Szombati programozás

Ez a szombat mintaszerű. Amennyiben a minta az, hogy délelőtt a gyerekek szórakoznak, délután és este pedig a felnőttebb közönség. Na, pont ez lesz. Jó tanács, hogy hagyjuk a kölköket rohangászva bolondozni, míg árnyékos pihenést színlelünk, hogy aztán este a férfimulatság kiteljesedhessen.

Karszalagos Hétvégék a Vidámparkban

Debreceni Állatkert és Vidámpark, július 23., 9:00

A nagy érdeklődésre való tekintettel az idei nyári szünetben minden héten megrendezésre kerül a korlátlan kalandokkal szolgáló Karszalagos Hétvégék program, melynek keretében karszalagos belépővel egész nap – 9:00 és 18:00 között – korlátlanul használhatjátok majd valamennyi játékgépet. A karszalagos belépők felnőtteknek 4500 Ft-ért, gyermekeknek pedig 5500 Ft-ért válthatók a helyszínen vagy online.

Dés András Trió: Jazz Játszótér

Magyar Zene Háza, július 23., 10:30

Jobbnál jobb koncertek várják az egész családot, egész nyáron! Számos nagyszerű együttes érkezik a Magyar Zene Házába, hogy szórakoztassák a legifjabb korosztályt! A klasszikus zenétől a jazzig, a pantomimes cirkusztól egészen a közös dalírásig. Úgyhogy érdemes kilátogatni a Ligetbe, minden szombaton 10:30-tól, a szabadtéri színpadra! 

Jack, a megmentő

Amos, a kivételes tehetségű zenebohóc meséli el az ifjú Jack történetét. Miután Jack az egyetlen, aki halált megvető bátorsággal bemerészkedik a titokzatos erdőbe, együtt izgulhatunk érte, miközben a Lükeröpke segítségével túljár a szemtelen Loposszumok eszén, s visszaszerzi azt az iránytűt, aminek a segítségével aztán mégsem jut haza. Vajon ki követi a fák között rejtőzködve és hány tojás segítségével lehet legyőzni a Furmányos Ormányost? Jack, a megmentő lassan, de minden kérdést megválaszol nekünk.

Ez az a nap! 2022

Puskás Aréna, július 23., 12:00

Most végre élőben tér vissza a kortárs keresztény zene legnagyobb ünnepe, melynek kiemelt vendége lesz a Bethel Music és a többszöri Grammy-díjas Michael W. Smith az Egyesült Államokból, valamint a Planetshakers Ausztráliából. Színpadra lép az Egyesült Királyságból Martin Smith, Tim Hughes, Graham Kendrick, Noel Richards, a London Community Gospel Choir és Noel Robinson. 

A második Bagdad - A Víziváros oszmán hétköznapjai

Rudas Fürdő, július 23., 16:00

Babakocsis, zöld séta. Érted én, az igazhitű, Tán még a mennybeli Dzsennet kertet is odaadnám! Buda – avagy törökül Budun – az oszmán végvidék egyik leggyönyörűbb ékkövének számított. Az utazókat keleties pompája ragadta meg, a kereskedőket pedig a Duna élénk hajóforgalma vonzotta. A mai Víziváros – az egykori Varos – sok emléket rejt ebből a korból…

Punnany Massif

Budapest Park, július 23., 18:00

2022-ben a 19. szülinapját is a Budapest Parkban ünnepli a Punnany Massif! A nyár legnagyobb és leghosszabb koncertjén igazi best of műsorra számíthat a közönség.

Kowalsky meg a Vega

Viviera Beach, július 23., 19:00

A Kowalsky meg a Vega magyar rock-központú együttes, hip-hop stílusú énekkel fűszerezve. Nem telhet el nyár koncertjük nélkül, ezért idén is elhozzuk őket a Viviera Beach-re! Balaton + Kowalsky meg a Vega - kell ennél több?

Fesztivál Akadémia Budapest Koncert No. 10

BMC - Koncertterem, július 23., 19:30

Arnold Schönberg 2. vonósnégyese nem csak amiatt formabontó, mert élete legsúlyosabb magánéleti válságát zenébe öntve ebben a műben szakít végleg a hagyományos tonalitással, hanem azért is, mert a vonósnégyes műfajának formai határain túllépve a hangszeres kamarazenébe bevonja az emberi hangot. A Kelemen Kvartetthez csatlakozva Horti Lilla, a Magyar Állami Operaház magánénekese adja elő a harmadik és a negyedik tételben Stefan George két versét. 

Magyar Zene Háza, július 23., 20:00

A Magyar Zene Háza szabadtéri programsorozatában a magyar dj-kultúra doyenjének, Palotai Zsoltnak a szettjére is számíthatunk. Palotai az underground partikultúra rangidős dj-je, aki már a nyolcvanas évek vége óta buliztat – rengeteg legendás hely és sorozat rezidense, még több felejthetetlen esemény megvalósítója, aki számára a zenék összekeverése művészet és filozófia egyben. 

Rozmán Lajos - Gadó Gábor Quintet

BMC - Opus Jazz Club, július 23., 20:00

Gadó Gábor zenéje olyan határterület, amely a műfajok, megközelítések és a virtuozitás sokféleségét mutatja be: szabad játékba át-átcsapó kompozíciói, átiratai egyszerre képviselik a klasszikus (írott) zene maradandó minőségét és a spontaneitás erejét. Kompozíciók, amelyeket mintha abban a pillanatban találna ki, improvizációk, amelyek olyanok, mintha meg lennének komponálva…

Hász Eszter & Csikós Józsi Duo

Budapest Jazz Club, július 23., 20:30

A Hász Eszter és Csikós Józsi 2019-ben ismerkedett meg egymással. A jazz műfaja iránti közös érdeklődés hamar összekovácsolta őket, így alakult meg ez az ének-zongora formáció. Repertoárjukban megtalálhatóak a swing-korszak legjelentősebb szerzeményeitől kezdve, a ’70- es évek magyar slágerein át lágy lüktetésű bossa novák is.

Budapest Pride Rainbow Party 2022 - hivatalos afterparty

Budapest Park, július 23., 22:00

A Budapest Pride mindig felhőtlen hangulata idén sem ér véget a felvonulással: a város ezerszínű aftere, a Rainbow Party újra beveszi magát a Budapest Parkba. Hagyd kint a valóságot, de hozd a kedvenc szetted, a barátaidat, a szerelmedet, a jó hangulatokat, és talán mondanunk sem kell, itt nem kell semmiféle szerepet játszanod, mert mindenki önmaga lehet.

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.