Tom Hardy lesz Boba Fett a Star Wars 8-ban?

Kedvenc fejvadászunk már A klónok támadása idején is élt, az új filmben 60 éves lenne.

Elég meredek Star Wars-pletyka kering kedd óta a neten: állítólag a Disney nemcsak egy 2020-ra beígért, önálló mozifilmben, de már a 2017-ben mozikba kerülő Csillagok háborúja 8-ban is visszahozná a rajongók egyik kedvenc karakterét, Boba Fettet. Akit ráadásul a Mad Max 4 sztárja, Tom Hardy alakítana!

Hardy azonban még csak 38 éves, Boba Fettnek viszont már 60 körül kellene lennie a Star Wars 8 idején, hiszen már a Csilalgok háborúja eseményei előtt 22 évvel játszódó A klónok támadásában is kisgyerekként láttuk a karaktert. Persze rá lehet fogni, hogy Jango Fett egyedi klónjaként akkor nem lett belőle azonnal felnőtt katona, később viszont pont a jó gének miatt sokkal lassabban öregedett, így nagypapakorban is úgy néz ki, mint egy kicsit ráncosabb Tom Hardy. Már ha egyáltalán leveszi a sisakját, hiszen a karakter lényege pont az volt, hogy a régi trilógiában sosem derült ki, ki is van igazából az ütött-kopott mandalori páncél alatt.

Boba Fett egyébként pár nappal ezelőtt azzal került be a hírekbe, hogy igazából ő lett volna A Jedi visszatér valódi főgonosza, csak George Lucas menetközben meggondolta magát, és inkább az Erő-érzékeny Skywalkerek görög tragédiákat idéző családmeséjévé bővítette ki a sztorit. Legalábbis ezt állítja Craig Miller, aki az 1980-ban mozikba kerülő A Birodalom visszavág forgatása idején amolyan rajongói kapcsolattartó menedzserként dolgozott a Lucasfilmnél.

Szerinte Lucas hiába ígérgetett már a 80-as években is 9 Star Wars-filmet, egy ponton túl már nem akarta újabb résszel folytatni a történetet onnan, hogy Vader a Császár ellen fordul, hogy megmentse Luke-ot. Szerinte ez így egy kerek fejlődéstörténet volt, ahol igazából nem is volt szükség Boba Fettre. Így Lucas inkább rövid úton megszabadult a fejvadásztól: a fagyasztásból frissen kiszabadított, de még vaksi Han Solo véletlenül bekapcsolta a hátirakétáját, Boba pedig a legröhejesebb börleszkfilmeket idézve először lefejelte Jabba bárkáját, aztán belezuhant a Sarlacc verembe.

 

Innen persze az egyik Star Wars-regényben kirobbantotta magát, a képregényekben pedig hosszasan kergetőzött még Han Solóval, de a Disney ezeket a folytatásokat kidobta a hivatalos kánonból. Talán most mégis visszahozza Boba Fettet a halálból? 2017 végén kiderül! (via Epicstream)