Szoknyával és sárgadinnyeszínű pizsamával sokkol Brad Pitt

Kapuzárási pánik áll a stílusváltás mögött, vagy csak túltolta a kokót a sztár dizájnere?

Megírtuk mi is, hogy milyen elképesztő fotók jelentek meg Brad Pittről a júniusi GQ magazinban. A sztár az egyik képen úgy néz ki, mintha a saját ravatalán kapták volna le, a többin pedig hol Jim Morrison elrontott viaszbabájára, hol a szegény ember David Bowie-jára és hol a Star Wars-filmek Han Solójának pszichedelikus verziójára hasonlít.

Azóta kiderült, hogy Pitt tudatosan váltott stílust, mert azóta sem nagyon akar leszállni a dilivonatról. Új filmje, A gyilkos járat különböző nyilvános bemutatóin is vadabbnál vadabb szerelésekben jelenik meg.

 

Forrás: Getty Images - Dominique Charriau

 

A párizsi premieren például lenge, sárgadinnye-narancsszínű szettben vett részt, amely húzózsinóros nadrágból, rozsdavörös pólóból, sárga napszemüvegből és fehér tornacipőből állt. A vászonöltöny persze praktikus viselet a kánikulában, úgyhogy Pitt maradt is ennél a párizsi turné további állomásain. Vasárnap egy sajtóeseményen egy cipzáras, khaki színű modellt viselt, hétfőn, a film premierjén pedig egy majdnem ugyanilyen, palaszürke vászonból készült lenge öltönyt egy hasonlóan furcsa, henley-típusú hosszú ujjú pólóval és pilóta napszemüveggel.

 

Forrás: Getty Images - Sebastian Reuter

 

A koktélcseresznyét a tortára azonban Pitt július 19-i öltözéke tette fel. A 58 éves színész egy barna vászonkabát és egy szoknya mellett döntött, amit egy kigombolt rózsaszín inggel és egy arany medállal fejelt meg. Ehhez jött még hozzá egy motoros bakancs és egy barna napszemüveg.

 

Forrás: Getty Images

 

Pitt persze nem úgy választotta ki az outfitjét, hogy találomra beletúrt a ruhásszekrényébe, Haans Nicholas Mott  stylist áll a kreáció mögött, akit a GQ meg is szólaltatott.

Mott célja, hogy a „szigorú és bensőséges folyamat” végén olyan ruhákat hozzon létre, amelyek a megrendelő személyiségét tükrözik. Pitt esetében a tervező közvetlenül a színésszel működött együtt.

Szeretek Mr. Pitt-tel dolgozni, mert ő pontosan érzi, hogy milyen helyet akar a világban elfoglalni, és mi ebben a térben dolgozunk együtt.”

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a vászonkabáthoz az eszpresszó színű vászonszoknyát a színész javasolta. Mott szerint a színész érzéke a színek, a textúrák, a kapcsolódások és a minták iránt egészen árnyalt és különleges.

 

David M. Benett (Forrás: Getty Images)

 

A sajtókörúton viselt darabok a tervező jellegzetes stílusát idézik: takarékos és sajátos, lötyögős és kényelmes, pimasz kontrasztvarrással és olyan gombokkal, amelyeket Mott apja kézzel formázott meg egyenként. A meghökkentő látványhoz ráadásul az is hozzátartozott, hogy Pitt a komolykodós pózolás helyett a levegőbe ugrálva hülyéskedett a vörös szőnyegen. Persze lehet, hogy szíve szerint korábban is ezt csinálta volna, csak ugye térdig érő szoknyában vagy zsinóros nadrágban könnyebb bohóckodni, mint mondjuk egy klasszikus szmokingban.

A közösségi médiában persze rögtön előkerültek Pitt korábbi öltözködési kihágásai. Mark Seliger 1999-ben egy flitteres miniruhában fotózta le őt a Rolling Stone címlapja kedvéért a Harcosok klubja premierjéhez időzítve. A színész ráadásul már egy korábbi filmjében is viselt szoknyát, méghozzá a 2004-es Trójában, ahol Akhilleuszt alakította. A brit Vogue-nak akkor azt mondta, hogy

"a férfiak jövő nyárra már szoknyát fognak hordani,

ez az én jóslatom és kinyilatkoztatásom. A realizmusra törekedtünk, és a görögök akkoriban állandóan szoknyát hordtak".

A kifutókon, vörös szőnyegeken amúgy sem ritka látvány a szoknyás férfi. A Twitteren többek Harry Styles-ra asszociáltak Pitt szettjéről. De Dennis Rodman már a 90-es évek elején szoknyát húzott, újabban pedig Lil Nas X vagy Pitt kollégája A gyilkos járatból, Bad Bunny is kísérleteztek ezzel a külsővel.

A GQ szerzője felveti azt a kérdést is, hogy mit jelent a klasszikus férfiasság eszménye számára, ha – Tarantino szavaival élve - "az egyik utolsó mozisztár" szoknyát visel. Lealacsonyítja-e, vagy újradefiniálja a maszkulinitást, vagy egyiket sem, esetleg mindkettőt?

Maga Pitt nem gondolja túl a dolgot,

amikor egy riporter megkérdezte tőle, miért viselt szoknyát, annyit válaszolt csak, hogy „a szellő miatt."

Via: GQ / Vogue / Geo News