Vasárnap is házhoz visszük a kultúrát

Továbbra is otthon a kanapén a legbiztonságosabb. Advent harmadik vasárnapjára összegyűjtöttük a legjobb programokat.

Zöld karácsony - online kézműves vásár

Online, december 13., 9h

Az Egyre rövidülő napjok közé Luca napján hoznak fényt is: idén rendhagyó karácsonyi vásáron találkoznak veletek. Egész nap élő videós bejelentkezésekkel és a legszebb portékákkal várnak titeket - kézzel készült, helyi holmikat kutatva a legjobb helyen jártok.

Fabula Bábszínház: Mazsola és Tádé

Online, december 13., 10h

„Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!” – kérleli Mazsola Manócskát, amikor megtalálják a kis tengerimalacot. Mazsola később százszor is megbánja, hogy befogadták a malackát, hiszen az nála sokkal kisebb, gyámoltalanabb és nem lehet vele akkor és úgy játszani, ahogy Mazsola szeretne. Az előadást jegyvásárlást követően tekinthetitek meg. 

Adventi Papírszínház - Ezüstvasárnap

Online, december 13., 10h

Ezüstvasárnap folytatódik adventi Papírszínház-videósorozatuk, amikor is egy újabb mesével hangolódhattok az ünnepre!

Budapest Bábszínház: 80 nap alatt a Föld körül

Online, december 13., 10.30h

Phileas Fogg, a minden körülmények között rendíthetetlen nyugalmú angol úriember 1872-ben különös fogadást köt: vagyona felét teszi fel arra, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Az előadást jegyvásárlást követően tudjátok megnézni. 

Adventi Családi Matiné: Gryllus Vilmos koncert

Online, december 13., 11h

Hangolódjunk együtt az ünnepekre Gryllus Vilmos csodálatos dalaival.

Budapesti Fesztiválzenekar, vez.: Jukka-Pekka Saraste, km.: Baráti Kristóf (hegedű)

Online, december 13., 15.30h

Az est szólistája a világ egyik legfoglalkoztatottabb hegedűse, Baráti Kristóf, aki a Bachtrack kritikusa szerint lágyan, elegánsan és intenzíven szólaltatja meg Korngold művét. 

Adventi koncert - Szabó Balázs (orgona) - Ókécskei Zenés Esték

Online, december 13., 16h

A koncert nem csupán azért rendhagyó, mert online kerül közvetítésre, hanem azért is, mert talán még sosem volt olyan adventi koncert, hogy a templomban a művészen, előadón kívül ne legyen szinte senki. A koncertet az Ókécskei Zenés Esték Facebook-oldalán lehet követni.

Exkluzív tárlatvezetés a Seuso-kincs - Pannónia fénye című kiállításban

Online, december 13., 18h

Érkezik online virtuális 3D formában a Magyar Nemzeti Múzeum, Seuso kincs – Pannónia fénye című állandó kiállítása.

3. Adventi koncert - Szent Efrém Férfikar: Wings - online közvetítés

Online, december 13., 16h

Négy földrész szakrális zenéi között barangol a Szent Efrém Férfikar nyolc énekese. A különleges adventi programban észak-amerikai, indiai, afrikai zenék mellett az európai királyi udvaroktól kezdve a kortárs művekig szólalnak meg szakrális zenék - de természetesen néhány könnyed hangvételű, világi mű is felcsendül.

Líra Könyvklub élőben: Bodzaszörp

Online, december 13., 17h

Finy Petrával és Bogdán Viki illusztrátorral beszélget a Bodzaszörp című mesekönyvről Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója és az Égigérő gyerekkönyves blog szerkesztője.

LIVE Adventi erkély-koncert: Babra zenekar

Online, december 13., 17h

A Hagyományok Háza népzenei koncertsorozattal készül a közelgő ünnepre! Advent vasárnapján, 17 órától a Budai Vigadó Corvin téri teraszán a Babra zenekar kedves dallamai csendülnek majd fel. A koncerteket élőben közvetítik Facebook-oldalukon és YouTube-csatonájukon!

Kolibri MobilMesék

Online, december 13., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesét adnak elő. újra indították tavasszal már nagy sikerrel futott napi online sorozatukat, a Kolibri MobilMeséket, amelyben társulatuk tagjai minden nap egy-egy mesével, verssel vagy dallal jelentkeznek, amelyeket saját otthonukban, mobiltelefonnal vesznek fel nektek. 

Várkert Stream: Margaret Island - akusztik

Online, december 13., 19h

Margaret Island akusztik - idén utoljára élőben jelentkezik a Várkert Bazárból Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint egy akusztikus stream koncert erejéig.

Góbi Rita Társulat - Reptében // TáncKedd VOL.9.

Online, december 13., 19h

A ’már nem itt’ és a ’még nem ott’ köztes állapotának – a tiszta tánc eleven közegének – ad
teret Góbi Rita szólóelőadása, amely az átmenetek és a metamorfózisok világába kalauzol. 

Gyárfás Family feat. Berkes Balázs.

Online, december 13., 19h

Az idei utolsó Jazzpresszó programja a Gyárfás Family Trio feat. Berkes Balázs koncert online, Facebook Live-val lesz követhető.

Dorota + 5 - Artus live

Online, december 13., 20h

A Dorota ez alkalommal 5 vendégzenésszel kiegészülve, akusztikus megközelítésben rögzítette négy számát. A zenekart már a 'Solar The Monk' lemez rögzítése közben is elkezdte foglalkoztatni, hogy hogyan lehetne a számokat közösségi zenélés formájában és akusztikus hangszerekkel lehozni. A felvétel napját egy több hetes próbafolyamat előzte meg ahol az új hangzások kialakítása mellett a kiterjesztett felállással való improvizálás is jelentős helyett kapott. A felvételt itt tudod meghallgatni.

Az év legütősebb meteorhullása!

Online, december 13., 20h

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ című tudományos, szórakoztató interaktív élő előadássorozatát egy rendkívül szép és aktuális témával kezdik! A hullócsillagokról mindenkinek az augusztus jut eszébe, hisz e hónap közepén egy csodálatos meteorrajt figyelhető meg a meleg éjszakában. A köztudat mégsem igazságos, mikor csupán augusztust említi a hullócsillagok hónapjának. 

Örkény István Színház: Anyám tyúkja 2.

Online, december 13., 20h

"Az első „Tyúkot” azért neveztük el „1”-nek, mert a fele sem fért az előadásba annak, amit elmondani szerettünk volna. Az elsőnél kérdés volt, hogy érdekli-e nézőinket az, ha verseket mondunk. A másodiknál az a tét, hogy ne ugyanazt a bőrt húzzuk le másodszor is a rókáról." Az előadást jegyvásárlás után nézhetitek meg.