Vasárnapi programajánló

Bizony, keleten a helyzet változatlan, ismét egy buliban elgyengült vasárnapra ébredtünk, ez az ára a tegnapi hajcihőnek! Mára már csak az odafigyelős zenék maradtak, és esti kertmozik, hogy emlékezzünk, holnap dolgozni kell!

42. Lidl Balaton-átúszás

Révfülöp, július 21., 7:00

2024-ben is Lidl Balaton-átúszás, idén július 21-én! Magyarország ikonikus nyíltvízi úszóeseménye 3 távon kínál kihívást a víz szerelmeseinek. A teljes távra vállalkozó úszók Révfülöp és Balatonboglár között ússzák át a Balatont, ezalatt 5,2 km-t tesznek meg úszva. A klasszikus táv mellett egy, a féltávnak megfelelő kör is teljesíthető. A Lidl Balaton-áthúzás keretében a SUP szerelmesei a teljes távot teljesíthetik evezővel a kezükben.

SITMOB

Magyar Zene Háza, július 21., 17:30

Tálas Áron és Klausz Ádám rendhagyó, billentyű-dob duója, a SITMOB remekül ötvözi a modern hiphop, funk vagy drum’n’bass groove-ok lüktetését a jazz harmónia illetve dallamvilágával. A zenekart az utcazenélés ötlete szülte, azzal a rejtett szándékkal, hogy olyan emberekhez is eljusson ez a fajta zene, akikkel ez másképp soha nem jönne szembe.

American Gothic Duo

FUGA, július 21., 18:00

Rose Bishop nemzetközi díjnyertes fuvolaművész, zenekari zenészként, pedagógusként és tanárként dolgozik Iowában. Trevor James fuvola előadóművészeként fellépett szerte az Egyesült Államokban, valamint nemzetközi szinten, vendégszólistaként Peruban, Kanadában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Svájcban, Ausztriában, Németországban és Olaszországban.

Paolo Nutini

Akvárium Klub, július 21., 19:00

Paolo Nutini az Akvárium Klubba is elhozza érzelmes dalait. Paolo Nutini igazi őstehetség, aki mindössze 18 éves volt, amikor öt albumra szóló szerződést írt alá az Atlantic Records-zal. Paolo Nutini lemezei sorra hódították meg a lemezlistákat, legutóbbi, Last Night In The Bittersweet című albumával pedig megmutatta milyen sokszínű is tud lenni zeneileg. Ezt hamarosan élőben mi is megtapasztalhatjuk Nutini koncertjén július 21-én, az Akvárium Klubban.

A Szépség Forradalma - Nyáresti koncert a Danubia Zenekarral

Benczúr-kert, július 21., 20:00

„Szimfóniát kellett írnom a Concerts Spirituels megnyitására. (…). A hallgatóság nagy tapssal jutalmazta a szimfóniámat. Utána örömömben rögtön a Palais Royal-ba mentem, ettem egy jó fagylaltot…” – írta a 22 éves Mozart apjához írt levelében párizsi sikeréről.

Békási kertmozi - Gátlástalan örökösök

ÓKK Békásmegyeri Közösségi Háza, július 21., 20:30

A kétségbeesett testvérpár, Savanna és Macey úgy döntenek, hogy megpróbálnak halálos beteg nagynénjük kegyeibe férkőzni annak reményében, hogy rájuk hagyja majd több millió dollárt érő ingatlanját. A párosnak azonban nincs könnyű dolga, mivel nem maradnak sokáig vetélytársak nélkül.

Városháza Kertmozi: Tökéletes napok

Budapest Városháza, július 21., 21:00

Hirajama Tokióban dolgozik, munkája során mosdókat takarít. A férfi láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is. Váratlan találkozások sorozatán keresztül fokozatosan egyre több minden derül ki a múltjából. Wim Wenders alkotása a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, ahol főszereplőjének, Jakuso Kódzsinak ítélték a legjobb színésznek járó elismerést. A film az ökumenikus zsűri díját is megnyerte.