Vasárnapi programajánló

A kicsik ma autómodelleket vizsgálhatnak, míg a nagyok valódi autókat is. Zorán dupla koncertet ad, nem függetlenül a Magyar Dal Napjától. Míg ő vidéken képvisel, a fővárosban továbbra is több koncertre ellátogathatunk. Mindjárt hétfő, úgyhogy uccu neki!

KMO Autómodell Börze & Találkozó

KMO Művelődési Központ, szeptember 11., 9:00

Valójában gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki.

37. Totalcar Parkoló Parádé

Hungexpo, szeptember 11., 12:00

Őszi első, tematikus Parkoló Parádén a téma az sportkocsi, sportautó. Lesz élő Tulaj a pályán, amint ti is részt vehettek és témába illő Mesterkurzus is! Részletek hamarosan! Ezen felül gyerekprogramok, ingyen diagnosztika, izgalmas autók, bandázás!

Zorán

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, szeptember 11., 15:00, 19:00

Töretlen népszerűségének más oka is van: bő három évtizedes szólókarrierjének legfőbb vonása az állandóság, ma is ugyanazt az intellektuális könnyűzenei irányt képviseli, mint pályája kezdetén. Soha nem a pillanatnyi sikerre, hanem a minőségre törekedett. Haknit nem vállal, zenésztársai megbecsült, tehetséges muzsikusok. Dalait érdemes újra meg újra meghallgatni, a versek gondolatai örökérvényűek.

Magyar Dal Napja

Pesti Vigadó, szeptember 11., 19:00

Nagy Márta ösztöndíjas munkatervében, a XX. századi magyar költők verseire kortárs zeneszerzők által komponált dalok kutatását vállalta. Az esten Dsida Jenő, Gárdonyi Géza Iancu Laura, József Attila, Kiss Judit Ágnes, Radnóti Miklós, Szécsi Margit, Szőcs Géza, Wass Albert és Weöres Sándor költeménye hangzik el.

Ki emlékszik még 1989-re? Sorsfordító év volt ez régiónkban, ahogy Axel Rudi Pell hazájában, Németországban is, hiszen ekkor omlott le a berlini fal. A német gitárosnak azonban azért is kedves emlék ez az év, mert ekkor jelent meg első szólóanyaga, a Wild Obsession.

Konyha x Söndörgő koncert

Várkert Bazár, szeptember 11., 19:30

Egy város, két zenekar: bármennyire távoli műfajokban alkotnak is, az alternatív szcénából induló, erős szövegű rádióslágereket szállító (Százszor visszajátszott, Földrevaló, Mindig idebent) Konyha és a világzenei porondon immáron komoly jelenléttel rendelkező, délszláv népzenei hagyományokat újraértelmező Söndörgő 2021 végén egyesítették erőiket és a Road Movie projekt felkérésére közös dalban (Hazahaza) vallottak szerelmet közös szülővárosunknak, Szentendrének. A munkálatok annyira jó hangulatban zajlottak, hogy a két formáció elhatározta, hogy 2022 során adnak néhány közös koncertet is.