának a világtapasztalatainkon alapuló értelmezése az előadás díszlet-, báb- és jelmezvilágán is tetten érhető.Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. 

 

Tánc Világnapja - Online

április 29. 10:00

Április 29. a Tánc Világnapja, a táncművészet legnagyobb ünnepe, amikor a hagyomány szerint előadásokat, gálaesteket és díjátadókat szerveznek országszerte. 2020 éve azonban más, a karanténhelyzet nem engedi, hogy a szokásos módon rendezzék meg a világnapot. Mivel a TRIP csapata elkötelezett amellett, hogy idén is megünnepelje a Tánc Világnapját, ezért arra kéri a táncosokat, mutassák meg magukat, és küldjék el a TRIP Hajó Facebook-oldalának, műfajtól független 30 másodperces – 1 perces videójukat. A beérkezett videókat a TRIP stábja vágja össze, és április 29-én a TRIP Hajó Facebook-oldalán mutatja be a nagyközönségnek.

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

április 29. 10:30

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Kortársak Karanténban - Kirakat-kiállítás a Kieselbach Galériában

április 29. 11:00

Egy új világban találtuk magunkat. A jövő bizonytalanná vált, miközben minden felértékelődött, ami otthonainkban körülvesz bennünket. Fontosabbá váltak azok a dolgok, amelyek lakásaink falai között élményt és erőt adnak, emlékeket idéznek fel, érzelmeket keltenek bennünk. Fontosabbá vált a művészet. Valamennyi kiállított kortárs műalkotás a Kieselbach Galéria weblapján megnézhető, ahol további több ezer festmény és rajz várja még az érdeklődőket a magyar művészet korábbi korszakaiból.

 

Csopa Ovi- és Sulikaland

április 29. 11:00

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

Színház- és Filmművészeti Egyetem: Bartók színháza - online közvetítés

április 29. 11:00

A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős rendező-koreográfus hallgatói Horváth Csaba és Selmeczi György irányításával Bartók emblematikus zongoraműveiben tárják fel a drámai motívumok egész sorát; egy-egy lehetséges történet kibontását a hangjegyek sokak számára titokzatos világából. Rendkívüli estjükön olyan fogódzókat kínálnak Bartók művészetének megértéséhez, melyek valóban csak a színház és a mozgásművészet eszközeivel lehetségesek. Közvetítés itt.

 

Alkossunk együtt! - #várkertmatiné

április 29. 11:00

Minden szerdán 11:00 órakor kézműves-foglalkozással várja a gyerekeket a Várkert Bazár virtuális játszótere, a várkertmatiné. Ebben az időszakban a tavaszi-nyári hónapok jeles napjaihoz illeszkedő tárgyakat készíthetnek az érdeklődők. A foglalkozásokat a Várkert Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján lehet  majd követni.

 

Gyereket a magasba!

április 29. 11:00

Országos gyerekemelés otthon! A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is megrendezi nagy sikerű, tavaly több ezer családot megmozgató országos, Gyereket a magasba! akcióját. Emelje magasba mindenki a gyermekét, legyen az újszülött, kisbaba, kicsi vagy nagy gyerek! Az akció célja a gyermekek ünneplése és a családi kötelékek, az összetartozás érzésének megerősítése. További részletek itt!

Bolero - Kecskemét City Balett

április 29., 15:00

Egy fontos tett, ami mozgatórugója, kiváltó szándéka lehet egy folyamat megindításának. A koreográfia táncművészeti elmélkedés is egyben, ahol a megszokott formákból való kiszakadás meglepetésszerű pillanataira koncentrálhatunk. Közvetítés itt.

Az Aegon-díjas Nádasdy Ádámmal Szegő János beszélget

április 29. 16:00

Nádasdy Ádám Jól láthatóan lógok itt című verseskötete kapta az idén tizenötödik évét ünneplő Aegon Irodalmi Díjat. A Jól láthatóan lógok itt egy megkapóan eleven verseskönyv a villanófényként felragyogó felismerésekről. Nádasdy Ádámmal Szegő János, a Magvető szerkesztője beszélget élőben. 

