Vasárnapi programajánló

A tegnapi őrjöngés után ma szolídan éljük a napot. A gyerekeknek természetesen jár a délelőtti mesefilm, a felnőtteknek meg a vásár és a nyugodt művelődés. Aki ma sem feküdne le zene nélkül, pár nyugodt dallammal vígasztalódhat.

Legkisebbek mozija: Lúdas Matyi

Puskin Kuckó, október 27., 10:00

A klasszikus Fazekas Mihály-mese alapján Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztorfiú története elevenedik meg Dargay Attila mára klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, ráadásként pedig Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel.

Reggeli és garázsvásár

Stúdió "K" Színház, október 27., 11:00

Reggelizz és indítsd a napot a Stúdió "K" Társulatával! Kikkel? A Stúdió K Színház társulatának tagjaival
Mivel várják a vendégeket? Házi készítésű finomságokkal, pástétomokkal, lekvárokkal, édes és sós süteményekkel, reggeli italokkal, jó hangulattal és sok-sok színházi tárggyal és kellékkel, mert a reggeli egybefolyik a GARÁZSVÁSÁR-ral! Kultikus előadásaik kellékeit, tárgyait, jelmezeit kiárusítják. Lehet licitálni, lehet vásárolni, lehet alkudozni, lehet adományozni. Adományoddal te is hozzájárulhatsz a színház egész éves biztonságos működéséhez. A jó hangulat garantált, várnak mindenkit szeretettel! A program ingyenes!

@iamnotshane / Chasing the Wind Tour

Dürer Kert, október 27., 19:00

A Los Angeles-i indie pop szenzáció, iamnotshane több mint 160 millió globális streamet gyűjtött össze, és a „Chasing the Wind” turnéval Európába is elhozza az alt-pop egyedi keverékét. Az önboncolgató szövegeiről és jellegzetes hangzásáról ismert iamnotshane szokatlan narratívákat sző bele popdallamokba egy csipetnyi abszurditással, így koncertjei egyedülálló élményt nyújtanak. Rendkívül energikus és egyedi táncstílusa elektromossággal tölti meg előadásait, felejthetetlen élő élményt ígérve a rajongóknak.

Derya Türkan Ensemble (TUR), Bacchus Consort: a fejedelmi udvartól a fényességes portáig

Magyar Zene Háza (Koncertterem), október 27., 19:30

Küzdelmes, és azóta is determináló 150 év volt hazánk számára a török hódoltság kora, a magyar-török együttélés időszaka. Ennek ellenére letagadhatatlan, hogy ebben a korszakban számos kulturális hatás érte a magyarságot. A 16., 17., és 18. század mind magyar, mind török oldalon igen gazdag zenei emlékekben, régizenei forrásokban. A Magyar Zene Háza koncerttermében október 27-én képet kaphatunk arról, milyen dallamok szólhattak a három részre szakadt Magyarország fejedelmi udvaraiban és milyen muzsika szórakoztatta ezzel egy időben az isztambuli Fényességes Porta népét. Közzenei kalandozás a török hódoltság korában, a tradicionális és a régizene határterületén a török Derya Türkan Ensemble és a hazai Bacchus Consort közreműködésével.

"Ez egy levél..." koncert és RUSZT záróbuli

Pinceszínház, október 27., 20:00

30 éve jelent meg Bereményi Géza, Cseh Tamás és Másik János második közös lemeze a Levél a nővéremnek 2. Hasonlóan az első lemezhez itt is Irénnek szólnak a levelek és a rendszerváltás levegőjéről mesél a „drága nővérnek”. A Komp kollektíva újra felbontja a leveleket. Bereményi Géza szövegei újra arcul csapnak őszinteségükkel és örök aktualitásukkal: szemétben turkált a tanár, robog a metró, pénzt keresni megyünk, forró a város és szőnyeg alól előmásznak az alájasöpörtek…
Cseh Tamás és Másik János zenéi Tóth András, Zsótér Zita, Laczi Sándor, Tóth Ábel és Nánási Attila tolmácsolásában újra élővé válnak.

WE LOVE BUDAPEST Jazz Est: Budapest Jazz Orchestra feat. Náray Erika

Budapest Jazz Club, október 27., 20:00

Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra Magyarország első professzionális, folyamatosan működő big bandje. A Budapest Jazz Orchestra produkcióiban – a hagyományos big band műfajából kiindulva – végigkísérte a jazz fejlődését a ’20- as évektő a kortárs jazz-ig. A Budapest Jazz Clubban több mint egy évtizede ad klub koncert sorozatot az együttes. A mai esten a zenekar vendége Náray Erika színésznő-énekesnő lesz.