Szombati programajánló

Nagyon nehéz most a fővárosnak. Vidéken tombolnak a fesztiválok, és beütött a forróság is, porzik a beton. Azért a szokásos mozi-zenemuzsika kombó tartja magát, a koraesti talpalávalót remélhetőleg egy kertmozi hűvösében lesz érdemes kipihenni.

Távoli kultúrák fesztiválja – Dél-Amerika

Magyar Zene Háza, július 15-16.

Nem telhet el nyár a Zene Házában saját minifesztivál nélkül – a 2023-ban indított Távoli kultúrák fesztiválja első állomása a nyitóévben: Dél-Amerika. Mit jelent ez? Elsősorban ellenállhatatlanul jó zenéket, forró hangulatot és táncot, minden mennyiségben. Még mindig elsősorban két legendás zenekart, akik Dél-Amerikából érkeznek Budapestre.

Jam Jazz Fesztivál

Dunakeszi, július 15-16.

Nincs dunakeszi nyár jazz programok nélkül! Júliusban ismét megrendezik a Jam Jazz Fesztivált Dunakeszi főterén. Ezúttal a gyerekeknek is újra kedveskednek, a rendezvény örökös háziasszonya, Náray Erika gyermekműsorral is készül a családoknak.

Kraft Kézműves Vásár @ Szimpla Kert

Szimpla Kert, július 15., 12:00

Ebben a hónapban is vár a legeredetibb helyszínen, a legizgalmasabb kézműves vásár.
Ezen felül még hangulatos élőzenét is élvezhettek, valamint vár titeket a Szimpla Kert széles ital választéka.

Mudfield / Escape My Shadows – Budapest

Barba Negra, július 15., 18.00

Mudfield / Escape My Shadows – Budapest / Barba Negra Red Stage
Különleges Mudfield koncert új dalokkal a Barba Negrában! Vendégünk az Escape My Shadows lesz.

The Rolling Stones, Neil Young, Simon & Garfunkel - Tribute Night

Kertem, július 15., 18:00

Három igazi klasszikus szólal meg július 15-én szombaton, remek tribute zenekarok tolmácsolásában! The Rolling Stones, Neil Young és Simon & Garfunkel dalok a Kertem színpadán.

Hollán Jazz Street: Bolyki – Horváth Duo

Hollán Ernő utca - Sétálóutca, július 15., 18:00

A 2001-es születésű Bolyki Barbabás egy nagyreményű és különleges énekhang birtokosa és megszólaltatója. Édesapja a Bolyki Brothers alapítója és oszlopos tagja, így számára sem volt kérdéses a pályaválasztás. Gyerekkorában csellózni, majd autodidakta módon gitározni és zongorázni tanult. Külföldi példaképei között Kurt Elling és Bobby McFerrint említi az elsők között. Ezen a délutánon egy tehetséges fiatal gitáros, Horváth Botond kíséri.

Péterfy Bori & Love Band | vendég: The Biebers

Budapest Park, július 15., 18.00

A magyar vámpír-sanzonok, zombi-pogók és szikragyújtó diszkók királynője, Péterfy Bori zenekarával, a Love Band legénységével együtt a tavalyi, parádés jubileumi koncertjük után újra a Park színpadán játszik. Újra táncos, tombolós műsorral készülnek, és egy meglepetésvendég is tiszteletét teszi ezen a júliusi estén a Budapest Parkban.

Degas - A tökéletesség nyomában - VÁRKERT mozi

Várkert Bazár, július 15., 19.00

Az EXHIBITION ON SCREEN ezen része a Cambridge-i Fitzwilliam Múzeum (ahol Nagy-Britannia legátfogóbb Degas-gyűjteménye található) nagyszerű kiállításától egészen a párizsi utcákig vezet. A film lehetővé teszi, hogy ritkán látott műveket is közelről láthasson a néző, miközben megmutatja, hogyan kereste Degas mindenben a tökéletességet: hogyan kísérletezett a különböző technikákkal, és mit tanult elődeitől.

FRENK x SZŰCS @ Kobuci

Fergeteges nyár közepi buli, 2 koncert egy jeggyel! FRENK és SZŰCS a barátság jegyében.

Jámbor Ármin Quintett

BMC - Opus Jazz Club, július 15., 20:00

A fiatal magyar szaxofonos korát meghazudtoló kifinomultsággal rendelkezik, ami nemcsak – egyébként igen virtuóz – hangszerjátékában nyilatkozik meg, hanem kompozíciói is bizonyítják. Ármin a tradíció szerelmesei közé tartozik, így előszeretettel merít a nagy jazz elődök munkásságából. Zenei tehetsége korán megmutatkozott; évekig tartó klasszikus zenei tanulmányok után fordult a jazz műfaja felé, amelyben végül megtalálta saját útját.

Hunyadi téri kertmozi - Grease

Hunyadi tér, július 15., 21:00

Újra ingyenes kertmozi az Eötvös10-zel a Hunyadi téren egész nyáron! Menjetek és mozizzatok együtt a szabad ég alatt! Pokrócot, nasit és esetleg szúnyogriasztót vigyetekk magatokkal!

Ingyenes Kertmozi a Budapest Gardenben - A függetlenség napja

Budapest Garden, július 15., 21:00

Az Egyesült Államok nyomkövető rendszerei 550 km átmérőjű, gigantikus űrhajó közeledtét jelzik. A tévéhíradók a világ legnagyobb városai fölött lebegő óriási űrhajókról tudósítanak. Másnap az elnököt biztonságos helyre menekítik. A Washington D.C.-t ért támadást követően az egész országban úrrá lesz a káosz. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az idegenek célja a Föld totális megsemmisítése. A világ összes hadserege készen áll, hogy felvegye a harcot a gonosz betolakodókkal szemben.