Szombati programok

Nagyon kedves ez a szombat! A gyermekek gondozásával kezdi, majd átvált lakókörnyezetünk rendezettebbé tételéhez is, remélem, lesz rododendron! Ezek után lelkünk szépészeti felével foglalkozhatunk, hogy aztán szabadon kolonizáljuk az agyunkat, és rángassuk a testünket mindenféle zenére!

Diafilmvetítés - Válogatás a Grimm-testvérek meséiből

Magyar Mesemúzeum, március  11., 11:00

A Jancsi és Juliska, Hamupipőke, Holle anyó és Hófehérke című meséket nézhetitek meg a kivetítőn. Ajánlott korosztály: 6-10 éves korig. Időtartam: 30 perc.

Szobanövényvásár a Lumenben

Lumen kávézó, március  11., 12:00

A Pilea Projekt Rákóczi téri szobanövény és lakáskiegészítő boltja egy napra ismét a Lumenbe költözik! Erre az alkalomra is rengeteg szép szobanövénnyel készülnek.  Menj és találd meg azokat a növényeket, amik a legjobban passzolnak otthonodba!

Milyen különös, semmi ok rá, mégis ritkán kerül az érdeklődésünk homlokterébe egy építész karrierje. Az Andrea Palladio építésszel foglalkozó dokumentumfilm arra világít rá, mennyire meghatározta egy késő reneszánsz európai építész a további évszázadok és más kontinensek, pl. Amerika gondolkodásmódját, milyennek is kell lennie egy demokratikus hatalmat és polgári jólétet sugárzó, mégis arányos, otthonos, élhető háznak és/vagy intézménynek!

Programok a We Love Budapest ajánlásával

Szombatra és vasárnapra is ajánlunk nektek olyan programokat, amelyekkel könnyedén magatok mögött hagyhatjátok a szürke munkanapokat. A napról napra hosszabb napoknak örülhettek egy terasznyitó pizzapikniken, de táncos eseményeket és designvásárt is rejt a lista!

Terasznyitó pizzapiknik
 
A márciussal együtt hivatalosan indul a teraszszezon is. Ebben a hónapban minden szombaton a Paletta Budapestben  pizzapiknik  hozza meg a hangulatunkat a kiüléshez. Választhatjuk a klasszikus Margheritat, a laktózmentes Marinarat, a Bianco Verdet, pusztaszabolcsi túró alappal. A con Salame/Prosciuttot a húsimádóknak, a hónap pizzája pedig, a közel-keleti ízek kedvelőinek szól.

20 Years of Deck Attack: Cyborg Templar, Nappy G (US), Infragandhi

Deck Attack  történetével egyúttal a budapesti klubélet történetét is meg lehetne írni. 20 éve annak, hogy a Kultiplexben az első két eseményüket, egy Interfearence- és egy Zero dB-bulit megrendezték. Azóta már nem létezik sem az Interfearence, sem a Zero dB, sőt, már Kultiplex sincsen. Március 11-én felidézhetjük ezeket az időket, egy újabb törzshelygyanús helyen, az  Edith -ben.

Az ünnepségre a legendás New York-i bulisorozat, a Turntables on the Hudson két működtetőjének egyikét, Nickodemus dj- és zenésztársát, az ütőhangszereken és lemezjátszókon egyaránt kiválót nyújtó Nappy G-t hívták vendégnek.   

Hello 2023 – Be Massive Party x Marriott Hotel Panorama Hall

A Várkert Bazárban tartott szilveszteri buli után a Be Massive visszatér egy másik kedvenc helyszínre, a Marriott Panoráma termébe, hogy ott köszöntse a 2023-as évet, és egyben megnyissa a 20. évadot. Az eseményt ismerős nevek, Metha és Be Massive dj-k teszik különlegessé, de a hangulatot az ötcsillagos luxusszállodából elénk táruló panoráma, a Duna és a Budai Vár látványa is emeli.

Hosszú szünet után újra koncert, nem is akármilyen: az új, tzapa barátunk produceri közreműködésével létrejött EP bemutatója! Opening act: zïp. Na és mikor jelenik meg amúgy a lemez: nemsokára megtudjátok!

A 2018-ban alakult Decolonize Your Mind Society – amelyet a Gosheven nevű szólóprodukciójával is ismert Szabó Bálint gitáros hozott létre – 2020-as első nagylemezével (A Courteous Invitation To An Uninhabited Anabatic Prism) nagy figyelmet és elismertséget vívott ki nemcsak Magyarországon, de világszerte is. És nem is meglepő módon, hiszen a nem európai kultúrák zenéiből, nem-temperált hangolásokból, az amerikai minimalizmusból és a pszichedelikus, rituális zenékből inspirációt merítő anyag valóban figyelemreméltóan unikális produkció.

DOORS Emlékzenekar · „Strange Days” album 1967!

Muzikum Klub & Bisztró, március 11., 20:00

Az albumsorozat 2. része: Strange Days (The Doors 2. album). A 2023-as évre egy igazán különleges koncertsorozattal készül a 30 éves Doors Emlékzenekar! Egyik bulit sem érdemes kihagyni egyetlen Doors zenekedvelőnek sem, hiszen az éves műsor koncepciója az lesz, hogy koncertenként egy–egy The DOORS albumot idézünk fel. A Strange Days lemezen hallható dalokon kívül, még bónuszdalok is elhangzanak ezen a koncerten.

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.