Trilógiával folytatódik Az ördögűző

A Halloween rebootért felelős David Gordon Green rendezi, és visszatér Ellen Burstyn is.

Reboot, pontosabban sequel formájában támad fel újra Az ördögűző-franchise. William Friedkin 1973-as műfajteremtő horrorklasszikusa akkora siker volt, hogy három folytatás és egy előzményfilm is készült hozzá, sőt még egy sorozatot is forgattak belőle. Az első rész megszállt kislányának anyját alakító Ellen Burstyn egyikben sem szerepelt, az új trilógiára azonban visszatér az Oscar-díjas színésznő. (Legutóbb egyébként Mundruczó Kornél Pieces of Womanjében láthattuk.) A történet szerint a Leslie Odom Jr. által alakított kétségbeesett apa tanácsért keresi fel az idős nőt, ugyanis az ő kislányát is megszállta az ördög.

Azt már tavaly december óta lehetett tudni, hogy folytatást kap Az ördögűző a Blumhouse stúdió jóvoltából, de most az is kiderült, hogy a Universal is beszáll, és 400 millió dollárt már ki is fizettek a jogokért.

Az író-rendező a Halloween-rebootért is felelős David Gordon Green lesz, és a forgatókönyv megírásába Peter Sattler mellett a komikusként is ismert Danny McBride is besegít. További párhuzam a két franchise között, hogy Az ördögűző új verziójának alkotói sem vesznek tudomást a korábbi folytatásokról.

A film 2023. október 13-án kerül mozikba, majd rögtön után a Peacock nevű streamingplatformon is elérhető lesz.

Green egyébként még a Halloween-trilógián dolgozik: a második rész Halloween Kills címmel idén októberben érkezik a mozikba, a harmadik pedig egy évvel később (Halloween Ends).

via: Gizmodo