Szombati lazításhoz

Bár a mai napon a munkáé a főszerep, de azért ajánlunk nektek programokat mára is. Töltsétek tartalmasan!

Pagony Játékház Bemutató - Online bolti barangolás élőben

Online, december 12., 11h

A Pagony Játékház különleges online bejárásra hív minden érdeklődő gyereket és felnőttet. Mert a mesék, történetek mellett a játék az, ami a legfontosabb a kicsi és nagyobb gyerekek életében!

Budapest Bábszínház: 80 nap alatt a Föld körül

Online, december 12., 15h

Phileas Fogg, a minden körülmények között rendíthetetlen nyugalmú angol úriember 1872-ben különös fogadást köt: vagyona felét teszi fel arra, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Az előadást jegyvásárlás után nézhetitek. 

Veszprémi Kabóca Bábszínház: Regő rejtem - karácsonyi pásztorjáték

Online, december 12., 16h

A Veszprémi Kabóca Bábszínház előadása felvételről a Virág Benedek Házból.

Ékszer Balett: Az Oroszlánkirály

Online, december 12., 16h

Most a nappalitok kényelméből követhetitek végig Simba és barátai kalandjait! Kikapcsolódás az egész családnak, egy jegy áráért!

Pintér Béla és Társulata: Szívszakadtig (angol felirattal)

Online, december 12., 16h

Online vetítik Szívszakadtig című előadásuk négy kamerás videófelvételét magyar nyelven, angol felirattal . Az előadást 2017-ben mutatták be a Szkéné Színházban, és idén tavasszal került le repertoárrról, így már csak és kizárólag ebben a formában van mód megtekinteni.

Griff Bábszínház: A 3 emeletes mesekönyv

Online, december 12., 17h

„Szeretnék izgalmas lenni. Szeretnék szép lenni. Szeretnék, izé…szórakoztató lenni!”- kiállt fel a mesekönyv, ami (vagy aki) éppen megszületik az író keze alatt. Megszületik, és csak kérdez, kérdez, ahogyan a gyerekek szoktak. Válaszokat keres. Az előadást iskolás kortól javasolják.

Level 6 - Hungarian King Crimson tribute band

Online, december 12., 17h

A Level 6 zenekar 2018 júliusában alakult, kifejezetten azzal a céllal, hogy a King Crimson munkásságából egy átfogó képet adva, annak zenéjét játssza a magyar - és lehetőleg közép-európai régió progresszív rockot kedvelő közönségének, ezúttal online.

Kolibri MobilMesék

Online, december 12., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesét adnak elő. Újra indították tavasszal már nagy sikerrel futott napi online sorozatukat, a Kolibri MobilMeséket, amelyben társulatuk tagjai minden nap egy-egy mesével, verssel vagy dallal jelentkeznek, amelyeket saját otthonukban, mobiltelefonnal vesznek fel nektek. 

Budapesti Operettszínház: Csárdáskirálynő

Online, december 12., 19h

Élvezd broadcast-minőségben a klasszikus nagyoperettet ! Kálmán Imre remekműve Vidnyánszky Attila rendezésében igazi sikerdarab. A Csárdáskirálynő este 7-kor kezdődik, és csak az előadás időtartamára lesz látható. 

Adventi online koncert

Online, december 12., 19h

Adventi koncert a Musica Beata Kórus és az Új Szentendrei Kamarazenekar közreműködésével, vezényel Bokorné Forró Ágnes, blockflötén Jassó Gellért, csembalón Jassó Margit játszik. A kamarazenekar művészeti vezetője Négyessy Katalin.

Orlai Produkciós Iroda - Füge Produkció: Egyasszony

Online, december 12., 19h

Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle. Az előadást jegyvásárlás után tekinthetitek meg. 

Brass Cirkusz - Mese a tubatigrisről és a trombitaparipákról // WebSzínház

Online, december 12., 19h

Brass Cirkusz, avagy Mese a tubatigrisről és a trombitaparipákról. Méhes Csaba pantomim művész és a Brass in the Five zenekar elővarázsolja a cirkuszvilág felejthetetlen figuráit: bűvészt, illuzionistát, bohócot, állatidomárt, kötéltáncost, cirkuszi lovakat, félelmetes tigrist... Egy órányi vidám játék, önfeledt móka és nevetés, vérpezsdítő élő brass muzsikával.

Müpa Home - Bartók: A kékszakállú herceg vára / A csodálatos mandarin

Online, december 12., 19.30h

A 17. századi francia meseíró, Charles Perrault La Barbe bleue című története nyomán megismert, korábbi feleségeit lakat alatt tartó, titokzatos és magányos Kékszakáll sokféle értelmezést megélt már az évek során. Az előadást rendező Káel Csabát azonban ezek közül is a szerző szándékaihoz legközelebb álló, lélektani megközelítés inspirálta. Az előadás megtekinthető a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján.

Concerto Budapest, vez.: Kovács János

Online, december 12., 19.30h

A Darko Brlek, Kovács János és a Concerto Budapest koncert a koronavírus járvánnyal kapcsolatos rendelkezések értelmében zárt ajtók mögött, de online közvetítéssel lesz megtartva. A koncerteket otthonukból követhetik a Concerto Budapest honlapján.

Örkény István Színház: Anyám tyúkja

Online, december 12., 19.30h

Mit csinál Edward király, angol király? Mihez ne fogjon senki könnyelműen? Mi történik őszi éjjel a galagonyával? A válaszokat egyformán tudjuk. Az előadást jegyvásárlást követően nézhetitek meg.

Elsa Valle Afrocando

Online, december 12., 20h

A Magyarországon élő tüzes, féktelen energiájú kubai énekesnő a közönség egyik nagy kedvence, mindig magához illő kísérettel lép fel. Legújabb formációjukban az Afro-Jazz és a BeBop stílusjegyeit ötvözik a hazai jazz élet jeles képviselőinek közreműködésével. A koncertet pedig itt követhetitek.