Tényleg filmbe illő Pamela Anderson és Tommy Lee szexvideójának elrablása

A betörő-villanyszerelő kutyának álcázva jutott el a széfig, ahol a házaspár a nászútjukon készült privát szexvideót őrizte.

Február 2-án rögtön három epizóddal startol a Hulun a Pam&Tommy című minisorozat. Az igazság gyakran furcsább, mint a fikció, és így van ez ebben a hajmeresztő történetben is, ami azt meséli el, hogyan szivárgott ki és került a videotékák polcaira Pamela Anderson és Tommy Lee otthoni használatra készült, privát szexvideója – bár még nem tudni, hogy mennyire lesz pontos a sorozat, mindössze az ismert, hogy Anderson visszautasította az őt játszó Lily James kapcsolatfelvételi kísérleteit.

Anderson és Lee mindössze három évig voltak házasok, de ezt az időszakot nem a kandalló előtt üldögélve töltötték.

Az Esquire új, a kazettáról szóló cikke szerint Anderson, aki előbb modellként dolgozott, majd a Baywatch révén a 90-es évek első számú szexszimbólumává vált, 1994-ben egy szilveszteri bulin ismerkedett meg Lee-vel, Mötley Crüe dobosával, aki aztán négy nappal később megkérte a kezét. Február közepén összeházasodtak, romantikus nászútjukat pedig dokumentálták, bár kizárólag saját maguknak.

Azonban 1996 elején, nem sokkal azután, hogy megszületett közös gyerekük, megtudták, hogy a az a bizonyos felvétel valahogy nyilvánosságra került.

Egyik este Pamela és én vacsoráztunk, és a tévét kapcsolgattuk, amikor meghallottuk, hogy a nevünket említik valamelyik hírműsorban 

– mesélte Lee az Esquire-nek. –

A képernyőn egy fickó volt a Tower Videónál, aki videokazettákkal pakolta tele a polcokat. Máris tudtuk, hogy mik azok. (...) Öt napig hajókáztunk a Mead-tónál, és szokás szerint magammal vittem a videokamerámat. Nem akartunk pornót forgatni, csak dokumentálni akartuk a nyaralásunkat. Egyszer megnéztük, amikor hazaértünk, aztán betettük a széfünkbe, egy 500 kilós monstrumba, amit a garázsban lévő stúdiómban egy szőnyeg alá rejtettünk.
Forrás: Steve.Granitz/INACTIVE/Getty Images

 

1995 elején aztán Anderson és Lee felújíttatták malibui házukat, a három hónapos munka során több szakit is megbíztak, köztük egy Rand Gauthier nevezetű villanyszerelőt. Csakhogy a mesteremberek pocsék munkát végeztek, így a házaspár elbocsátotta őket, és Gauthier sem kapta meg a húszezer dollárt, amiben megállapodtak. Amikor a villanyszerelő megpróbálta visszaszerezni a munkaeszközeit, Lee puskával kezében zavarta el őt és egy munkatársát.

"Sosem voltam igazán népszerű az emberek körében" – mondta Gauthier később a Rolling Stone-nak. "De azelőtt soha nem fogtak rám fegyvert. Ez teljesen összezavarta a fejemet."

Így hát kitalált egy tervet.

"Hónapokkal később Pamelával Londonban töltöttük a karácsonyt, miközben a házon dolgoztak" – emlékezett vissza Lee. "Utána befejeztem a felvételeket az alagsorban, majd szétszedtem a stúdiót. Amikor a szőnyeget kiszedték, nem láttam mást, csak egy üres helyet, ahol egykor a széf volt. Nem törték fel a zárakat, nem voltak betört ablakok, tehát belső munka lehetett. A kulcsok az asszisztensemnél és az építőbrigádnál voltak, és a munkások között ha jobban belegondolok, volt egy villanyszerelő is, aki korábban pornósztár volt, és elég jól ismerte ezt a szakmát. Úgy gondoltam, hogy a széfet egy daruval kellett eltávolítaniuk, és felfeszítették vagy felrobbantották. Valószínűleg a benne lévő fegyverekre és ékszerekre hajtottak, de a családi ereklyéktől kezdve a fényképekig minden más is náluk kötött ki."

