Színészek, akik nemcsak a vásznon, hanem a valóságban is hősök

Steve Buscemi tűzoltóként kutatott túlélők után a World Trade Center romjainál, Tom Cruise életet mentett, Tom Hardy motoros ámokfutókat üldözött.

Tom Cruise

A világmegmentő Ethan Hunt nyilván nem hagyja cserben szerencsétlenül járt embertársait: Tom Cruise még a '90-es években elüldözött egy rablót, aki egy drága ékszereket viselő nőt támadott meg, de 1996-ban ennél is nagyobb hőstettet hajtott végre, amikor szemtanúja volt egy cserbenhagyásos gázolásnak. A sérült Heloisa Vinhast gyorsan kórházba vitte, és mivel a színésznőnek nem volt egészségbiztosítása, Cruise állta a 7000 dolláros cehet.

 

Benedict Cumberbatch

Korábban már megírtuk az elképesztő történetet, amikor a színész vakmerően megmentette magát és társait az afrikai emberrablóktól, de Cumberbutch máskor is bizonyította hősiességét. Idén júniusban a feleségével taxizott Londonban, amikor arra lett figyelmes, hogy egy négy főből álló társaság üvegpalackkal dob meg egy biciklis kajafutárt. A színész azonnal leállította a taxit, kipattant, és elkezdett üvöltözni a garázda bandával, és amikor azok felismerték, elszeleltek.

 

Tom Hardy

2017-ben Hardy üldözőbe vett két 16 éves srácot, akik eszelős módjára száguldoztak egy lopott robogóval a forgalomban. A színész a nyomukba eredt, méghozzá nem is akárhogy, hanem egyenesen toronyiránt, és mint a filmekben, árkon-bokron, kerítéseken és falakon átmászva üldözte az ámokfutókat. És sikerült is utolérnie őket - noha az egyik elmenekült, a másikat szépen ott tartotta, míg a törvény őrei a helyszínre nem érkeztek. A rendőrség szóvivője megerősítette a történteket, és hozzátette, hogy nem érdemes bűnözni, ha Hardy a közelben van.

 

Jon Bernthal

Aki magát a Megtorlót alakítja a Netflix remek sorozatában, attól nem is várhatunk mást, mint tökösséget. 2012-ben a Walking Dead forgatásáról kocsikázott hazafelé, amikor meghallotta egy nő sikolyát. Bernthal látta, amint a tolvaj a zsákmányolt táskával elrohan, és rögvest a nyomába eredt. Lefékezett mellette, majd kiugrott a kocsiból: előbb rendőrért kiáltott, utána megragadta a fickót, és elkezdte átkutatni, hogy nem rejteget-e fegyvert. A tolvaj kötözködni kezdett, hatósági jelvényt követelt a színésztől, aki erre visszasétált a kocsijához, és lazán kiengedte K-9-es képzést kapott kutyáját, hogy míg a rendőrség a helyszínre érkezik, marasztalja ott a gazembert.

 

Steve Buscemi

Talán kevesen tudják, de Buscemi a '80-as évek elején tűzoltó volt New Yorkban, és amikor 2001. szeptember 11-én terroristatámadás érte a World Trade Centert, rögvest visszatért régi hivatásához: ugyanúgy, ahogy a többiek, 12 órás műszakokban segédkezett a romok között a túlélők keresésében.

(Forrás: WhatCulture)