Töltsön egy hetet Sandra Bullockkal!

Sandra Bullock és Melissa McCarthy kiváló zsarupár voltak a 2013-as Női szervekben. Ezen a héten azt is megnézheti, mire képes a két színésznő külön-külön!

Hétfő: Szívek szállodája

A csajos Szellemirtók sztárja, Melissa McCarthy már az ezredforduló környékén is ugyanezt a karakter hozta, mint a mostani filmjeiben: a harsány és nagyszájú tramplit, aki mindenféle vicces szituációkba keveredik.

A Gilmore Girls című, közkedvelt tévésorozatban 154 részben alakította Sookie-t, a duci szakácsnőt, a főszereplő Lorelai Gilmore (Lauren Graham) legjobb barátnőjét. Mindig annyira lelkesen főzött a kisvárosi álompanzió konyhájában, hogy rendszeresen valami baleset érte.

Kedd: Csúnyán szép az élet

A 2000 és 2007 között futó Szívek szállodája tévésorozat népszerűsége, valamint az, hogy Melissa McCarthy a Playboy-ban is levetkőző színész-modell Jenny McCarthy unokatestvére volt, sok kaput kinyitott előtte Hollywoodban - de azt valószínűleg senki sem gondolta volna 15 évvel ezelőtt, hogy Melissa nagyob sztár lesz az unokatestvérénél, és mindig neki szólnak, ha egy karakán, teltkarcsú nő kell valami új filmbe.

Ilyen volt a 2008-as Csúnyán szép az élet is, amiben egy haldokló nő azt éri az egymástól már rég elidegenedett barátaitól, hogy kísérjék el egy utolsó erdei túrára. A kirándulás azonban nem egészen úgy alakul, ahogy azt a résztvevők elképzelték, hisz az eltelt évek során mindenki rengeteget változott, ráadásul mintha a természet lágy öle is megharagudott volna a csapatra.

Szerda: A Hírhedt

Melissa McCarthy után következzen a cikk címében beharangozott másik híres színésznő, Sandra Bullock. Először is: gondolta volna róla, hogy már 52 éves?!? Közel 30 éve, 1987 óta láthatjuk őt a legkülönfélébb műfajú filmekben, amelyek között van szirupos romkom (Átkozott boszorkák, Szerelmi bájital, Mint a hurrikán) , kultikus sci-fi (A pusztító, Gravitáció), vicces akciófilm (Beépített szépség 1-2, Női szervek) és könnyfacsaró sportdráma (A szív bajnokai, amiért Oscar-díjat és Golden Globe-ot kapott).

2006-ban Bullock is szerepelt az extravagáns életet élő, meleg bestseller író, Truman Capote életéről szóló filmben .Csak az volt a baj, hogy nem a Philip Seymour Hoffman-féle változatban, ami egy rakás díjat kapott, hanem amelyikben olyan sztárok szerepeltek, mint Toby Jones Sigourney Weaver és Gwyneth Paltrow, mégsem kapott díjesőt, és bevételben is alul maradt a nagy riválissal szemben. Pedig egyáltalán nem rossz, csak lényegében a Capote újrája, így a nézők nem voltak rá kíváncsiak másodjára: a címszereplő megszállottan veti bele magát egy brutális gyilkossági ügy felgöngyölítésébe, ami alapján később megírja mesterművét, a Hidegvérrelt, minden non-fiction regény ősatyját.

Csütörtök: Mint a hurrikán

Ben Afflecket ma már nemigen nevezi senki sem idegesítő nyálboy-nak, hiszen nemcsak ő az eddigi legjobb Batman, de az Argo-akció és a Bostonban játszódó krimijei (Hideg nyomon, Tolvajok városa) után kiderült, hogy egyenesen jobb rendező, mint színész. 1999-ben viszont még csak egy volt az ügyeletes hollywoodi szépfiúk közül, azzal a különbséggel DiCaprióhoz vagy Johnny Depphez képest, hogy neki már ekkor is volt egy Oscarja. A Mint a hurrikán ráadásul nem is egy felejthető romkom a sztár életrajzábn, mint mondjuk a Gengszterrománc - de ehhez kellett mellé egy Sandra Bullock is.

A film a Breaking Bad tévésorozat egyik rendezőjének, Bronwen Hughesnak az egyik korai gyöngyszeme, a forgatókönyvírója pedig az a Marc Lawrence, akivel Sandra Bullock annyira egy húron pendült, hogy később a Beépített szépség 1-2-n is együtt dolgoztak. Maga a sztori persze akár egy nagy kliséhegy is lehetne: Ben Affleck egylegénybúcsú után épp repülőn utazna haza az esküvőjére, ám pechjére a gépen pont a vadóc Sandra Bullock ül le mellé, aki a motor meghibásodásánál beveri a fejét, majd Ben barátunk karjaiban ébred fel, akivel naná, hogy egymásba szeretnek...

Péntek: Női szervek

Sandra Bullcok olyan sokszor volt kergetőzött már bűnözőkkel (lásd Pusztító, Féktelenül, Beépített szépség), hogy igazából az a furcsa, miért kellett 2013-ig várni egy olyan filmre, amiben Melissa McCarthyval alakít női Tango és Cash-t. A Halálos fegyver és a 48 óra legszebb hagyományait követve ezúttal is kapunk egy szabálykövető, karót nyelt, folyamatosan aggodalmaskodó nyomozónőt (Bullock), és a egy harsány, ólom helyett leginkább poénokat szóró utcai zsarut (McCarthy), akiknek úgy kellene közösen megoldania egy bűnügyet, hogy legszívesebben kitekernék egymás nyakát.

Ez kiváló játszótér lehet a buddy cop zsánert kedvelő forgatókönyvíróknak, valahogy mégsem lett a Női szervekből egy Bad Boys-szerű Bad Girls. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy Melissa McCarthy itt sem egy úrilányt alakít, hanem egy mocskos szájú, női Torrentét, de mivel minden filmjében ugyanezt a trampli karaktert hozza a csapba fosós Koszorúslányok óta, ez itt már baromi unalmassá válik. Azért a Sandra Bullock-rajongói és a prosztó humor kedvelői tehetnek a filmmel egy próbát, mert még így is viccesebb, mint Adam Sandler és Rob Schneider teljes életműve.