 

Kerekítő manós mondókázás online

április 29. 16:00

Kerekítő manó vár benneteket egy mondókás együttjátszásra! Egy baba-mama foglalkozáshálózat négyféle programmal. Mondókás móka, Bábos torna ( Kerekítő manóval és tornaszeres játéktérrel) és néptáncos Tippentő és Ovimóka foglalkozások közül választhatnak a családok! Az eseményre a KEREKÍTŐ központi Facebook-oldalán tudtok majd rákapcsolódni - szerdánként 16 órakor!

 

Slam Poetry

április 29. 16:00

Kemény Zsófi, Bánóczi Beáta, Gömöri Eszter, Borsos Bence, Wawra Máté olvassa fel legújabb írásait!

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Eszmélet #124 - olvasószeminárium

április 29. 17:00

Az Eszmélet folyóirat három héten keresztül olvasószemináriumot tart a legutóbbi, 124-es (2019. téli) számában megjelent írásokból. Eljött a harmadik ideje. 
Az első héten a holokauszt emlékezetpolitikájával és a felszabadulás kérdésével, a második az izraeli-arab konfliktussal, a harmadikon pedig az új szélsőjobboldallal és az Orbán-rendszerrel foglalkoznak.
A regisztrált résztvevőkhöz előre eljuttatják az aktuális írásokat, a szemináriumon pedig zoomkonferencián az Eszmélet folyóirat szerzőivel közösen fogják az olvasottakat feldolgozni.  Regisztráció itt.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

április 29. 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Tranzícióm története

április 29. 19:00

Magyarországon statisztikailag 45 000 transznemű ember él. Mindenki története és tranzíciója más, de valahol mégis hasonló. Andrássy Laura és Berencsi Eszter bloggerek bátran és büszkén vállalják, hogy transz nők. Erről a közös és mégis személyes élményükről mesélnek majd Vay Blankával, Molnár Emmával, Fajt Alex-szel és Ónodi Adéllal együtt beszélgetve. Az esemény moderátora: Tóth Luca.

 

Újszínház: Az a szép, fényes nap - online közvetítés

április 29. 19:00

994 ősze, szép fényes nap. Vajknak, Géza fejedelem fiának keresztelése előestéjén összegyűltek Európa keresztény királyságainak követei a magyar fejedelmi udvarban, hogy tanúi legyenek a magyar nép kereszténységhez való csatlakozásának. Közvetítés itt.

 

Első Magyar Karantén-Színház - Cseke Tamás: Karanténpresszó - online közvetítés

április 29. 19:00

A jelenről, közeljövőről hallunk eleget. Mi lesz holnap, mi lesz egy hónap múlva? Mindenki találgat. A Karantén Presszó fél évvel a kijárási tilalom bevezetése után játszódik. Lassan, legjobb tudása szerint, mindenki alkalmazkodott a helyzethez, ami idővel egyre rosszabbra fordult...Az előadás itt. 

 

Müpa Home — Pécsi Balett, Dubrovay: Faust, az elkárhozott - online közvetítés

április 29. 19:30

Szeretnék, ha a Müpa közönsége ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhatna a világ legkiválóbb művészeivel és legizgalmasabb alkotóival estéről estére - ezúttal a saját otthonában. Dubrovay László több mint két évtizede fejezte be nagyszabású balettjét. A Faust, az elkárhozott története Goethe remekművének 1. és 2. részét követi, s miként a filozofikus dráma, úgy a zene is enciklopédikus teljességre törekszik.

 

Odd ID (Ethnofil) - Akvárium koncert filmpremier #goodmemories

április 29. 20:00

Éld újra az Akvárium Klub koncertjeit! Kedd estétől 7 fantasztikus magyar zenekar Akváriumos koncertfelvételét fogják megosztani velünk, hogy kicsit felidézzük, milyen jó is volt együtt!

 

Meadows (SE) Garden Wonder koncert

április 29. 21:00

A Meadows az örebroi Christoffer Wadensten egyszemélyes indie-folk projektje. A Garden Wonder sorozat szerdai estjén ő ad egy szobakoncertet.

 

A Bence kalandjai a Sárga Fotelben - Livestream koncert

április 29. 21:00

Kéthetenként live koncert egy sárga fotelből, meglepetésekkel. Ma A Bence kalandjait hallhatjuk.