Szombati programajánló

Bár a hétvége a fővárosban is nagyrészt az áradásról szól, nem szólhat bele a természet a mulatságba! Vagy nem nagyon annyira! Vásárok, kaják, mentesek, gótikusok és még sokan mások tesznek azért, hogy működjön a vigasság a hétvégén!

ReMarket közösségi bolhapiac

Industrial Lamp Budapest, szeptember 21-22.

Szeptemberben folytatódnak a Vintage Vásár és BOLHAPIAC események a Budafokin. Retro, vintage, mid century, népi, ipari, antik bútorok mellet, ez alkalommal is számíthattok, egyedi holmikra, baráti áron beszerezhető ruhákra, könyvekre, dekor, és háztartási dolgokra, melyet privát árusok kínálnak.

Csak a Mentes Őszi Fesztivál - Főszerepben a környezetvédelem és fenntarthatóság

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, szeptember 21-22.

A Csak a Mentes Fesztiválok új otthonra találtak, így mostantól a MoM Sport épületében találkozik a mentes világ legjava! Hazánk legnagyobb mentes és egészségmegőrző fesztivál sorozata szeptemberben visszatér! Főszerepben a környezetvédelem, így szakemberek, workshopok és előadások váltják egymást a témában. Erre az alkalomra száműzték a pet palackokat, így arra kérnek titeket, hogy vigyetek magatokkal saját kulacsot. Több helyen tudtok kimérve vásárolni termékeket, így érdemes szütyőt és saját dobozokat is vinni a vásárlásokhoz!

XII. Életmód és Ásvány Expo - Kiállítás és vásár

Lurdy Ház, szeptember 21-22.

Kiállítás és Vásár 3000 m2 területen, ahol 150 kiállító és több mint 50 változatos program várja a látogatókat! Számtalan érdekes termék és szolgáltatás található meg a rendezvényen.

LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozója

Magyar Vasúttörténeti Park, szeptember 21-22.

Érkezik a LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozója! Ízelítő programok: - Interaktív élmények: Utazzanak a kerti vasúton vagy a 411-es gőzmozdonyon, próbálják ki a hajtányozást, fedezzék fel a fordítókorongot és még sok más különlegességet! - Nemzetközi kerti vasutak: Találkozzanak magyar, horvát, cseh, szlovén és német kerti vasutakkal, és ünnepeljétek a 'Bobó' tolatómozdony 70. évfordulóját egy különleges bemutatóval! 

VIII. Országos Gothic Találkozó 2024

SuperSonic - Blue Hell & KVLT, Dürer Kert, szeptember 21-22.

Idén ismét megrendezik az Országos Gothic Találkozót, Magyarország legnagyobb dark szubkulturális találkozóját, méghozzá újra kétnapos eseményként. Szombaton hazai és külföldi előadókat hallgathattok meg a kultikus Kék/Vörös Yuk színpadain, vasárnap pedig szeretettel vár mindenkit egy ingyenes piknik, ahol számos kézműves portékával, galériával és szabadidős programokkal találkozhattok.

Independent Label Fair 2024

Magyar Zene Háza (Előcsarnok), szeptember 21., 10:00

Az Independent Label Fair (ILF) a hazai független lemezkiadók népszerűsítésére létrehozott platform. Magyarország első, kifejezetten fizikai formátumokra (vinyl, cd, kazetta) specializálódott, a mainstream zenei világon túlmutató, friss és/vagy időtálló értékeket felmutató kiadókra fókuszáló vására, amelynek 2023 után 2024-ben is a Zene Háza ad otthont.

Repeat - A zenészek gardróbvására

Budapest Park, szeptember 21., 10:00

Szeptember 21-én harmadik alkalommal rendezik meg a Repeat-et, a zenészek gardróbvásárát a Parkban! Részletek és további infók hamarosan, save the date! A befolyt összeg idén is a Fábián Juli Alapítványt támogatja.

Bolhapiac

Marczibányi Téri Művelődési Központ, szeptember 21., 10:00

TESSÉK, CSAK TESSÉK! - kincsvadászok, gyűjtögetők és radikális selejtezők figyelmébe! A bolhapiac örömmel várja mindazokat, akik imádnak bogarászni, nézelődni, vagy csak szeretnék továbbadni az otthon már régóta pakolgatott, de időközben teljesen feleslegessé vált mütyüröket, bigyókat és egyéb hasznos és haszontalan eszközeiket.

Lemezbörze

Marczibányi Téri Művelődési Központ, szeptember 21., 10:00

Új és régi hanglemezek, kazetták, CD-k, hangszerek, lejátszók, hangfalak, erősítők, vagy bármilyen zenei témában megjelent könyv, plakát, esetleg póló cserélhet gazdát ezen a garázsvásáron. Az igazi kincsvadászok tökéletes gyűjtőhelye ezen a napon a Marczi zenei bolhapiaca.