Gauthier 1995 egész nyarát azzal töltötte, hogy kitervelje a rajtaütést. Autójából figyelte a házat, és jegyzetelt.

A terve az volt, hogy egy jakszőrből készült szőnyeget terít magára, és kutyaként kúszik el az általa felszerelt biztonsági kamerák mellett, majd bemászik a garázsba.

1995. november 4-én hajnali 3-kor hajtotta végre a rablást.  Azt állította, hogy a két méterszer négy méteres, 500 kilós széfet egyedül kötötte fel egy kocsira, miután szétszerelte a széf helyét rejtő keverőpultot. Ezután, állítása szerint, felemelte a páncélszekrényt a teherautója platójára. Elég valószínűtlennek hangzik ez a történet, többen azt állítják, hogy mások  is részt vehettek benne.

Miután felnyitotta a széfet, ami tele volt fegyverekkel, ékszerekkel és Anderson esküvői bikinijével, Gauthier talált egy videokazettát is, amit magával vitt a pornóstúdióba, ahol Észak-Hollywoodban dolgozott. Ott nézte meg a stúdió tulajdonosával együtt.

Betettük, megnéztük, mi van rajta, és már hallottuk is a kassza csilingelését, a dollárjelek a szemünk előtt repkedtek

 – mondta Gauthier. – "És mentünk tovább, mert ez az a fajta dolog volt, amiért megőrülnek az emberek."

Andersonék közben feljelentést tettek a rendőrségen.

"A következő dolog, amire emlékszem, egy pornóárus volt, aki egy Internet Entertainment Group nevű cégtől telefonált nekem" – emlékezett vissza Lee. "Azt mondta, hogy megvásárolta a kazettát, és az interneten fogják árusítani."

A pár megpróbálta ezt megakadályozni, ezért bírósághoz fordult. Anderson ezt, teljesen érthetően megalázónak találta.

Nagyszerű élmény volt végigülni a tanúvallomásokat, ahol pimpós szájú vénemberek nézegették a meztelen képeimet a Playboyban, és azt kérdezték, miért érdekel egyáltalán, hogy a kazetta kint van

– mesélte Anderson Lee 2004-ben megjelent Tommyland című önéletrajzi könyvében. "Nem tudtam kezelni a dolgot. Eljutottam arra a pontra, hogy képtelen voltam elmenni egy újabb meghallgatásra, ahol ezek az izzadt öregemberek a szexuális életemről kérdezősködtek".

Végül muszáj volt kompromisszumot kötniük.

 "Ügyvédeink és menedzsereink azt tanácsolták, hogy a kár minimalizálásának legjobb módja az, ha aláírunk egy szerződést, amely szerint, mivel a cég a tökeinknél fogva tart minket, vonakodva bár, de engedélyezzük, amíg nem adják el, nem másolják, nem kereskednek vele, és nem sugározzák újra" – mondta Lee. – "Azt hittük, hogy nyertünk: aligha látja valaki a videót az interneten, mi pedig visszaszerezhetjük a szalagot, és kezdhetjük elölről."

Sajnos nem ez történt. A felvétel fokozatosan vált ismertté: 1996-ban és 1997-ben a szalag előbb "mindössze" felkapottá vált, ám hamar már vírusszerűen terjedt.

Becslések szerint a törvényes eladások meghaladták a 77 millió dollárt.

Anderson és Lee házassága 1998-ban ért véget, miután Lee egy veszekedés során megrúgta Andersont. A kilencvenes években aztán újra összejöttek, mielőtt végleg elváltak volna.

(Forrás: Esquire)

Címlapkép: Steve Granitz / WireImage / Getty Images

 

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.