Vasárnapi programajánló

Ez a vasárnap az első idén, és mint ilyen egészen komolyra sikeredett. Először a gyerekek komolykodnak, aztán jöhetnek a felnőttek is!

PöttömParty

Budapest Park, január 7., 10:00
 

Évindító PöttömParty a Park korcsolyapályán! Január 7-én újabb varázslatos kalandokra hív a Pöttömkert téli kistesója! Rengeteg korcsolyázással, alkotóműhellyel, téli ügyességi játékokkal és csillámtetoválással várnak Titeket az év első PöttömPartyján.

Legkisebbek mozija: Titina - A négylábú felfedező

Puskin Kuckó, január 7., 10:00
 

Az olasz léghajómérnök nyugodt mindennapjait éli szeretett kutyájával. Egy nap a norvég felfedező, Roald Amundsen felkeresi őt, hogy tervezzen neki egy léghajót, amivel belevághat az Északi-sark meghódítására. Nobile magával viszi imádott kis kedvencét, Titinát is. Az expedíció sikeres, történetük bejárja az egész világot, Titina pedig igazi híresség lesz, hiszen Ő az első négylábú, aki eljutott az Északi-sarkra.

Tánc nem létezik zene nélkül, de létezik-e zene tánc nélkül? A kérdést úgyis feltehetjük, hogy ki (vagy mi) táncol Bartók és Schumann tánczenéire? Az elménk? A lelkünk? Vagy maga a zene táncol? Csalog Gábor két olyan zeneszerző tánczenéiből válogat e koncert számára, akiknek a zenéjére ugyan soha nem táncoltak (legalábbis nem ezzel a céllal írták őket), darabjaikban ugyanakkor a kifejezetten érzéki-tapintható példáktól a legstilizáltabb tételekig a műfaj valamennyi rétegét megfigyelhetjük. S bár mind Bartók, mind Schumann hitt abban, hogy a zene önmagában létező, transzcendens jelenség, és rendkívül ritkán nyilatkoztak zenéjük költői tartalmáról, Schumann tánczenéiben megelevenedik magánmitológiájának megannyi alakja (a középszer ellen felesküdött Dávidszövetség tagjai), Bartók tánctételei pedig máig érvényes társadalmi-politikai programot kínálnak, ha megfelelően értelmezzük őket.

Virtuózok gálakoncert

Zeneakadémia (Nagyterem), január 7., 18:00
 

A Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató 9. évadának győztesei és különdíjasainak gálakoncertje a Concerto Budapesttel, vezényel: Keller András.

A 25 éves BJO a nagy sikerre való tekintettel másodszor tűzi műsorára Gershwin 125 emlékkoncertjét a Budapest Jazz Clubban. A koncert első felében a Zakar Zoltán által big band-re hangszerelt Rhapsody in Blue mű hangzik el, Révész Richárd zongora szólójával, Dubóczky Gergely vezénylésével. A műsorban az instrumentális Gershwin darabok mellett Urbán Orsi jazz énekesnő szólaltatja meg a szerző legjelentősebb vokális műveit.