Szombati programajánló

Nini, mennyi fesztivál van még mindig! És még a kertekben, parkokban sem bírja abbahagyni a zene! Aki viszont már fázna, menjen különleges filmvetítésre! Esetleg este a szokásos zárt helyekre jazzt hallgatni.

Az ételérzékeny közösség újra együtt! Legyél akár gluténérzékeny, akár cukorbeteg, akár vegán, biztosan megtalálod a neked való termékeket, szolgáltatásokat, előadásokat és még egy szuper, segítőkész közösséghez is tartozhatsz.

Töltsd a Duna mellett a Bartók-negyedben a szombatodat! Vegyél részt az egész napos Civil falu eseményein, csatlakozz a workshopokhoz, gyermekprogramokhoz, kerekasztal beszélgetésekhez, nagy- és kisszínpadi koncertekhez! Ismerd meg közelebbről Újbudát!

VIII. Piliscsabai Lecsófesztivál és Főzőverseny

Csaba-kert, szeptember 17., 14:00

Szeretettel várnak mindenkit a VIII. Piliscsabai Lecsófesztivál és Főzőverseny rendezvényükre!

II. Ménesi Kulturális Utcabál

Ménesi út, szeptember 17., 15:00

Jön a II. Ménesi Kulturális Utcabál! A Gellért-hegy napos oldalán ismét a művészeteké, találkozásoké a főszerep, a közösségé: megnyílnak a kertkapuk, és egy délutánra ismét beléphetünk a csodák világába!

80's Disco Retro Festival

Budapest Park, szeptember 17., 17:00

80’s DISCO Retro Festival – Újra a Budapest Parkban! Újra fényesíthetitek a lakkcipőt, hiszen a Budapest Park csak erre az egyetlen estére az évben ismét egy óriási 80-as retro diszkóvá alakul. Felcsendülnek ÉLŐBEN a 80-as évek legnagyobb slágerei és elhozzák Nektek a korszak legnagyobb világsztárjait egy látványos show-ba csomagolva, profi táncosokkal és látványos show-elemekkel.

Zsolnay Negyed Éjszakája 2022

Zsolnay Negyed, szeptember 17., 18:00

Varázslatos éjszakai programok a Zsolnay Negyedben! Ízelítő a programkínálatból! Kiállítások / Séták: A Mauzóleum titkai | A Zsolnayak Aranykora | Időutazás a Zsolnay család egykori lakóházában | Zsolnay Miklós kalandos életútja | A gyűjtő szemével | Az eosin nyomában | Pán a paplan alatt

Párizs, Texas (Paris, Texas; 1984)

Müpa, szeptember 17., 19:00

Nincs itt semmi félreértés. Wim Wenders német, és a címben szereplő Párizs Texasban található (Lamar megyében), de az 1984-ben Cannes-ban Arany Pálmát nyert film operatőre, Robby Müller holland. Amikor 2018-ban meghalt, természetesen megemlékeztek róla. De ahhoz, hogy megértsük, milyen rendkívüli szerepe volt a '80-as, '90-es évek filmnyelvének megteremtésében, el kell merülnünk világában. Most itt az alkalom.

Finucci Bros Quartet - Best of Pat Metheny

Budapest Jazz Club, szeptember 17., 20:00

A Finucci Bros Quartet 2009-ben jött létre Balogh Roland vezetésével. A zenekar négy kiemelkedő muzsikusból áll, akik számos versenyen bizonyították tehetségüket. Ezen az estén a formáció az egyik legszélesebb körben ismert világhírű jazz-gitáros, Pat Metheny munkássága előtt tiszteleg.

The Acoustic Manual Techno Party / After: MΣO CULPA, Moonbase Patel Disco, Kory

Dürer Kert, szeptember 17., 20:00

Az Acoustic Manual Techno kollektívája 2017 óta gyakran felbukkan, (már a régi és az új Dürer színpadjait is megjárták), mindig máshol, mindig változó felállásban, hogy bebizonyítsák azt, hogy jazz zenészek is képesek arra, amire a gépek: TEKNÓT KATTOGTATNI!

XJAZz | Bobby Rausch (DE)

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 17., 20:00

A digitális és az analóg, a jazz és a hiphop, a kompozíció és az improvizáció által egyaránt inspirált Bobby Rausch formáció a fiatal Berlin hangja. A basszusklarinéttal, a baritonszaxofonnal, dobbal és effektekkel operáló trió saját zenéjét kísérleti groove-ként aposztrofálja és a pezsgő főváros klubhangulatát idézi.

Péterfy Bori & Love Band // Nyárzáró a Kobuciban!

Kobuci Kert, szeptember 17., 20:00

Péterfy Bori énekesnő-színésznő pályafutása a kilencvenes évek elején kezdődött Budapesten, ahol a virágkorát élő alternatív színházi közeg aktív szereplője, később pedig a Nemzeti Színház tagja volt. Zenei karrierje a Tövisházi Ambrus zeneszerző-zenekarvezető által kitalált Péterfy Bori & Love Band-el indult el, 2007-ben, a Hajolj bele a hajamba című dallal, amely egyszerre országos ismertséget szerzett Borinak és a zenkarnak.

Free BJC Jam Session: Jónás Gézu Trio

Budapest Jazz Club, szeptember 17., 20:00

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.