Tribal Market

Dürer Kert, szeptember 21., 14:00

Ismét vásár a Dürerben! A vásáron a Magbeat Studio Djembe dobkörén is részt vehettek délután a nagy fa alatt. Zenei programok: Papa & Alagi, Haroon Ayyaz, Ping Medusa aka Péterffy Kinga; Alkotók:
Nootkamenura, REA, Art of Cecilia, Mantami Life, Lunamiart, Dark Matter Jewellery, Kétszikű Javas, La’Saphire kèzműveskozmetikum és a PantherStuff ecoprintelt termèszetes ruhàzat és kiegészítők , Vadvirág Teaház, Sundar, The Copper Murmur, Monart , SELVA Be Visionary, Zsuzsivanka, Paribart, Atmaragorn, Nearnia, Psy Dog Design, Szisza Toth Ékszeralkímia, stb.. (az alkotói lista hamarosan bővül) A vásár látogatása ingyenes és kutyabarát.

THE HELLFREAKS - NOVA PROSPECT - TIANSEN

Instant-Fogasház, szeptember 21., 19:00

Időnként felbukkannak városi legendák hazai zenekarokról, akik sikeres külföldi turnékkal és masszív rajongói bázissal a hátuk mögött pörgetik a rock-mindennapokat, miközben az itthoni közönség alig hallott hallott róluk. A Hellfreaks viszont pontosan megfelel az előbbi kritériumoknak. A budapesti zenekar már 2009 óta létezik, kegyetlenül intenzív, punkhatásokkal finoman átszőtt modern metalt játszik és már öt stúdióalbumot adott a világnak.

CEST Sub Focus + Dimension

Budapest Park, szeptember 21., 19:00

Az elmúlt néhány év ismét elhozta a drum & bass reneszánszát, a stílus hatalmas tömegeket mozgat meg világszerte és népszerűbb, mint valaha. Köszönhető ez többek között a Worship kollektívának, amelynek két legfényesebb csillaga Sub Focus és Dimension, akik sorra jelentetik meg tánctér robbantó zenéiket külön-külön és közösen is.

Erste Ifjú Díva: Sőregi Anna | Tara Khozein

Magyar Zene Háza (Koncertterem), szeptember 21., 19:30

A Magyar Zene Háza a Dívák & Ikonok időszaki kiállításhoz kapcsolódóan Erste Ifjú Díva néven az Erste Bankkal közösen hirdette meg fiatal tehetségeket támogató programját. A programban részt vevő hat fiatal tehetséget azok közül választottuk ki, akik már korábban szerepeltek a Zene Házában. Az online szavazáson közel háromezren voksoltak. Az Erste Bank által felajánlott egymillió forintos pénzjutalmat Sőregi Anna, Junior Príma díjas előadó, a Bajkó zenekar énekese nyerte. Mellette a Zene Háza szakmai különdíjazottat is választott, Tara Khozein énekművészt, aki így szintén koncertet ad ugyanazon az estén, amelyen a közönségnyertes is színpadra lép.

Rumours Of Fleetwood Mac

Erkel Színház, szeptember 21., 19:30

A Rumours of Fleetwood Mac világszerte a legelismertebb Fleetwood Mac tribute zenekar, maga Mick Fleetwood is áldását adta a formációra, amely tökéletesen idézi meg a legendás banda szellemiségét és slágereit. A Rumours of Fleetwood Mac szeptember 21-én az Erkel Színházban megidézi a Fleetwood Mac varázslatos dalait.

Európai Hidak // Gaïsha

Müpa (Fesztivál Színház), szeptember 21., 20:00

Arab muzsika némi pszichedelikus színezettel, rappel és belga csavarral, így lehetne legjobban összefoglalni a Gaïsha esszenciáját, amely a különlegesen lágy hangú belga-marokkói énekesnő, Aïcha Haskal és a belga zenei színtér kiemelkedő muzsikusainak együttműködéséből jött létre 2022-ben. Haskal olyan családban nőtt fel, ahol a zenélés a nők számára tabu volt, ő mégis a muzsikát választotta hivatásául. Tavaly megjelent debütáló albumuk címadó dala, az Ana Aïcha - amely meg sem állt a tekintélyes World Music Charts Europe első helyéig - is a szabadság mellett és a nők elnyomása ellen emel szót.

