Szombati programok

Bizzunk a szép vénasszonyokban, és menjünk a Várba, vagy a Nemzeti Táncszínházba, mindkét helyen vár az irodalom egész nap! Gödöllön Lisztezhetünk, a Trafóban fesztezhetünk. Ajánlok még ezen kívül zenét és mozit is, menjünk, míg a lábunk és az időjárás bírja!

„Élni gyönyörű” - Szabó Magda-nap a Várkert Bazárban

Várkert Bazár, október 15., 10:30

Szabó Magda ma is sokak egyik legkedvesebb szerzője, a 105 éve született és 15 éve eltávozott írónő életművét idézi meg egész napos rendezvénysorozattal a Várkert Bazár október 15-én. A közönség gyerekelőadásból, színházi produkciókból, filmvetítésből és irodalmi beszélgetésből válogathat, és Szabó Magda köteteket is felajánlhat hátrányos helyzetű családoknak és gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködésével.

XXI. Gödöllői Liszt Fesztivál

Gödöllői Királyi Kastély, október 15., 15:00

2022. október 15-30. között a XXI. Gödöllői Liszt Fesztivált rendezik meg a Gödöllői Királyi Kastélyban.
A rendezvény számtalan művet mutat be, illetve sok feltörekvő tehetségnek ad lehetőséget a bemutatkozásra a nagyközönség előtt.

Gurubi Ágnes: Másik Isten

Nemzeti Táncszínház, október 15., 15:30

Az eddig négy kiadásban megjelent családregény, a Szív utca szerzőjének második könyve lélektanilag árnyalt karaktereivel, a hagyományos próza szabályait üdítő módon felrúgó szabad tudatáramlásaival, a test mint eszköz egyszerre pontos és érzéki ábrázolásával válik emlékezetes, sodró olvasmánnyá.

UH Fest - Coby Sey, Kee Avil

Trafó, október 15., 19:00

Coby Sey a délkelet londoni pezsgő zenei színtér kulcsfiguárja, a kísérleti r&b, a poszt-triphop, a jazz, az improvizáció, a grime és a klubzene határain egyensúlyozó énekes, dj és producer; Mica Levi, Tirzah, Babyfather (Dean Blunt), Klein és Kwes rendszeres alkotótársa; a CURL kollektíva alapító tagja, illetve az NTS rádió rezidense.

Andrea Bocelli

Papp László Budapest Sportaréna, október 15., 19:00

Az olasz tenort kettős tehetséggel áldotta meg a sors. Egyedi hangszíne bármely hang közül felismerhető, teljes és erőteljes, a belcantótól egészen a verismóig terjed, a lírai repertoártól a populáris balladákig. Az élet egy másfajta képességre is rávezette, amikor elvesztette látását. Szívével kezdett el látni a szeme helyett, ezért is tudja olyan tökéletesen érezni, láttatni és átadni dalainak mondanivalóját.

Corvin 100 - E.T. - A földönkívüli

A messzi jövőben járunk, amikor az ismert bolygókat IV. Shaddam padisah-császár kormányozza. A világegyetemben a legértékesebb anyag a fűszer-melanzs. A fűszertől hosszabb lesz az élet. A fűszertől kitágul a tudat. A fűszer egyetlen bolygón lelhető fel: egy sivár, száraz, sivatagos bolygón. Ez a bolygó az Arrakis _ de lakói, a szabad fremenek népe csak úgy nevezi: Dűne. Ezen a bolygón csap végleg össze két ősi ellenség, két nemes ház: az Atreides és a Harkonnen. Miközben a fremenek a próféciában megjövendölt messiás eljövetelét lesik, a Császár, az Űrliga, s az egész galaxis dermedten lesi a harc végkimenetelét, hiszen a fűszer nem apadhat el.

A Glonet bemutatja: Pankastic!

Budapest Jazz Club, október 15., 20:00

A Pankastic! már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el, kuriózumnak számító hangzásukkal hiánypótló színfoltként tűntek fel a magyar könnyűzenei palettán.“Django-pop” névre keresztelt stílusuk a boldog békeidők jazzes hangzásvilágát elegyíti a modern pop és világzene egyediségével. A manouche swing és a cimbalom hangjának ötvözése nemzetközileg is eredeti zenei koncepció, mely az énekesnő, Pálmai Panna derűs, energikus kisugárzásával párosulva teszi utánozhatatlanná a Pankasticot.

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.