Szombati programajánló

A közelgő ősz és a rémült állat tekintetek sem veszik elejét a fesztiváloknak, vagy a szabadtéri zenei rendezvényeknek, örvendjetek hát! A mai napra vegyes programokat válogattunk, lesz benne gyerekeknek, mozizóknak, vasutasoknak és koncertezőknek is. És a szabadtér mellett lesz fedett a fázósoknak is!

Gyereket a magasba I Budapest I 2022

Gesztenyés kert, szeptember 24., 10:00

Szeptember 24-én, szombaton ötödször rendez országos gyerekemelést a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, kiállva a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett. Immár 35 település csatlakozott a kezdeményezéshez, így szinte biztosra vehető, hogy idén is gyerekemelési rekordot döntenek. A települések között találjuk Csíkszeredát, Kassát és Szabadkát is, tehát Székelyföldről, Felvidékről és a Vajdaságból is csatlakoznak a rendezvényhez. A már hagyományosnak számító eseményt idén is családi napok keretében rendezik, a gyerekeket szüleik pontban 11 órakor emelik fel mindenütt.

XVI. Kerti Vasutak Találkozója

Magyar Vasúttörténeti Park, szeptember 24., 10:00

Ritkán látott kisvonat különlegességek a Vasúttörténeti Parkban! Idén szeptember 24-25-én a Vasúttörténeti Park ismét otthont ad a Kerti Vasutak Találkozójának, ez alkalommal a hazai kerti vasút-építők különleges szerelvényeire kerül a hangsúly, de természetesen külföldi kiállítók modelljei is szép számmal képviselik alkotóikat.

Corvin 100 - Halálos tavasz

Corvin mozi, szeptember 24., 15:00

Dr. Egry Iván (Jávor Pál) revolverével öngyilkosságot követ el egy hotelszobában. Ezután visszatérünk a múltba, hogy megtudjuk, hogyan jutott el tettéig. A történet Ralben Edit (Karády Katalin) nevű úrilánnyal való véletlen megismerkedésével kezdődik, akivel végzetes szerelmi viszonyba bonyolódnak. Iván szeretné feleségül venni Editet, de addig is egy titkos, budai bérleményben találkoznak. Az elővigyázatosságra azért van szükség, mert Edit Ahrenberg gróf (Kamarás Gyula) jegyese. Bár a kedves és tisztességes Nagy Józsa (Szörényi Éva) megfelelő partner lehetne Iván számára, őt mégis fogva tartja a másik nő iránt érzett végzetes szenvedély. Iván nem tud választani az ismét felbukkanó Edit és Józsa között, és kilátástalanságában úgy dönt, eldobja magától életet.

30 ÉVE AZ ÉLET A LEGJOBB MÉREG! Az idén Krisztusi korba lépő Tankcsapda karrierjének egyik kiemelkedő állomása volt az 1992-ben, vagyis idén 30 éve megjelent A legjobb méreg című nagylemez, amin a címadó dalon kívül olyan ma is közönségkedvenc trackek szerepeltek, mint a Tudok egy munkát vagy a Gyűrd össze a lepedőt! Az azóta is töretlen népszerűségű Tankerek természetesen méltó módon ünneplik meg ezt a mérföldkövet: dupla újrajátszó koncerttel szeptember 23-án és 24-én a Budapest Park színpadán!

Budai Pop (akusztik) - Balla Máté és Vitáris Iván

Aranytíz Kultúrház, szeptember 24., 19:00

Az Ivan & The Parazol első magyar nyelvű lemeze a Budai Pop, melynek dalai teljesen akusztikus formában születtek. A zenekar dalszerző párosa, Balla Máté és Vitáris Iván ilyen formában most fogja először megmutatni, az elejétől a végéig.

Elefánt

Barba Negra, szeptember 24., 19:00

ELEFÁNT X Turné utolsó szabadtéri állomása Budapesten! Kihagyni KÁR lenne, igaz? A kerek, jubileumi tizedik szüliévét ünneplő ELEFÁNT az elmúlt évtizedben egy igazi kreatív alkotói közösséggé formálódott, akik folyamatosan kutatják az újat.

A jól ismert zenekar Studio11 Evenings címmel indított nagy sikerű sorozatot a BJC-ben. A kéthavi koncertek alkalmával egy-egy kimagasló énekes vagy hangszeres szólista csatlakozik a formációhoz. A sorozat új évadának nyitányaként a zenekar vendége Király Linda amerikai születésű magyar énekesnő lesz.

Piramis Várkert LIVE lemezbemutató koncert

Várkert Bazár, szeptember 24., 20:00

Az immáron 47 éve alakult Piramis idén ismét visszatér legendás koncertjének helyszínére, az egykori Budai Ifjúsági Parkba. Egy egész generáció életérzése, hangulata elevenedik meg szeptember 24-én, a Várkert Bazár nyárzáró eseményén, színpadon a korszakos zenekarral, köztük a klasszikus ötös két tagjával, Závodi Jánossal és Köves Miklóssal.

Free BJC Jam Session: Rieger Attila Trio

Budapest Jazz Club, szeptember 24., 22:30

A Rieger Rhodes Quartet zenekarvezetője a Jam Session sorozat rendszeresen szereplő, közkedvelt egyénisége. Játékára olyan nagy nevek vannak hatással, mint Wes Montgomery, Duke Parsons, Bobby Timmons vagy épp Phineas Newborn, ám a nagy elődök szerzeményei mellett saját kompozícióit is megszólaltatja.