Tony Lakatos – Fabio Miano Quartet

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 21., 20:00

A magyar származású, 1981 óta Németországban élő Tony Lakatos a világ egyik legnevesebb szaxofonosa. Szólistaként számos jazz-, popzenei és rockfelvételen, illetve koncerten tűnt fel; nagyjából 350 albumot jegyez zenekarvezetőként vagy közreműködőként. Második otthonában, Spanyolországban ismerkedett meg Fabio Miano olasz zongoristával, akivel hosszú évek óta jó barátként zenélnek együtt. Ebből az alkalomból két kitűnő magyar zenésszel alakítottak kvartettet, hogy saját szerzeményeiket és néhány sztenderdet adjanak elő – hűen a jazz történeti hagyományaihoz, illetve a bebop és a hard bop világához, latinos beütéssel fűszerezve.

Gerlóczy Zsigmond (zongora)

Budapest Jazz Club, szeptember 21., 20:00

Az eredetileg meghirdetett lemezbemutató helyett Gerlóczy Zsigmond szóló zongorakoncertet ad. A zene számos dialektusában jártas zongorista-producerre az elmúlt években a világ progresszív jazz-szcénájának legjelentősebb alakjai közül Genevieve Artaditól Jacob Collieren át Antoine Boyerig sokan felfigyeltek. Utóbbival neki is láttak egy közös lemez munkálatainak. Nemzetközi kollaborációi keretében pedig nemrégiben a Memphisi basszusgitár-fenomén, Mononeon budapesti koncertjén tűnt fel egy szóló erejéig.

Herkules és Perseus csillaghalmaza

Svábhegyi Csillagvizsgáló, szeptember 21., 20:00

Az első célpont Naprendszerünk legszebb gyűrűs bolygója, a Szaturnusz lesz. Majd kitekinthettek galaxisunkból és Herkules hatalmas gömbhalmazának százezernyi csillagában gyönyörködhettek. Ezt követően az égbolt egyetlen kettős csillaghalmazát és a benne lévő kék és vörös óriáscsillagokat észlelhetitek. Végül égi kísérőnk egyik legrégebbi kráterével zárják az estét.

Earthdance 2024 I A global dance party for peace

Dürer Kert, szeptember 21., 21:00

Negyed százada - Chris Decker víziója nyomán ünneplik a Nemzetközi Békenaphoz kapcsolodó globális zenei fesztivált, az Earthdancet! Világunk legnagyobb szimultán bulija helyi idő szerint 1:00 – kor, a Prayer of Peace című béke himnusszal kapcsolja össze a föld népeit etnikai, vallási, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül. A Földtánc partyk lényege az együtt ünneplés és az adakozás - az eseményt az Age of Hope és az Agár Fajtamentők javára szervezik!

DOME_SPATIAL Alkonyattól pirkadatig: Immerzum Lucida

Magyar Zene Háza (Hangdóm), szeptember 21., 22:00

A Zene Háza egy exkluzív sorozatot indít a Hangdómban, amelynek keretében a vállakozó kedvűbb vendégeket invitálja egy akár alvással is egybekötött audiovizuális eseményre. A nap-éj egyenlőségek, illetve napfordulók időpontjaihoz igazodva évente négyszer éjszakára is megnyílik a Hangdóm kapuja egy maratoni meditatív élményre. A matracokon fekvő közönségnek lehetősége nyílik, hogy a hangdóm adta technikai adottságokat – a hang és vizuális elemek térbeli mozgását – kihasználva, megtapasztalják a relaxáció, illetve az alvás különböző fázisait. Az exkluzív élményt ígérő program késő este indul és hajnalig tart.

LOCOCO

Off Kultúr, szeptember 21., 22:00

Masszívan indul az idei klub szezont az OFF KULTUR-ban, ahol egy estére igazi tech-house zenében és látványban lehet részetek. Ezen az éjjel veletek együtt beköltözik a felhőtlen vidám hangulat és szórakozás. 6 lemezlovas szállítja a stílus kedvelőinek hangzásvilágát, ami már este 22:00 órától elstartol.

BACK TO YOUTH PARTY! Az örök fiatalság bulija!

Akvárium Klub, szeptember 21., 23:00

Back to Youth! Vissza a fiatalságodba, amiről pontosan tudni, hogy nem is múlt el SOHA! Mindig is ott lesz benned és most itt az alkalom, hogy szabaddá engedd! Íme a zenék legőrültebb válogatása!
Minden idők legnagyobbjai a 2000-es, 90-es és 10-es évekből! Legyenek azok rajzfilm hősök, vagy gimis szépfiúk széplányok, vagy egyetemi kolesz partyk, egy valami közös bennük! Mindegyiküknek van egy olyan slágere, amit Te biztosan kívülről fújsz! Amit titkon vagy nyíltan de imádsz!