Új trailer jött ki egy rakás szuper sorozathoz

A hétvégi Comic Conon debütált az Amerikai istenek és a Sherlock új trailere, de persze a DC és a Marvel szuperhőssorozatai is kaptak egy-egy új elő előzetest.

Csütörtöktől vasárnapig tartott az év legnagyobb geekbulija, a San Diego-i Comic Con, ahol egy ideje már nem is a képregények a legfontosabbak, hanem a filmstúdiók és a tévécsatornák nagy bejelentései, illetve a direkt ekkora időzített trailerek. A filmelőzeteseket már összeszedtük ebben a cikkben, most jöjjenek a legmenőbb sorozatok előzetesei! 

Szuperhősdömping a Netflixen

A Bosszúállók-mozifilmek árnyékában lassan összeáll a Marvel tévésorozatos szuperhőscsapata is a Netflixen. Fenegyerek és Jessica Jones mellé már szeptemberben megérkezik a sebezhetetlen fekete utcai harcos, Luke Cage saját sorozata, 2017-ben pedig Iron Fist, azaz Vasököl, a keleti kolostorokban tanult, New York-i harcművész is csatlakozik hozzá, hogy rendet tegyenek Manhattan egyik leghírhedtebb negyedében, az ír maffia uralma alatt álló Hell's Kitchenben. Fenegyerek, Jessica Jones, Luke Cage és Vasököl a saját sorozataik mellett egy crossover szériát is kapnak jövőre, Defenders címmel, bár erről a projektről egyelőre még nem sokat tudni (már csak azért sem, mert a Marvel-kérpegényekben ezek a szereplők a Heroes for Hire, azaz Bérhősök néven üldözték a bűnt New York utcáin, Misty Knighttal és Colleen Winggel kiegészülve, akik a tervek szerint a Lue Cage-sorozat szereplői lesznek). Most itt az összes új Netflix-előzetes a Comic Conról, egybefűzve:

Flash 

Míg a jövőre debütáló Igazság Ligája-filmben Ezra Miller alakítja a gyorslábú Flash-t, addig a sorozatváltozatban a harmadik évadban is Grant Gustin húzza magára a villámokkal díszített piros hacukát. Illetve további maskarás sprinterek is felbukkannak majd a sztoriban, de hogy ki, az majd kiderül a trailerből:

 

A zöld íjász

A nagyvárosi Robin Hood (Stephen Amell) és a vidám cimborái váratlanul olyan népszerű szuperhősök lettek, hogy már az 5. évadot gyártja hozzá a DC és a CW. Naná, hogy ez a sorozat is kapott egy új trailert.

 

Gotham

Még mindig maradunk a DC-hősöknél, a CW csatorna mellett a Foxnak is megvannak a maga népszerű maskarásai: szeptemberben indul a Gtoham 3. évada, amiben Jim Gordon felügyelőnek egyelőre Batman nélkül kell rendet tartania a bűntúl fuldokló nagyvárosban, mivel Bruce Wayne még egy tinédzser, aki nemrég vesztette el a szüleit. Régi ismerős persze így is akad a Batman-kánonból: Harvey Dent, Carmine Falcone, Méregcsók és Mr. Fagy mellett az ördögi kísérleteket végző Hugo Strange is gonoszkodni fog az új epizódokban.

 

Amerikai istenek

A menő plakát után végül egy ütős előzetest is kapott az idei év másik nagyon várt sorozata, a Starznál készülő Amerikai istenek. Az azonos című Neil Gaiman regényből készült sorozatban Ian McShane egy Szerda nevű, titokzatos öregurat alakít, aki egy börtönből frissen kijött, Árnyék nevű izomhegyet (Ricky Whittle) kér meg, hogy furikázza őt keresztbe-kasul az Egyesült Államokon, mert meg kell beszélnie pár dolgot a régi barátaival. Ám ők nem közönséges emberek, hanem mindenféle különös szerzetek, például alkoholista ír leprechaunok és elfeledett istenek, akiket olyan modern istenek taszítottak le a trónról, mint Média (a sorozatban Gilian Anderson alakítja). Innen kapta egyébként a címét a könyv és a sorozat is.

 

Sherlock

Az idei év mindenképpen Benedict Cumberbatch éve lesz: Dr. Strange-ként remélhetőleg szép bevételt fog termelni a Marvel Entertainmentnek. 2017-ben pedig a sorozatrajongók örülhetnek, mert a sztár a Holmes 4. évadában nyomoz tovább a híres londoni mesterdetektív modern alteregójaként mindenféle szövevényes bűnügyben.