Szuper ingyenes gyerekprogramok decemberre

Decemberben különösen jó a választék ingyenes minőségi gyerekprogramokból, a Kaláka, a Rutkai Bori Banda és Gubás Gabi is azon lesznek, hogy az is remek zenékkel hangolódhasson a karácsonyra, aki nem költene belépőre.

Cimbora játszóház és koncert

Budapest, Müpa Átrium - december 16., 10.00 - 13.00

Majdnem minden szülőnek a fülében ott cseng a Cimbora című tévéműsor főcímdala. A hetvenes években indult tévésorozat több évtizeden át élezte a gyerekek fülét a zenére és kultúrára a legjobb zenészeinkkel, Cseh Tamással, Sebő Ferenccel, Halász Judittal, Sebestyén Mártával. Most a Művészetek Palotájában éled újra kicsiben a műsor a Cimbora együttes verses, zenés, táncos előadásával, hogy a gyerekek időben elkezdhessék a kapcsolatépítést a zenével.

Adventi Kölyöknapok

Budapest, Nemzeti Színház - december 17., 10.00

Advent ünnepi vasárnapjain 10 órára várnak benneteket a Nemzeti Színházba. A program 10.15-kor közös adventi gyertyagyújtással kezdődik, a délelőtt során lesznek színházi előadások és koncertek is, a kézműves foglalkozásokon pedig csodaszép ünnepi díszeket készíthettek! Minden vasárnap más-más programmal hangolódhattok az Ünnepre.

Gubás Gabi: Biomese avagy Puff Ancsi egy napja

Budapest, Várkert Bazár - december 17., 11.00

A kicsikét túlsúlyos Puff Ancsi kedves barátja, Kuka apó társaságában várja a Télapót, és közben sok érdekes dolgot tanul. Megtudja, mire jó a torna és a fogmosás, és azt, hogyan lehet a habzsolás mellőzésével okosan enni. A dalos mesét a Várkert Bazárban adja elő Gubás Gabi élőzenés kísérettel.

Rutkai Bori Banda: Kiskarácsony

Budapest, Böszörményi út - december 23., 10.30

Az idei Hegyvidéki Karácsonyi Vásár gyerekbarát programmal készül a szenteste előtti napra. Mialatt Rutkai Bori zenekara lép fel a színpadon, élő videóüzenetet küldhetünk szeretteinknek, amiben a greenbox technika segítségével akkor is havazni fog, ha egyébként nem is esik.

Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar: Hóhullásban

Budapest, Óbudai Fő tér - december 23., 15.00

Az Eszter-lánc mesezenekar mese-erdő közepébe hív minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet. A sűrű téli erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt, és a havas mesében talán a Mikulás nyomaival is találkozunk. Mire átérünk az erdőn, telerakjuk a puttonyunkat sok zenével, dallal és nevetéssel. A koncerten megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével, és együtt indulunk a tél titkainak nyomába.

Kaláka: Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

Budapest, Óbudai Fő tér - december 23., 19.00

A Kaláka együttes '87-ben megjelent karácsonyi lemezének dalait azóta nagyjából hatszáz koncerten játszották, sokszor határon túli magyar településeken. A betlehemes műsorral idén az óbudai Fő téren is megállnak, ahol bárki ingyen kerülhet velük karácsonyi hangulatba.