Szórakozz otthon pénteken!

Fesztivál, koncert, színház és könyvbemutató, online testedzés - ez a pénteki nap kínálata otthonra. Jó válogatást és szórakozást nektek!

Ébredj velünk! - Suhanj Fitness #maradjotthonchallenge!

május 15., 8h

Ma home office tesióra a Suhanj Fitness stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! Indítsátok velük a napot!

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

május 15., 10.30h

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

Csopa Ovi- és Sulikaland

május 15., 11h

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

Garaczi László a karanténban! Nyáry Krisztián kérdezi

május 15., 16h

Május 15-én 16 órakor, Garaczi László író lesz Nyáry Krisztián vendége és kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl. Itt nézheted a beszélgetést.

Kreatív alkotónők

május 15., 16h

A Kozák téri Közösségi Ház arra vállalkozott, hogy bemutassa a köztünk élő, a mindennapjainkat kreativitásukkal megszépítő nőket. A program minden pénteken elérhető a közösségi ház Facebook-oldalán.

Gyűlölet-bűncselekményektől a népirtásig - Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál

május 15., 17-18.30h

Diverse Youth Network csapata úgy döntött, hogy online és rövidebb formában, de megtartja Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztiválját. A roma holokauszt és gyűlöletbűncselekmények témája mellett tárgyalják az örmény népirtás elfogadásának társadalmi megerősítésének kérdését is. Katt ide!

Panthera 4. - Könyvbemutató Kertész Erzsivel és Bernát Barbival

május 15., 17h

Megjelent a Panthera 4. része, A jégmadár útja, ebből az alkalomból egy különleges online, élő könyvbemutatóval ünnepel a kiadó, ahol Kertész Erzsi - író és Bernát Barbara, a könyv illusztrátora a ti kérdéseitekre fognak válaszolni. Sőt: Kertész Erzsi mesél a friss Pantherából, és még könyvet is nyerhettek! Az élő könyvbemutatót a Facebookon, az Abszolút Könyvek oldalán tudjátok majd követni.

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 15., 17h

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod. A közvetítést itt nézheted.

Bánkitó Karanténfesztivál Online |Tabuk nélkül 5.│Beszélgessünk az LMBTQ jogokról a családok napján

május 15., 18h

A sorozat ötödik részében az LMBTQIA emberek jogaival foglalkoznak. Az elmúlt hetekben a közbeszédet a transzneműek jogait korlátozó 33-as törvényjavaslat uralta, ez azonban nem az első olyan rendelet, amely valamilyen formában megnehezíti az LMBTQIA személyek hétköznapjait. Beszélnek házasságról, örökbefogadásról, és arról is mi az aminek tényleg négy fal között kéne maradnia a parlamenti ülések helyett. A program az Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál része!

Mongooz & The Magnet Klippremier & Live Chat

május 15., 18h

Ma megjelent a Mongooz And The Magnet új klipje, a Señorita! Ez adja az apropóját a srácok ma este, 18:00-kor startoló bejelentkezésének, amely során Beck Zolival (30y) beszélgetnek majd a dalról, a világ végéről, meg mindenféléről, ami eszükbe jut.

Gárdonyi Géza Színház - Shakespeare: Rómeó és Júlia

május 15., 19h

Május 15-én 19 órától Shakespeare egyik legismertebb drámája: a Rómeó és Júlia látható. Rómeót Endrédy Gábor, Júliát Bánovits Vivianne alakítja. A monumentális, ám mozgékony díszletet a Nemzet Művésze, a Jászai- és Kossuth – díjas Érdemes művész: Székely László tervezte, a klasszikus, ám letisztult formába álmodott jelmezek Pilinyi Márta rajzai alapján készülnek. Katt ide!

Feminism Post Covid-19 (angol nyelven) - Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál

május 15., 19-20.30

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet nem lehet kézzelfoghatóbb bizonyíték arra, hogy a nők mindig is a frontvonal élén álltak, és egyre gyakrabban a legsikeresebb vezetőkké válnak. A beszélgetésben arra kíváncsiak, hogy különböző konzervatív közösségekből származó szakemberek mit gondolnak a nők helyzetéről, a társadalmi egyenlőtlenségekről és milyen erőfeszítéseik vannak a nők helyzetbe hozása érdekében. A beszélgetés angol nyelven zajlik.

Bartók Szonáta - Vendég: Tőkés Niki és Kiss Attila

Május 15., 19h

Bartók Szonáta - Tőkés Nikivel és Kiss Attilával a társulat tagjaival beszélget Jókai Ági. Az adást facebook, youtube és twitch csatornákon is megtekinthetik, visszanézhetik.

Szolnoki Szigligeti Színház: Két nő és... 3. rész

május 15., 19h

Két magányos, csinos, középkorú nő a buszon a tömegben szatyrával és kabátgombjával összegabalyodik. Így ismerkednek meg. A komikus helyzet során nem csak megismerkednek, hanem összebarátkoznak, de az ismerkedésből bonyodalmak is támadnak! Közvetítés itt

Citera Jazzklub Live és Kérdezz-Felelek Dömény Krisztiánnal // #kultidéző

május 15., 19-19.45h

Nem jutottál el eddig a Citera Jazzklubba? Most itt a lehetőség, hogy belepillants! A Citera Jazzklub Live-ban belehallgathatsz az eddigi Jazzklubok néhány darabjába, melyeken a házigazda, Dömény Krisztián zenél.

Monteverdi: Poppea megkoronázása

május 15., 19.30h

A szerepeket nagyszerű énekesek alakítják, a korhű hangszeres előadás és a rendezés egysége maradandó élményt ígér - nem csak a zenés színház kedvelőinek. Monteverdi a korban szélsőségesen avantgárd zenéje ma is rendkívül kifejező, a változatos, érzéki dallamosság és az izgalmas harmóniavilág mind-mind az érzelmek hangsúlyozását szolgálja. A háromszázhetvennyolc esztendős alkotás a remekművek jellegzetességeként minden kor, így napjaink hallgatóját is megszólítja.

250 éve született Ludwig van Beethoven III.

május 15., 19.30

A közvetítésben a Pastorale-szimfónia hangzik el, amely gyönyörűséges vallomás a zeneszerző természet-szeretetéről.

Roby Lakatos és zenekara

május 15., 20h

A Karanténból Szól A Nóta sorozat pénteki estéjén Roby Lakatos és zenekara ad koncertet.

Jászai Mari Színház: Sztárcsinálók

május 15., 20h

Az első magyar rockopera története, mely tele van szellemes, játékos anakronizmusokkal, mai áthallásokkal, az ókori Rómában játszódik. Közvetítés itt

Pixelplants koncert - Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál

május 15., 20.30h

A Pixelplants mindig is fontosnak tartotta az esélyek és a jog egyenlőségét, ami olyan dalok szövegeiben is tetten érhető, mint az Adamantium Soul vagy a Hate Cowboy.

Az A38 Hajó bemutatja: MARGO Livestream koncert

május 15., 20h

Ma este 20:00-tól az A38 Hajó támogatásával a Margo két tagja csinál élő karanténkoncertet a facebookon! Repertoárjukban a saját dalaik mellett néhány feldolgozás is helyet kap majd.
A koncertet a Margo és a Maradj Otthon! fesztivál facebookján is nézhetitek.

Long Tall Jefferson [CH] Garden Wonder koncert

május 15., 21h

A Garden Wonder sorozat pénteki vendége a svájci Long Tall Jefferson, aki a nappalijából ad egy minikoncertet.