Újévi programok

Újév napján, pláne ha az vasárnap, jobban teszed, ha pihensz. Ha mégsem bírnál magaddal, van egy két program, ami gondoskodik a továbbszórakozásról. Boldog Új Évet!

Szilveszterre újra kinyílik a város rövid időn belül kultikussá vált alternatív szórakozóhelye. Reggel hattól 12 órás afterpartyval várják két teremben a hazai house-, microhouse- és techno színtér after-specialistáival a pult mögött.

Az év első Tankcsapda koncertje az Akváriumban! A hagyomány az hagyomány, az elmúlt évek alapján már tudjátok, ha újév akkor megy a Tankcsapda az Akváriumba! A legnépszerűbb rockzenekar nyitja meg az Akvárium 2023-at, ne maradj le róla, igazi rock 'n' roll bulival engedik szabadjára az új évet!

Eve egykoron Franciaország legszebb kertészetét igazgatta, ám a cég, mely oly kedves számára, a csőd szélére került. Miután titkárnője három csavargót vesz fel kisegítőnek, akiknek semmiféle gyakorlatuk nincs a kertgondozásban, úgy néz ki, Eve vállalkozásának teljesen befellegzett. Ám ez a különös csapat előáll egy tervvel, ami mindent megváltoztat.

LIDÉRC

Három Holló Kávéház, január 1., 20:00

A Lidérc együttes kosztümös és filmvetítéses újévi koncertjén a 2023 tavaszán megjelenő Budapesti Halottaskönyv című lemez anyaga, Lou Reed dalok magyar változata, illetve Vidámpark-, Trabant- és Kézi-Chopin feldolgozások mellett, a zenekar Csodavárás című készülő műsorából is eljátszik pár számot. Néhányat először az életben.

A Pankastic! már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el, kuriózumnak számító hangzásukkal hiánypótló színfoltként tűntek fel a magyar könnyűzenei palettán. “Django-pop” névre keresztelt stílusuk a boldog békeidők jazzes hangzásvilágát elegyíti a modern pop és világzene egyediségével. A manouche swing és a cimbalom hangjának ötvözése nemzetközileg is eredeti zenei koncepció, mely az énekesnő, Pálmai Panna derűs, energikus kisugárzásával párosulva teszi utánozhatatlanná a Pankasticot.

KORAI ELECTRIC: Az immár 32 éves Korai Öröm és a 7 éves Korai Trancemission tagjaiból álló formáció követi tradicióit. A folyamatzenében a gépies dob és basszus mellet a doromb, a fuyara és a khöömei difónikus ének ázsiai és egzotikus tájakra repít, melyet a szintetizátorok hangzása bővít kozmikussá és tesz még varázslatosabbá. 2020 végén jelent meg az első albuma a zenekarnak vinyl-en, 300 számozott példányban.

Utószilveszteri Jam Party - Jónás Gézu Trio

Budapest Jazz Klub, január 1., 22:00

Mivel is indíthatnák jobban az évet, mint egy hamisítatlan Jam Session esttel? A hangulatról három kiapadhatatlan energiájú, virtuóz jazzista gondoskodik. Ismert standardek, lehengerlő szólók és persze mindezek mellett finom koktélok, sörkülönlegességek és forralt bor is várja az utószilveszteri koncertet követő Jam Session vendégeit. A belépés ingyenes!