Terhelt lelkek hétvégéje - Merülések, Életem értelme

Elrontott vagy rossz irányba tartó életek, önmaguknak és másoknak hazudó főszereplők lepik el tévénket a következő két napon, hogy aztán szellemileg jóllakva indíthassuk a hetet. Járjuk hát végig a romantikától realizmusig vezető utat!

Bizarr háromszög a lányiskolában

A szerelem sötétebb oldalát fordítja felénk a szombat éjjelre (pontosabban vasárnap éjfélre) időzített Merülések, amelyben a szabad szellemű tanárnő, Miss G. (Eva Green) álomvilágát egy előkelő spanyol diáklány (María Valverde) érkezése rombolja le. A Burke-énél jóval brutálisabb szembesítés végkifejlete is súlyosabb, és ez bizony nem a Holt költők társasága vagy a Mona Lisa mosolya. Eva Green démoni vonzereje, Juno Temple hűvös bája és a napsütésben is nyomasztó angol atmoszféra mindent beleng.


Renée Zellweger igazi fénykora

Az alapvetően gyerekközpontú M2 egy felnőtteket is megterhelő, tragikus művel zárja a hetet, mert vasárnap már minek is örüljünk. Az 1998-as Életem értelme legfőbb erénye - Meryl Streep kötelezően Oscar-jelölt alakítása helyett - a pályája elején járó Renée Zellweger komoly, mégis kislányosan természetes jelenléte. Még mielőtt maga is sztárrá vált volna, Zellweger minden erőlködés nélkül lényegült át a bizonyítási vágytól és ki nem mondott családi gondoktól sújtott fiatal nővé, aki anyja halálos ágya mellett részesül (élet)filozófiai képzésben.

A PORT.hu ajánlja:

Szombat: Merülések, RTL II, 0.00

Vasárnap: Életem értelme, M2/PETŐFI TV, 21:05