Tök Állat

  • Kukonya / Filmfórum

Az állat-sorozat második részében Rob Schneider olyan szinteket súrol, melyek komoly agykárosodást okozhatnak az érzékenyebb nézőknek.

Egyetlen hatásos ellenszere van a filmnek, ha nem nézzük meg. Egyrészt rengeteg pénzt spórolhatunk meg, másrészt akár értelmesen is eltölthetjük azt a két órát, amit a filmre szántunk, de végül jobb belátásra tértünk. Rob Schneiderről annyit mindenképpen el kell árulnunk, hogy nem azonos Roy Schneiderrel, a színésszel, akivel figyelmetlenebb olvasók szívesen keverik. Robról és filmjeiről nehéz őszintén beszélni, az állatok iránti rajongása tiszteletreméltó, bárgyú filmjei azonban a béka seggét sem súrolják, és akkor most finom voltam. Egy biztos, művészete nem hagy hidegen senkit. Alpári humora kivételesen fejlett, mondhatni extrém eset, amely vagy a bicskát nyitja ki az ember zsebében, vagy hányingert kelt. Van egy harmadik lehetőség is, de ezúttal erről szólni sem érdemes.

Ennek ellenére Robot csak szeretni lehet. Rob ugyanis tisztában van testi adottságainak hiányával, gondolok itt az agysejtek csekély számára, vagy a nem éppen vonzó külsőre. Nem véletlen tehát, hogy nem a Mátrixban találkozunk vele, hanem egy állati filmben, amelyben ezúttal ő alakítja a legnagyobb állatot. A történet sci-fi alapokra épül, Marvin, a paranoid android, ja, ez egy másik történet, Marvin rendőr szeretne lenni, de a helyi rendőrőrs ezt nagyon nem szeretné. Marvin azonban ragaszkodik álma megvalósításához, még akkor is, ha képességeit tekintve kétezer évbe, vagy még annál is többe kerülne. De mindegy is, a lényeg, hogy egy csúnya baleset révén a zseniális, de őrült orvos titkos állatklinikáján ébred. A doki Nobel-díj reményében a szerencsétlen férfi ócska szervei helyére állatok szerveit ülteti, és kis idő múlva Marvinban elszabadul egy egész állatkert.

Az igénytelen nő szerepében Colleen Haskell, a Survivor nevű túlélőshow legkedveltebb játékosa látható. A bájos lány feladata igazi túlélőknek való, bele kellett szeretnie az állat Marvinba. Szerepét tökéletesen oldotta meg, akárcsak Rob Schneider, aki fókaként aratta a legnagyobb sikert. Egy pillanatra feltűnik a sztár barátja, Adam Sandler is, méghozzá egy szöveges szerepben kapával a kezében. Most, hogy a film minden érdemét kiemeltük, kár lenne leszólni. A film kizárólag alacsony humorszinten élvezhető, azon viszont kimondottan fergeteges.